TÜRKİYE’DE İLK, İŞVEREN İŞÇİSİ İÇİN, ‘ZAM’ DİYOR”

SİYASET 28.06.2022 - 17:10, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3983+ kez okundu.
 

TÜRKİYE’DE İLK, İŞVEREN İŞÇİSİ İÇİN, ‘ZAM’ DİYOR”

Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye’de ilk defa işverenin asgari ücrete zam istediğine dikkat çekerek, “, Türkiye’de ilk defa, İşveren işçisi için, ‘zam’ diyor, neden bunu diyor, gerçekten vicdanı sızlıyor” dedi.
Asgari ücrette ara zam için gözler hafta sonuna çevrilirken, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’tan dikkat çeken bir tespit açıklaması geldi. Sosyal medyada yaptığı canlı yayımda kamuoyuna seslenen Yokuş, tarihte ilk kez işverenin işçi için zam istediğini belirtti. İşverenin vicdanının sızladığını da ileri süren Yokuş, “Belki kamuoyunu gözünden, genelde patronlar işçisine zam talep etmez, düşünebilir musunuz, Türkiye’de ilk defa, aylardır TÜSİAD’ı, MÜSİAD’ı, iş verenlerin bütün kuruluşları hükümete çağrı yapıyor. ‘Gelin şu asgari ücrete ek zam yapalım’ diye. Tarihinde ilk defa işveren işçisi için, ‘zam’ diyor, neden bunu diyor, gerçekten vicdanı sızlıyor. Çünkü biliyor ki ocak ayında yapılan yüzde 50’lik zam eridi bitti. Her ne kadar ocak ayından bu yana TÜİK’in resmi enflasyonu yüzde 35, 36’larda ama bağımsız kaynakların enflasyon hesabı yüzde 60’larda. Yani verilen ilk 6 aydaki zam, eridi gitti. Onun için işveren, ‘Ekstra zam yapalım’ diyor” ifadelerini kullandı.  
Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye’de ilk defa işverenin asgari ücrete zam istediğine dikkat çekerek, “, Türkiye’de ilk defa, İşveren işçisi için, ‘zam’ diyor, neden bunu diyor, gerçekten vicdanı sızlıyor” dedi.

Asgari ücrette ara zam için gözler hafta sonuna çevrilirken, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’tan dikkat çeken bir tespit açıklaması geldi. Sosyal medyada yaptığı canlı yayımda kamuoyuna seslenen Yokuş, tarihte ilk kez işverenin işçi için zam istediğini belirtti.

İşverenin vicdanının sızladığını da ileri süren Yokuş, “Belki kamuoyunu gözünden, genelde patronlar işçisine zam talep etmez, düşünebilir musunuz, Türkiye’de ilk defa, aylardır TÜSİAD’ı, MÜSİAD’ı, iş verenlerin bütün kuruluşları hükümete çağrı yapıyor. ‘Gelin şu asgari ücrete ek zam yapalım’ diye. Tarihinde ilk defa işveren işçisi için, ‘zam’ diyor, neden bunu diyor, gerçekten vicdanı sızlıyor. Çünkü biliyor ki ocak ayında yapılan yüzde 50’lik zam eridi bitti. Her ne kadar ocak ayından bu yana TÜİK’in resmi enflasyonu yüzde 35, 36’larda ama bağımsız kaynakların enflasyon hesabı yüzde 60’larda. Yani verilen ilk 6 aydaki zam, eridi gitti. Onun için işveren, ‘Ekstra zam yapalım’ diyor” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.