ÜNİVERSİTE DE ARKEOLOJİ GÜNDEME GETİRİLDİ

BİLİM 25.12.2015 - 14:59, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2837+ kez okundu.
 

ÜNİVERSİTE DE ARKEOLOJİ GÜNDEME GETİRİLDİ

Üniversitemizde “Güncel Arkeolojik Araştırmalar Işığında Eski Anadolu Kültürlerine Bakış” Konulu Kolokyumun Açılış Töreni Gerçekleştirildi
Göller Yöresi Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Prof. Dr. Fahri IŞIK onuruna düzenlenen “Güncel Arkeolojik Araştırmalar Işığında Eski Anadolu Kültürlerine Bakış” konulu kolokyumun açılış töreni Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kolokyum, Üniversitemiz tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Müzik Eğitimi Anabilim dalı Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Can ÇİFTCİBAŞI ve Ozan DEMİRTAŞ tarafından hazırlanan müzik dinletisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmasını yapan Göller Yöresi Arkeoloji Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sayın Şükrü ÖZÜDOĞRU, kolokyumun düzenlenme amacını “özellikle doktora aşamasındaki tez danışmanlıkları göreviyle yetiştirdiği ve akademiye, ülkemiz arkeolojisine kazandırdığı öğrencileri ve bilim insanları olarak bizlerin, hocamız Prof. Dr. Fahri IŞIK’I ‘Eski Anadolu Kültürleri’ odaklı bir bilimsel etkinlikle onurlandırmak isteği” sözleriyle ifade etti. Prof. Dr. Fahri IŞIK’ın yakın dostlarından Müze Müdürü Hacı Ali EKİNCİ ise Pisidya Bölgesinin Burdur bölümünde yapılmakta olan Hacılar, Sagalassos ve Kibyra kazıları başarıyla devam etmekte olduğunu belirterek, Prof. Dr. Fahri IŞIK’ın kendisine Kibyra’nın çok önemli olduğunu, buranın bilinmeyenlerinin kazılarla açığa çıkarılması gereken sürprizlerle dolu bir yer olduğunu 2005 yılında söylediğini vurguladı.  Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden Kazılar Daire Başkanı Melik AYAZ ise Prof. Dr. Fahri IŞIK’ın çok boyutlu bir insan olduğunu dile getirerek kendisinin abilik, dostluk vasfı olduğuna dikkat çekti. AYAZ ayrıca Türkiye’nin arkeolojik zenginliğinden dolayı yapılan kazılar hakkında da bilgiler verdi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Durmuş ACAR ise Prof. Dr. Fahri IŞIK’ın çok değerli bilim adamlarını yetiştirdiğini dile getirerek öğrencilerin ahde vefa örneği sergilediklerine dikkat çekti. Konuşmaların ardından, günün anısına Prof. Dr. Sayın Fahri IŞIK’a, kendisinin öğrencileri adına Prof. Dr. Nevzat ÇELİK tarafından anmalık verildi. Daha sonra yine günün anısına Prof Dr. Havva İŞKAN, Prof. Dr. Mehmet KARAOSMANOĞLU, Prof. Dr. Adnan DİLER, -Prof. Dr. Nevzat ÇEVİK, Prof. Dr. Mehmet ÖZHANLI, Yrd. Doç. Dr. Gökhan TİRYAKİ, Yrd. Doç. Dr. Eray DÖKÜ, Yrd. Doç. Dr. Şükrü ÖZÜDOĞRU’ya İlimiz Valisi Hasan KÜRKLÜ, Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA tarafından Üniversitemiz anmalığı verildi.  
Üniversitemizde “Güncel Arkeolojik Araştırmalar Işığında Eski Anadolu Kültürlerine Bakış” Konulu Kolokyumun Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Göller Yöresi Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Prof. Dr. Fahri IŞIK onuruna düzenlenen “Güncel Arkeolojik Araştırmalar Işığında Eski Anadolu Kültürlerine Bakış” konulu kolokyumun açılış töreni Üniversitemiz Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kolokyum, Üniversitemiz tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti.

Müzik Eğitimi Anabilim dalı Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Can ÇİFTCİBAŞI ve Ozan DEMİRTAŞ tarafından hazırlanan müzik dinletisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Açılış konuşmasını yapan Göller Yöresi Arkeoloji Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sayın Şükrü ÖZÜDOĞRU, kolokyumun düzenlenme amacını “özellikle doktora aşamasındaki tez danışmanlıkları göreviyle yetiştirdiği ve akademiye, ülkemiz arkeolojisine kazandırdığı öğrencileri ve bilim insanları olarak bizlerin, hocamız Prof. Dr. Fahri IŞIK’I ‘Eski Anadolu Kültürleri’ odaklı bir bilimsel etkinlikle onurlandırmak isteği” sözleriyle ifade etti.

Prof. Dr. Fahri IŞIK’ın yakın dostlarından Müze Müdürü Hacı Ali EKİNCİ ise Pisidya Bölgesinin Burdur bölümünde yapılmakta olan Hacılar, Sagalassos ve Kibyra kazıları başarıyla devam etmekte olduğunu belirterek, Prof. Dr. Fahri IŞIK’ın kendisine Kibyra’nın çok önemli olduğunu, buranın bilinmeyenlerinin kazılarla açığa çıkarılması gereken sürprizlerle dolu bir yer olduğunu 2005 yılında söylediğini vurguladı.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünden Kazılar Daire Başkanı Melik AYAZ ise Prof. Dr. Fahri IŞIK’ın çok boyutlu bir insan olduğunu dile getirerek kendisinin abilik, dostluk vasfı olduğuna dikkat çekti. AYAZ ayrıca Türkiye’nin arkeolojik zenginliğinden dolayı yapılan kazılar hakkında da bilgiler verdi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Durmuş ACAR ise Prof. Dr. Fahri IŞIK’ın çok değerli bilim adamlarını yetiştirdiğini dile getirerek öğrencilerin ahde vefa örneği sergilediklerine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından, günün anısına Prof. Dr. Sayın Fahri IŞIK’a, kendisinin öğrencileri adına Prof. Dr. Nevzat ÇELİK tarafından anmalık verildi.

Daha sonra yine günün anısına Prof Dr. Havva İŞKAN, Prof. Dr. Mehmet KARAOSMANOĞLU, Prof. Dr. Adnan DİLER, -Prof. Dr. Nevzat ÇEVİK, Prof. Dr. Mehmet ÖZHANLI, Yrd. Doç. Dr. Gökhan TİRYAKİ, Yrd. Doç. Dr. Eray DÖKÜ, Yrd. Doç. Dr. Şükrü ÖZÜDOĞRU’ya İlimiz Valisi Hasan KÜRKLÜ, Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet KARACA tarafından Üniversitemiz anmalığı verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.