TKDK’DAN TURİZM HAFTASINDA ANLAMLI AÇILIŞ

TURİZM 19.04.2016 - 16:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3793+ kez okundu.
 

TKDK’DAN TURİZM HAFTASINDA ANLAMLI AÇILIŞ

Burdur Yeşilova Salda Gölü kıyısında; TKDK destekleriyle yapılan Hotel Lago Di Salda’nın Açılış Töreni yapıldı.
Burdur İl Kültür Turizm Müdürlüğü 40. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında 16 Nisan Cumartesi günü TKDK destekleriyle yapılan Hotel Lago Di Salda’nın Açılış Töreni yapıldı. Açılışa Burdur Vali Yardımcıları Bahir Altunkaya, Hayri Sandıkçı ve Ali Uysal, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Fatma Ergün, TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Kamu Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdür V. Fatma Ergün; “40. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında bugün de burada bir otelimizin açılışını gerçekleştirmekteyiz. Bu otelle birlikte özellikle Salda Gölü ve Salda Kayak Merkezi için Yeşilova İlçemize gelen misafirlerimizin konaklama ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi. TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran; “Burdur; köklü ve zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Özellikle Salda Gölü gibi muhteşem güzellikteki gölleriyle, ev sahipliği yaptığı endemik bitki ve hayvan türleriyle, başta Sagalassos ve Kibyra olmak üzere antik kentleri, tarihi İpekyolu üzerindeki kervansaraylarıyla, kendine özgü el sanatları ve yemek kültürü ile kırsal turizmin iddialı şehirleri arasında yer almaktadır. Burdur’daki bu potansiyelin değerlendirilmesi ve alternatif turizm yatırımlarının, işletmeciliğinin, kırsal turizm odaklı projelerin geliştirilmesi hedeflenmelidir. TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü olarak bizler, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak yardımlarıyla, Burdur’daki kırsal turizm potansiyelini ortaya çıkarmayı ve bu potansiyelden halkımızı % 65 hibe oranıyla maksimum seviyede yararlandırmayı amaçlamaktayız. Burada modernize edilerek işletmeye açılan Hotel Lago Di Salda projesinin yatırım tutarı 413 Bin TL, hibe tutarı ise yaklaşık 194 Bin TL’dir.  Avrupa standartlarında olan bu tesisin ilimize kazandırılmasında katkımız olduğu için mutluyuz” dedi. Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise; “TKDK’nın kuruluş aşamasında ilk 20 İl arasında olmadığımız için Burdur’lu hemşerilerimizden oldukça talep almıştık. 2. fazla birlikte kurulan 22 İl arasında Burdur İlimizde dahil edilerek, bu destekler İlimizin istifadesine sunulmuş oldu. Burdur aslından Sagalassos, Kibrya, Salda Gölü gibi eşsiz güzelliklere ve antik kentlere ev sahipliği yapan bir coğrafya. Bu coğrafyanın bu güzelliklerini Antalya’ya gelen 10 Milyonun üzerindeki turiste de göstermek gerekiyor. Maalesef yıllık 10 Milyon turist Antalya’ya gelmesine rağmen bizim ören yerlerini, antik kentleri 25 Bin ziyaretçi zor ziyaret ediyor.
Burdur Yeşilova Salda Gölü kıyısında; TKDK destekleriyle yapılan Hotel Lago Di Salda’nın Açılış Töreni yapıldı.

Burdur İl Kültür Turizm Müdürlüğü 40. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında 16 Nisan Cumartesi günü TKDK destekleriyle yapılan Hotel Lago Di Salda’nın Açılış Töreni yapıldı. Açılışa Burdur Vali Yardımcıları Bahir Altunkaya, Hayri Sandıkçı ve Ali Uysal, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Fatma Ergün, TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran, Kamu Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdür V. Fatma Ergün; “40. Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında bugün de burada bir otelimizin açılışını gerçekleştirmekteyiz. Bu otelle birlikte özellikle Salda Gölü ve Salda Kayak Merkezi için Yeşilova İlçemize gelen misafirlerimizin konaklama ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.

TKDK Burdur İl Koordinatörü Mesut Yıldıran; “Burdur; köklü ve zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Özellikle Salda Gölü gibi muhteşem güzellikteki gölleriyle, ev sahipliği yaptığı endemik bitki ve hayvan türleriyle, başta Sagalassos ve Kibyra olmak üzere antik kentleri, tarihi İpekyolu üzerindeki kervansaraylarıyla, kendine özgü el sanatları ve yemek kültürü ile kırsal turizmin iddialı şehirleri arasında yer almaktadır. Burdur’daki bu potansiyelin değerlendirilmesi ve alternatif turizm yatırımlarının, işletmeciliğinin, kırsal turizm odaklı projelerin geliştirilmesi hedeflenmelidir. TKDK Burdur İl Koordinatörlüğü olarak bizler, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak yardımlarıyla, Burdur’daki kırsal turizm potansiyelini ortaya çıkarmayı ve bu potansiyelden halkımızı % 65 hibe oranıyla maksimum seviyede yararlandırmayı amaçlamaktayız. Burada modernize edilerek işletmeye açılan Hotel Lago Di Salda projesinin yatırım tutarı 413 Bin TL, hibe tutarı ise yaklaşık 194 Bin TL’dir.  Avrupa standartlarında olan bu tesisin ilimize kazandırılmasında katkımız olduğu için mutluyuz” dedi.

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise; “TKDK’nın kuruluş aşamasında ilk 20 İl arasında olmadığımız için Burdur’lu hemşerilerimizden oldukça talep almıştık. 2. fazla birlikte kurulan 22 İl arasında Burdur İlimizde dahil edilerek, bu destekler İlimizin istifadesine sunulmuş oldu. Burdur aslından Sagalassos, Kibrya, Salda Gölü gibi eşsiz güzelliklere ve antik kentlere ev sahipliği yapan bir coğrafya. Bu coğrafyanın bu güzelliklerini Antalya’ya gelen 10 Milyonun üzerindeki turiste de göstermek gerekiyor. Maalesef yıllık 10 Milyon turist Antalya’ya gelmesine rağmen bizim ören yerlerini, antik kentleri 25 Bin ziyaretçi zor ziyaret ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.