ÜNİVERSİTE DE 40 YAŞ ÜSTÜ USTALAR SAHNE ŞOVLARINI SERGİLEDİ

KÜLTÜR 22.05.2017 - 17:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4212+ kez okundu.
 

ÜNİVERSİTE DE 40 YAŞ ÜSTÜ USTALAR SAHNE ŞOVLARINI SERGİLEDİ

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Halk Oyunları İl Temsilciliği işbirliğinde 40 Yaş Üstü Halk Oyunları Yarışması düzenlendi.
MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki yarışma öncesinde Nisan ayında yapılan yarışmada düzenlemeli dalda Türkiye birincisi olan Bahçeşehir Koleji Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Dünya Şampiyonu sipsi sanatçısı Hüseyin Demir de mini sipsi resitali sundu. Yarışmaya Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, MAKÜ Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan ACAR, Halk Oyunları İl Temsilcisi Necmettin ÇAKIR, Burdur merkez, ilçelerden ve köylerden vatandaşlar katıldı. Yarışmada Burdur il merkezinden, ilçelerden ve köylerden 9 halk oyunu ekibi, Teke yöresine özgü halk oyunlarını sergilediler. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada ekipler, izleyicilerden büyük alkış topladı. 40 yaş üzerindeki folklorcular hakemlerden tam puan alabilmek için sahnede yöresel oyunları en iyi şekilde icra etmeye çalıştılar.. Halk Oyunları İl Temsilcisi Necmettin ÇAKIR, "Bu bir yarışma değil, bir eğlencedir. Teke yöresinin başkenti Burdur'da bu oyunların 60 yaşında da 70 yaşında da oynanabildiğini göstermek istedik" dedi. MAKÜ Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan ACAR, "Teke yöresinin başkenti olarak hep birlikte el ele verip, Burdur kültürünü ve özellikle de öne çıktığı alan olan halk oyunlarını tekrar eski günlerine döndürmek hepimizin boynunun borcudur" diye konuştu. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ da "Milletler varlıklarını, temel kültür birikimlerini sonraki kuşaklarına aktararak ortaya koyuyorlar, ispat ediyor. Bizim de Anadolu'nun her köşesinde yerel folklorumuzu, kültürümüzü, oyunlarımızı, türkülerimizi, bizi bir arada tutan temel değerlerimizi yeni kuşaklara, yeni nesillere aktarmamız gerekiyor. Bu anlamda üniversitelere ciddi roller düşüyor. Üniversite dediğimiz zaman bilimin, ileri derecede araştırmaların yapıldığı noktalar gibi düşünüyoruz ancak bu çok doğru değil. Üniversiteler, kültürün ve bilimin her boyutunun irdelendiği, çalışıldığı müesseseler olarak da bilinmesi gerekiyor" dedi. Yaşları en küçüğü 40, en büyüğü 72 olan yarışmacıların mücadelesi sonunda birinciliği Aziziye Avşar Halk Oyunları Ekibi, ikinciliği Bahçeşehir Koleji Halk Oyunları Ekibi, üçüncülüğü Bucak Oğuzhan Halk Oyunları Ekibi, dördüncülüğü Emekli Öğretmenler Halk Oyunları Ekibi ve beşinciliği Bucak Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları ekibi elde etti. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ömer TEKŞEN, Halk Oyunları İl Temsilcisi Necmettin ÇAKIR, MAKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet ŞİMŞEK ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer TEKİN tarafından verildi.  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Halk Oyunları İl Temsilciliği işbirliğinde 40 Yaş Üstü Halk Oyunları Yarışması düzenlendi.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki yarışma öncesinde Nisan ayında yapılan yarışmada düzenlemeli dalda Türkiye birincisi olan Bahçeşehir Koleji Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Dünya Şampiyonu sipsi sanatçısı Hüseyin Demir de mini sipsi resitali sundu.

Yarışmaya Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ, MAKÜ Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan ACAR, Halk Oyunları İl Temsilcisi Necmettin ÇAKIR, Burdur merkez, ilçelerden ve köylerden vatandaşlar katıldı.

Yarışmada Burdur il merkezinden, ilçelerden ve köylerden 9 halk oyunu ekibi, Teke yöresine özgü halk oyunlarını sergilediler. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada ekipler, izleyicilerden büyük alkış topladı. 40 yaş üzerindeki folklorcular hakemlerden tam puan alabilmek için sahnede yöresel oyunları en iyi şekilde icra etmeye çalıştılar..

Halk Oyunları İl Temsilcisi Necmettin ÇAKIR, "Bu bir yarışma değil, bir eğlencedir. Teke yöresinin başkenti Burdur'da bu oyunların 60 yaşında da 70 yaşında da oynanabildiğini göstermek istedik" dedi.

MAKÜ Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Hakan ACAR, "Teke yöresinin başkenti olarak hep birlikte el ele verip, Burdur kültürünü ve özellikle de öne çıktığı alan olan halk oyunlarını tekrar eski günlerine döndürmek hepimizin boynunun borcudur" diye konuştu.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ da "Milletler varlıklarını, temel kültür birikimlerini sonraki kuşaklarına aktararak ortaya koyuyorlar, ispat ediyor. Bizim de Anadolu'nun her köşesinde yerel folklorumuzu, kültürümüzü, oyunlarımızı, türkülerimizi, bizi bir arada tutan temel değerlerimizi yeni kuşaklara, yeni nesillere aktarmamız gerekiyor. Bu anlamda üniversitelere ciddi roller düşüyor. Üniversite dediğimiz zaman bilimin, ileri derecede araştırmaların yapıldığı noktalar gibi düşünüyoruz ancak bu çok doğru değil. Üniversiteler, kültürün ve bilimin her boyutunun irdelendiği, çalışıldığı müesseseler olarak da bilinmesi gerekiyor" dedi.

Yaşları en küçüğü 40, en büyüğü 72 olan yarışmacıların mücadelesi sonunda birinciliği Aziziye Avşar Halk Oyunları Ekibi, ikinciliği Bahçeşehir Koleji Halk Oyunları Ekibi, üçüncülüğü Bucak Oğuzhan Halk Oyunları Ekibi, dördüncülüğü Emekli Öğretmenler Halk Oyunları Ekibi ve beşinciliği Bucak Gençlik ve Spor Kulübü halk oyunları ekibi elde etti.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ömer TEKŞEN, Halk Oyunları İl Temsilcisi Necmettin ÇAKIR, MAKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet ŞİMŞEK ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer TEKİN tarafından verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.