TEFENNİ İLÇESİ BARUTLUSU VE DOMATES FESTİVALİ DÜZENLEDİ

YAŞAM 05.08.2017 - 13:06, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3982+ kez okundu.
 

TEFENNİ İLÇESİ BARUTLUSU VE DOMATES FESTİVALİ DÜZENLEDİ

Tefenni Barutlu Su ve Domates Şenlikleri; Üç gün sürecek şenlikler, Cuma günü düzenlenen açılış programıyla başladı.
Burdur Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, yaptığı konuşmada; 2014 yılından 2017 yılına kadar geçen dönemde ilçenin altyapı ve üstyapı hizmetlerinde yaptığı çalışmaları sıraladı. Bütün eksiklerinin yüzde seksenlik bölümünün tamamlandığını belirterek, bu sorunlar ortada dururken benim festival yada buna benzer bir etkinlik yapmam beklenemezdi. Çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten başkan Alagöz bu konuda mesai mevhumu düşünmeden çalışmaların hızı düşürülmeden fedakarlık yapan belediye personeline teşekkürle konuşmasını bitirdi.   Burdur Valisi Şerif Yılmaz Şenliklerin açılışında yaptığı konuşmada; Tefenni İlçemiz de geleneksel olarak her yıl düzenlenen ancak bu yıl 15’incisi düzenlenen, ilave olarak bu yıl ismine domateste eklenen Barutlu Su ve Domates şenliğimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İkincisi TOKİ tarafından yapılan konutlarımızın anahtar teslimini yapacağız. 141 konutluk ikinci kısmın 23 adetinin anahtar teslimini yapacağız. Hak sahibi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun.     Bugün hak sahiplerine biraz sonra TOKİ tarafından yaptırılan evlerin anahtarlarını teslim edeceğiz hayırlı olmasını diliyorum. Tefenni 2. Etap TOKİ olarak 141 konut projesi tamamlandı, daha öncede sizlerin de bildiği gibi TOKİ tarafından  1. etapta 224 konut projesi yapılmış, toplam da bugüne kadar Tefenni’miz de 365 konutu tamamlamış olduk. Burdur genelinde de yapılan son 15 yılda konut sayısı da 2 bin 671 olmuş. İnşallah ihtiyaç sahiplerimizin ihtiyaçlarını bu yönde de gidermeye çalışacağız.    Üçüncü olarak sadece Tefenni için değil ilimiz açısından önemli olan Tefenni Villasın açılışını bugün burada yapacağız. Ben Tefenni Villasın hayata geçirilmesinde emeği olan işletme sahibi Mehmet beye teşekkür ediyorum. Eko turizmin ilimizde gerçekleşmesinde öncülük ediyorlar. İnşallah bu tesisler örnek olur. Ben bu tesis ile  birlikte ve yeni tesislerle beraber bölgemizin Turizm’den aldığı payın ve pastanın artacağına, insanlarımızın gelirine katkısı olacağını ümit ediyorum. Burada bir hususu da belirtmek istiyorum. Bu yıl Tefenni festivalinin adına domates eklendi. Gerçekten bizi heyecanlandıran bir çalışma domatesinde isminin geçmesi bizim açımızdan da önemli. Bölgenin ekonomisi gün geçtikçe güçlenmektedir. Bunun yanında çevre ilçeler ve yeni tarım alanlarındaki sulamalarında devreye girmesi ile kuru tarım yapılan alanlarda artık köylü sera içinde üretim yapabilmektedir. Festival ile ilgili programların birinci günü bölümlerinin sona ermesine yakın TOKİ konutları bölgesinde konut alma hakkı kazananların anahtarlarını veren, Vali Şerif Yılmaz daha sonra ilçedeki eko turizm amaçlı tesisin açılışını sembolik olarak yaptı.
Tefenni Barutlu Su ve Domates Şenlikleri; Üç gün sürecek şenlikler, Cuma günü düzenlenen açılış programıyla başladı.

Burdur Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, yaptığı konuşmada; 2014 yılından 2017 yılına kadar geçen dönemde ilçenin altyapı ve üstyapı hizmetlerinde yaptığı çalışmaları sıraladı. Bütün eksiklerinin yüzde seksenlik bölümünün tamamlandığını belirterek, bu sorunlar ortada dururken benim festival yada buna benzer bir etkinlik yapmam beklenemezdi. Çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten başkan Alagöz bu konuda mesai mevhumu düşünmeden çalışmaların hızı düşürülmeden fedakarlık yapan belediye personeline teşekkürle konuşmasını bitirdi.  

Burdur Valisi Şerif Yılmaz Şenliklerin açılışında yaptığı konuşmada; Tefenni İlçemiz de geleneksel olarak her yıl düzenlenen ancak bu yıl 15’incisi düzenlenen, ilave olarak bu yıl ismine domateste eklenen Barutlu Su ve Domates şenliğimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

İkincisi TOKİ tarafından yapılan konutlarımızın anahtar teslimini yapacağız. 141 konutluk ikinci kısmın 23 adetinin anahtar teslimini yapacağız. Hak sahibi kardeşlerime hayırlı uğurlu olsun.  

 

Bugün hak sahiplerine biraz sonra TOKİ tarafından yaptırılan evlerin anahtarlarını teslim edeceğiz hayırlı olmasını diliyorum. Tefenni 2. Etap TOKİ olarak 141 konut projesi tamamlandı, daha öncede sizlerin de bildiği gibi TOKİ tarafından  1. etapta 224 konut projesi yapılmış, toplam da bugüne kadar Tefenni’miz de 365 konutu tamamlamış olduk. Burdur genelinde de yapılan son 15 yılda konut sayısı da 2 bin 671 olmuş. İnşallah ihtiyaç sahiplerimizin ihtiyaçlarını bu yönde de gidermeye çalışacağız. 

 

Üçüncü olarak sadece Tefenni için değil ilimiz açısından önemli olan Tefenni Villasın açılışını bugün burada yapacağız. Ben Tefenni Villasın hayata geçirilmesinde emeği olan işletme sahibi Mehmet beye teşekkür ediyorum. Eko turizmin ilimizde gerçekleşmesinde öncülük ediyorlar. İnşallah bu tesisler örnek olur. Ben bu tesis ile  birlikte ve yeni tesislerle beraber bölgemizin Turizm’den aldığı payın ve pastanın artacağına, insanlarımızın gelirine katkısı olacağını ümit ediyorum.

Burada bir hususu da belirtmek istiyorum. Bu yıl Tefenni festivalinin adına domates eklendi. Gerçekten bizi heyecanlandıran bir çalışma domatesinde isminin geçmesi bizim açımızdan da önemli. Bölgenin ekonomisi gün geçtikçe güçlenmektedir. Bunun yanında çevre ilçeler ve yeni tarım alanlarındaki sulamalarında devreye girmesi ile kuru tarım yapılan alanlarda artık köylü sera içinde üretim yapabilmektedir.

Festival ile ilgili programların birinci günü bölümlerinin sona ermesine yakın TOKİ konutları bölgesinde konut alma hakkı kazananların anahtarlarını veren, Vali Şerif Yılmaz daha sonra ilçedeki eko turizm amaçlı tesisin açılışını sembolik olarak yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.