TURKUAZ MAVİSİ SALDA GÖLÜ AVUSTURYA BASININDA YER ALDI

KÜLTÜR 10.05.2021 - 16:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3978+ kez okundu.
 

TURKUAZ MAVİSİ SALDA GÖLÜ AVUSTURYA BASININDA YER ALDI

Salda Gölü, gün geçtikçe Türkiye de ve Dünya basınındaki yerini korumaktadır. Salda gölünün Turkuaz güzelliğinin yanında doğal atmosferi de dünya insanlığının ilgisini çekmektedir.
  Salda Gölü, Gelecek açısından bölgenin turizm potansiyelini artıracağı ve ülke turizminin yanı sıra bölgenin gelişmesine katkı koyacağı ifade edilmektedir. Salda gölü Burdur’un Yeşilova ilçesinin kuzey batısında, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif tuzlu tektonik bir göldür. Salda gölü Burdur’a 56 km, Denizli’ye 96 km, Antalya’ya 150 km mesafededir. Özel araçlarıyla seyahat edecek olanlar Burdur-Yeşilova güzergahına devam ederek Salda Gölü’ne ulaşabilirler. Antalya’dan gelecek olanlar Korkuteli ve Karamanlı’yı takip etmelidir. Toplu taşıtlarla seyahat edecek olanlar için Burdur ve Antalya’dan düzenli seferler bulunmaktadır.               SALDA GÖLÜ AVUSTURYA BASININDA YER ALMIŞTIR AVUSTURYA KRONEN,ZEİTUNG  Gazetesi  Turizm sayfasına;Türkiye'nin Antalya kentine yaklaşık 150 kilometre mesafedeki Salda Gölü, turkuaz mavisi suları ve beyaz kumsalları ile sadece turistleri değil, bilim adamları ve ABD uzay ajansı NASA'yı da cezbetmektedir. Nedeni: Araştırmacılar milyarlarca yıl önce Mars'taki Jezero Krateri'ndeki durumla benzerlikler görüyorlar
Salda Gölü, gün geçtikçe Türkiye de ve Dünya basınındaki yerini korumaktadır. Salda gölünün Turkuaz güzelliğinin yanında doğal atmosferi de dünya insanlığının ilgisini çekmektedir.

  Salda Gölü, Gelecek açısından bölgenin turizm potansiyelini artıracağı ve ülke turizminin yanı sıra bölgenin gelişmesine katkı koyacağı ifade edilmektedir. Salda gölü Burdur’un Yeşilova ilçesinin kuzey batısında, ilçe merkezine 4 km uzaklıkta, ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif tuzlu tektonik bir göldür.

Salda gölü Burdur’a 56 km, Denizli’ye 96 km, Antalya’ya 150 km mesafededir. Özel araçlarıyla seyahat edecek olanlar Burdur-Yeşilova güzergahına devam ederek Salda Gölü’ne ulaşabilirler. Antalya’dan gelecek olanlar Korkuteli ve Karamanlı’yı takip etmelidir. Toplu taşıtlarla seyahat edecek olanlar için Burdur ve Antalya’dan düzenli seferler bulunmaktadır.

              SALDA GÖLÜ AVUSTURYA BASININDA YER ALMIŞTIR


AVUSTURYA KRONEN,ZEİTUNG  Gazetesi  Turizm sayfasına;Türkiye'nin Antalya kentine yaklaşık 150 kilometre mesafedeki Salda Gölü, turkuaz mavisi suları ve beyaz kumsalları ile sadece turistleri değil, bilim adamları ve ABD uzay ajansı NASA'yı da cezbetmektedir. Nedeni: Araştırmacılar milyarlarca yıl önce Mars'taki Jezero Krateri'ndeki durumla benzerlikler görüyorlar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.