TFF TARAFINDAN YAPILAN SÖZLEŞME İLE BİRİLERİ Mİ KORUNUYOR

SPOR 21.02.2019 - 12:39, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4119+ kez okundu.
 

TFF TARAFINDAN YAPILAN SÖZLEŞME İLE BİRİLERİ Mİ KORUNUYOR

TFF hukukçularının bazı maddeleri eklemeyi unutmaları, TFF’nin yaklaşık 80 milyon dolar, yani bugünkü kur ile 430 milyon lira zarara uğramasına neden olmuştur.
Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, TFF de yapılan yanlışlar ve ortaya çıkan yolsuzluklar ile ilgili yazılı soru önergesi vermiştir. Göker, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Süper Lig maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran yayıncı kuruluş ile 2012 yılında yapılan 2 yıl uzatmaya ilişkin aralarında ortaya çıkan 80 milyon dolarlık ihtilafa karşılık yargıya taşınan dava karara bağlanmıştır. Buna göre, yayıncı kuruluşun 2010 yılında yıllık 424 milyon dolar karşılığında imzaladığı 4+1 yıllık sözleşmeye dair, 2011 yılındaki şike sürecinde gördüğü zararı öne sürerek yaptığı ihalesiz iki yıllık uzatma talebinin TFF tarafından kabul görmesiyle başlamıştır. Yayıncı kuruluş, 2010 yılında imzalanan bu sözleşmenin, ilk anlaşmadan kaynaklı bir yıllık opsiyon (2014-15) hakkının kullanılmasının ardından, gelen iki yıl daha (2015-16 ve 2016-17) ihalesiz uzatılmasını talep etmiş ve 2010 yılında imzalanan yayın sözleşmesi rekabet kurulunun da onayıyla 2017 yılına dek uzatılmıştır. Ancak 2012 yılında TFF ile yayıncı kuruluş arasında yapılan protokolle iki yıl daha uzayan yayın paketi içine o dönemki TFF hukukçularının bazı maddeleri eklemeyi unutmaları, TFF’nin yaklaşık 80 milyon dolar, yani bugünkü kur ile 430 milyon lira zarara uğramasına neden olmuştur. GENÇLİK SPOR BAKANINA SORULAN SORULAR futbol Federasyonu’nun karşı karşıya bulunduğu 80 milyon dolarlık zarar kim tarafından, nasıl karşılanacaktır? 2- Unutulan söz konusu maddelerinin kapsamı nedir? 3- 2012 yılında TFF ile yayıncı kuruluş arasında yapılan protokolde imzası bulunan TFF hukukçuları kimlerden oluşmaktadır? 4- Olayın sorumluları hakkında ne gibi adli ve idari yasal işlemler yapılacaktır?  
TFF hukukçularının bazı maddeleri eklemeyi unutmaları, TFF’nin yaklaşık 80 milyon dolar, yani bugünkü kur ile 430 milyon lira zarara uğramasına neden olmuştur.

Burdur CHP Milletvekili Dr. Mehmet Göker, TFF de yapılan yanlışlar ve ortaya çıkan yolsuzluklar ile ilgili yazılı soru önergesi vermiştir. Göker, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Süper Lig maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran yayıncı kuruluş ile 2012 yılında yapılan 2 yıl uzatmaya ilişkin aralarında ortaya çıkan 80 milyon dolarlık ihtilafa karşılık yargıya taşınan dava karara bağlanmıştır.

Buna göre, yayıncı kuruluşun 2010 yılında yıllık 424 milyon dolar karşılığında imzaladığı 4+1 yıllık sözleşmeye dair, 2011 yılındaki şike sürecinde gördüğü zararı öne sürerek yaptığı ihalesiz iki yıllık uzatma talebinin TFF tarafından kabul görmesiyle başlamıştır.

Yayıncı kuruluş, 2010 yılında imzalanan bu sözleşmenin, ilk anlaşmadan kaynaklı bir yıllık opsiyon (2014-15) hakkının kullanılmasının ardından, gelen iki yıl daha (2015-16 ve 2016-17) ihalesiz uzatılmasını talep etmiş ve 2010 yılında imzalanan yayın sözleşmesi rekabet kurulunun da onayıyla 2017 yılına dek uzatılmıştır.

Ancak 2012 yılında TFF ile yayıncı kuruluş arasında yapılan protokolle iki yıl daha uzayan yayın paketi içine o dönemki TFF hukukçularının bazı maddeleri eklemeyi unutmaları, TFF’nin yaklaşık 80 milyon dolar, yani bugünkü kur ile 430 milyon lira zarara uğramasına neden olmuştur.

GENÇLİK SPOR BAKANINA SORULAN SORULAR

futbol Federasyonu’nun karşı karşıya bulunduğu 80 milyon dolarlık zarar kim tarafından, nasıl karşılanacaktır?

2- Unutulan söz konusu maddelerinin kapsamı nedir?

3- 2012 yılında TFF ile yayıncı kuruluş arasında yapılan protokolde imzası bulunan TFF hukukçuları kimlerden oluşmaktadır?

4- Olayın sorumluları hakkında ne gibi adli ve idari yasal işlemler yapılacaktır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.