TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI’NDAN BEİJİNG OLİMPİYATLARI’NA ÖZEL TEŞEKKÜR

SPOR 18.02.2022 - 13:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3402+ kez okundu.
 

TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI’NDAN BEİJİNG OLİMPİYATLARI’NA ÖZEL TEŞEKKÜR

Bu başarının arkasında, Türkiye Sürat Pateni Milli Takım Baş antrenörü Artur Sultangaliyev’in çabaları yadsınamaz.
Türkiye Sürat Pateni Milli Takım Başantrenörü Artur Sultangaliyev, Beijing Kış Olimpiyatları’nda yürütülen organizasyonun Türkiye’nin sürat pateninde yeni başarılara ulaşmasına büyük destek sağladığını söyledi. Türkiye’den kısa mesafe sürat pateni sporcusu Furkan Akar, Beijing Kış Olimpiyatları kapsamında düzenlenen erkekler 1000 metre yarışında 6. olarak Türkiye adına bu dalda rekora imza attı. Bu başarının arkasında, Türkiye Sürat Pateni Milli Takım Başantrenörü Artur Sultangaliyev’in çabaları yadsınamaz. Artur Sultangaliyev, CMG muhabirine verdiği özel röportajda, Beijing Kış Olimpiyatları’nda yürütülen mükemmel organizasyon ve salgına karşı alınan ciddi tedbirlerin, Furkan’ın performansında büyük etkisi olduğunu söyledi. Türkiye’yi temsil ederek ilk defa kış olimpiyatlarına katılan Furkan’ın erkekler 1000 metre yarışında 6. olmasından büyük gurur duyduğunu dile getiren Artur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beijing Kış Olimpiyatları, gerçekten bizim için çok güzel bir organizasyondu. Görevliler bize çok yardımcı oldu, onlara çok teşekkür ediyorum. Organizasyon, spor salonları, her şey bir numaraydı. Bunlar da tabii performansımızı olumlu etkiledi.” Sultangaliyev, konaklamadan yemeklere kadar her bakımdan Beijing Kış Olimpiyatları’nın katıldığı en iyi kış olimpiyatları olduğuna işaret ederek şunları ekledi: “Konaklama ve yemekler çok iyi organize edilmişti. Müslüman katılımcılar için helal yemekler hazırlanmıştı, bunu görünce çok sevindik. Çok lüks bir ortamda konakladık. Her bir sporcunun, her bir antrenörün kendi odaları vardı. Temizlik şartları çok iyiydi. Tüm bunlar elde ettiğimiz başarıyı mutlaka etkilemiştir.” Sultangaliyev. Alınan önlemlerin çok önemli olduğunu belirterek “Sonuca bakarsak tedbirler performansımızı olumlu etkiledi. Pek çok ülkeden sporcular olimpiyat rekorlarına imza attı. Bir antrenör olarak konuşursam, bu salgın kısıtlamaları performans üzerinde faydalı oldu. Çünkü bir disiplin sağladı” ded
Bu başarının arkasında, Türkiye Sürat Pateni Milli Takım Baş antrenörü Artur Sultangaliyev’in çabaları yadsınamaz.

Türkiye Sürat Pateni Milli Takım Başantrenörü Artur Sultangaliyev, Beijing Kış Olimpiyatları’nda yürütülen organizasyonun Türkiye’nin sürat pateninde yeni başarılara ulaşmasına büyük destek sağladığını söyledi. Türkiye’den kısa mesafe sürat pateni sporcusu Furkan Akar, Beijing Kış Olimpiyatları kapsamında düzenlenen erkekler 1000 metre yarışında 6. olarak Türkiye adına bu dalda rekora imza attı. Bu başarının arkasında, Türkiye Sürat Pateni Milli Takım Başantrenörü Artur Sultangaliyev’in çabaları yadsınamaz.

Artur Sultangaliyev, CMG muhabirine verdiği özel röportajda, Beijing Kış Olimpiyatları’nda yürütülen mükemmel organizasyon ve salgına karşı alınan ciddi tedbirlerin, Furkan’ın performansında büyük etkisi olduğunu söyledi. Türkiye’yi temsil ederek ilk defa kış olimpiyatlarına katılan Furkan’ın erkekler 1000 metre yarışında 6. olmasından büyük gurur duyduğunu dile getiren Artur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beijing Kış Olimpiyatları, gerçekten bizim için çok güzel bir organizasyondu. Görevliler bize çok yardımcı oldu, onlara çok teşekkür ediyorum. Organizasyon, spor salonları, her şey bir numaraydı. Bunlar da tabii performansımızı olumlu etkiledi.” Sultangaliyev, konaklamadan yemeklere kadar her bakımdan Beijing Kış Olimpiyatları’nın katıldığı en iyi kış olimpiyatları olduğuna işaret ederek şunları ekledi: “Konaklama ve yemekler çok iyi organize edilmişti. Müslüman katılımcılar için helal yemekler hazırlanmıştı, bunu görünce çok sevindik. Çok lüks bir ortamda konakladık. Her bir sporcunun, her bir antrenörün kendi odaları vardı. Temizlik şartları çok iyiydi. Tüm bunlar elde ettiğimiz başarıyı mutlaka etkilemiştir.”

Sultangaliyev. Alınan önlemlerin çok önemli olduğunu belirterek “Sonuca bakarsak tedbirler performansımızı olumlu etkiledi. Pek çok ülkeden sporcular olimpiyat rekorlarına imza attı. Bir antrenör olarak konuşursam, bu salgın kısıtlamaları performans üzerinde faydalı oldu. Çünkü bir disiplin sağladı” de
d

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.