TGC BAŞKANI OLCAYTO: “HABERİN SERBEST DOLAŞIMINI İSTİYORUZ”

KÜLTÜR 08.03.2019 - 10:12, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4655+ kez okundu.
 

TGC BAŞKANI OLCAYTO: “HABERİN SERBEST DOLAŞIMINI İSTİYORUZ”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto Bandırma’da İstanbul’a Doğru Gazetesi’nin 100. Yıl Onur Gecesi’ne katıldı.
Başkan Olcayto yaptığı konuşmada  “Batıyor denilen gazetecilik göreceksiniz ki kısa bir süre sonra kendini toparlayarak yine halkın dili, sesi ve kulağı olmaya devam edecektir” dedi. Başkan Olcayto konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Yerel basın, Milli Mücadele’de çok önde, hatta kent gazeteciliğinin, şehir gazeteciliğinin çok önünde bir ivme gerçekleştirmiştir. Bunlardan biri, Yeni Adana Gazetesidir ki, bir tren kompartımanında mücadelesini sürdürmüştür. İkincisinin de Bandırma’da basılan ‘İstanbul’a Doğru’ gazetesi olduğunu talihli bir şekilde ele geçen bir belgeden öğrenmiş bulunuyoruz. Bunun için Bandırma’yı da kutluyorum. Bu keyifli gecenizde sizleri, gazeteciliğin sorunları ile yormak istemiyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum.  Biz gazeteciler, halkın haber alma ve bilgilenme hakkı için mücadele ediyoruz. Sadece haberin serbest dolaşımını istiyoruz. Bizim en büyük dileğimiz bu. Bunun dışında kendimize ait hiçbir dileğimiz yok. Başka bir şey daha var. Meslek örgütlerinin dayanışmasını istiyoruz. Maalesef bu gerçekleşmiyor. Ancak bunun da gerçekleşeceğine inanıyoruz. Umutsuz olmak bize yakışmaz. Bütün sıkıntılar, bütün kötü gidişe rağmen umudumuzu hiç kaybetmedik. Bu kötü ve sıkıntılı günleri basın olarak atlatacağız. Batıyor dedikleri gazetecilik göreceksiniz ki kısa bir süre sonra kendini toparlayarak yine halkın dili, sesi ve kulağı olmaya devam edecektir.”
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto Bandırma’da İstanbul’a Doğru Gazetesi’nin 100. Yıl Onur Gecesi’ne katıldı.

Başkan Olcayto yaptığı konuşmada  “Batıyor denilen gazetecilik göreceksiniz ki kısa bir süre sonra kendini toparlayarak yine halkın dili, sesi ve kulağı olmaya devam edecektir” dedi. Başkan Olcayto konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Yerel basın, Milli Mücadele’de çok önde, hatta kent gazeteciliğinin, şehir gazeteciliğinin çok önünde bir ivme gerçekleştirmiştir. Bunlardan biri, Yeni Adana Gazetesidir ki, bir tren kompartımanında mücadelesini sürdürmüştür. İkincisinin de Bandırma’da basılan ‘İstanbul’a Doğru’ gazetesi olduğunu talihli bir şekilde ele geçen bir belgeden öğrenmiş bulunuyoruz. Bunun için Bandırma’yı da kutluyorum. Bu keyifli gecenizde sizleri, gazeteciliğin sorunları ile yormak istemiyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum.  Biz gazeteciler, halkın haber alma ve bilgilenme hakkı için mücadele ediyoruz. Sadece haberin serbest dolaşımını istiyoruz. Bizim en büyük dileğimiz bu. Bunun dışında kendimize ait hiçbir dileğimiz yok. Başka bir şey daha var. Meslek örgütlerinin dayanışmasını istiyoruz. Maalesef bu gerçekleşmiyor. Ancak bunun da gerçekleşeceğine inanıyoruz. Umutsuz olmak bize yakışmaz. Bütün sıkıntılar, bütün kötü gidişe rağmen umudumuzu hiç kaybetmedik. Bu kötü ve sıkıntılı günleri basın olarak atlatacağız. Batıyor dedikleri gazetecilik göreceksiniz ki kısa bir süre sonra kendini toparlayarak yine halkın dili, sesi ve kulağı olmaya devam edecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.