TÜRK HEYKELTIRAŞIN “LİRİK MESAJ” ESERİ, ÇİN DE BAŞARI GETİRDİ

SANAT 21.02.2022 - 13:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3374+ kez okundu.
 

TÜRK HEYKELTIRAŞIN “LİRİK MESAJ” ESERİ, ÇİN DE BAŞARI GETİRDİ

2022 Beijing Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Kış Oyunları’nda kamusal alan sanat koleksiyonu oluşturmak için 50 ülkeden bin 611 proje toplandı.
Beijing şehrine Türkiye’nin Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Yardımcı’nın eseri, Çin, İngiltere, İtalya ve Bulgaristan gibi ülkelerle birlikte sergilenme başarısı göstererek, uluslararası alanda büyük ses getirdi. 2020’den bu yana devam eden süreçte 6 ülkeden 15 heykel seçildi. Olimpiyat kültürünün ve ruhunun yansıtılması ve dünyanın birbirini daha yakından tanıması fikri amaçlandı. Kış Olimpiyatları Parkı’nda maraton koşu rotası boyunca yer alan heykeller bir açık hava müzesi yaklaşımı ile düzenlendi ve Beijing şehrine bırakılan kültürel ve sanatsal bir miras olarak değerlendirildi. Olimpiyatlarda yer alan Doç. Dr. İlker Yardımcı’nın “Lirik Mesaj” isimli heykeli, evrenin sonsuzluğu ve döngüsü içinde izleyicilerin hayatına yeni anlamlar katmayı amaçlıyor. Karşılıklı farkındalık ve hoşgörü duyguları ile oluşturulan heykeldeki bir DNA parçasını simgeleyen merkezdeki döngü, yaşamın ortak noktası ve temelini anlatıyor. Paslanmaz çelik, küresel formdaki evrensel bilgiyi ve bütünlüğü simgelerken heykel, malzeme özelliğiyle çevresini yansıtıyor. Heykel, uluslararası olimpiyat ruhuna ve insanlık kültürüne katkı sağlamayı hedefliyor.  
2022 Beijing Kış Olimpiyatları ve Paralimpik Kış Oyunları’nda kamusal alan sanat koleksiyonu oluşturmak için 50 ülkeden bin 611 proje toplandı.

Beijing şehrine Türkiye’nin Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Yardımcı’nın eseri, Çin, İngiltere, İtalya ve Bulgaristan gibi ülkelerle birlikte sergilenme başarısı göstererek, uluslararası alanda büyük ses getirdi.

2020’den bu yana devam eden süreçte 6 ülkeden 15 heykel seçildi. Olimpiyat kültürünün ve ruhunun yansıtılması ve dünyanın birbirini daha yakından tanıması fikri amaçlandı. Kış Olimpiyatları Parkı’nda maraton koşu rotası boyunca yer alan heykeller bir açık hava müzesi yaklaşımı ile düzenlendi ve Beijing şehrine bırakılan kültürel ve sanatsal bir miras olarak değerlendirildi.

Olimpiyatlarda yer alan Doç. Dr. İlker Yardımcı’nın “Lirik Mesaj” isimli heykeli, evrenin sonsuzluğu ve döngüsü içinde izleyicilerin hayatına yeni anlamlar katmayı amaçlıyor. Karşılıklı farkındalık ve hoşgörü duyguları ile oluşturulan heykeldeki bir DNA parçasını simgeleyen merkezdeki döngü, yaşamın ortak noktası ve temelini anlatıyor. Paslanmaz çelik, küresel formdaki evrensel bilgiyi ve bütünlüğü simgelerken heykel, malzeme özelliğiyle çevresini yansıtıyor. Heykel, uluslararası olimpiyat ruhuna ve insanlık kültürüne katkı sağlamayı hedefliyor.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.