ÜNİVERSİTE UEFA İÇİN FUTBOL TOPU ÜRETİMİ YAPMAYA ADAY

SPOR 19.08.2019 - 13:32, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3870+ kez okundu.
 

ÜNİVERSİTE UEFA İÇİN FUTBOL TOPU ÜRETİMİ YAPMAYA ADAY

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi oluşturduğu futbol topu atölyelerinde yurt içi ve yurt dışı futbol maçlarında kullanılmak için UEFA standartlarında top üretimi yapacak.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adem Korkmaz, “Üniversitemizin öncülüğünde Türkiye genelinde unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından biri olan, elle dikilen futbol topu gibi önemli ve geniş bir pazara hitap eden mesleği oluşturduğumuz atölye ve kursiyerlerimiz sayesinde Burdur’daki istiklal yerleşkesinde yeniden canlandırıyoruz. 40 civarındaki kursiyerlerimiz eğitimlerini tamamlayarak belgelerini aldılar. Artık onlar nitelikli birer elde top dikebilecek usta haline geldiler. Üniversite olarak da biz işletmecilik açısından faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteklediği proje ile kendilerine profesyonel liglerde kullanılmak üzere önemli miktarda bir üretimi kendilerine sunmak ve imalatını yapma girişimlerimiz devam etmektedir. Buna hazırlanırken bir yandan da imal edeceğimiz gibi sektör ve akademik personelimiz ile birlikte bunun ARGE çalışmalarını yürütüyoruz.    Üniversite olarak üretmiş olduğumuz ilk nesil toplarımız ile birlikte UEFA nezdinde başvurularımızı plan doğrultusunda hazırlanarak yapmanın gayreti içindeyiz. Başvurumuz sonrasında toplarımızın standartlar ölçüsünde yurt içi ve yurt dışı futbol sahalarında oynanabilir belgesini almaya çalışıyoruz. Birinci deneme sonrasında eksiklerimiz var ise bunları tamamlayarak ikinci kez başvurmak istiyoruz. Elbette bu uzun süre alan bir çalışma olacaktır. Ama bu çalışmamızdan biz umutluyuz bunu ilk etap da geçebiliriz ya da sonraki denemelerimizde geçebiliriz. Biz inanıyoruz ki burada ürettiğimiz toplar sadece futbol takımlarının kendi aralarındaki takım çalışmalarında değil uluslar arası ve ulusal müsabakalarında UEFA standartlarında top üretimini hedefliyoruz. Bunu başardıktan sonra elde dikilen top sektörü sadece futbol ile sınırlı olmadan bütün branşlarda salon sporlarında kullanılmaktadır. Bunlardan en zor olanı ise futbol çünkü futbolda bu standartların dışında bazı fiziki koşullar göz önüne alınmalıdır Burdur da kadın istihdamının artmasında canlandırmaya çalıştığımız bu sektörün çok önemi var. Kentler ve işsizliğimiz yüksek olduğunu düşünürsek genelde kadınlarımızın bu sektöre ilgisinin olduğunu burada ifade edebilirim. İstihdam dostu bir proje olduğunu söyleyebilirim. Başından itibaren “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın büyük desteklerini gördük, görmeye de devam ediyoruz. Biz üniversite olarak bunun ilk lokomotifi olmak istiyoruz. Sektör oluşuncaya kadar sürdüreceğiz ve işletmeler oluştuktan sonra da biz üniversite olarak aradan çekileceğiz. Ustalarımızın bir bölümünün işletmelerini kurdurduktan sonra da biz bu işin teknik akreditasyonunu yerine getireceğiz. Piyasada güvence oluşturacağız üniversitemizin teknik laboratuarında onaylı toplar haline getireceğiz. Elbette bütün bunlar UEFA onayının alınmasının ardından gerçekleşecek olan çalışmalardır. Burdur markası ile üniversitemizin markasını birlikte vurup ülkemizin ve Dünya’nın her yerine el dikimi top satar hale gelmek istiyoruz .    
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi oluşturduğu futbol topu atölyelerinde yurt içi ve yurt dışı futbol maçlarında kullanılmak için UEFA standartlarında top üretimi yapacak.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Adem Korkmaz, “Üniversitemizin öncülüğünde Türkiye genelinde unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından biri olan, elle dikilen futbol topu gibi önemli ve geniş bir pazara hitap eden mesleği oluşturduğumuz atölye ve kursiyerlerimiz sayesinde Burdur’daki istiklal yerleşkesinde yeniden canlandırıyoruz. 40 civarındaki kursiyerlerimiz eğitimlerini tamamlayarak belgelerini aldılar. Artık onlar nitelikli birer elde top dikebilecek usta haline geldiler. Üniversite olarak da biz işletmecilik açısından faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteklediği proje ile kendilerine profesyonel liglerde kullanılmak üzere önemli miktarda bir üretimi kendilerine sunmak ve imalatını yapma girişimlerimiz devam etmektedir. Buna hazırlanırken bir yandan da imal edeceğimiz gibi sektör ve akademik personelimiz ile birlikte bunun ARGE çalışmalarını yürütüyoruz.

   Üniversite olarak üretmiş olduğumuz ilk nesil toplarımız ile birlikte UEFA nezdinde başvurularımızı plan doğrultusunda hazırlanarak yapmanın gayreti içindeyiz. Başvurumuz sonrasında toplarımızın standartlar ölçüsünde yurt içi ve yurt dışı futbol sahalarında oynanabilir belgesini almaya çalışıyoruz. Birinci deneme sonrasında eksiklerimiz var ise bunları tamamlayarak ikinci kez başvurmak istiyoruz. Elbette bu uzun süre alan bir çalışma olacaktır. Ama bu çalışmamızdan biz umutluyuz bunu ilk etap da geçebiliriz ya da sonraki denemelerimizde geçebiliriz. Biz inanıyoruz ki burada ürettiğimiz toplar sadece futbol takımlarının kendi aralarındaki takım çalışmalarında değil uluslar arası ve ulusal müsabakalarında UEFA standartlarında top üretimini hedefliyoruz. Bunu başardıktan sonra elde dikilen top sektörü sadece futbol ile sınırlı olmadan bütün branşlarda salon sporlarında kullanılmaktadır. Bunlardan en zor olanı ise futbol çünkü futbolda bu standartların dışında bazı fiziki koşullar göz önüne alınmalıdır

Burdur da kadın istihdamının artmasında canlandırmaya çalıştığımız bu sektörün çok önemi var. Kentler ve işsizliğimiz yüksek olduğunu düşünürsek genelde kadınlarımızın bu sektöre ilgisinin olduğunu burada ifade edebilirim. İstihdam dostu bir proje olduğunu söyleyebilirim. Başından itibaren “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın büyük desteklerini gördük, görmeye de devam ediyoruz. Biz üniversite olarak bunun ilk lokomotifi olmak istiyoruz. Sektör oluşuncaya kadar sürdüreceğiz ve işletmeler oluştuktan sonra da biz üniversite olarak aradan çekileceğiz. Ustalarımızın bir bölümünün işletmelerini kurdurduktan sonra da biz bu işin teknik akreditasyonunu yerine getireceğiz. Piyasada güvence oluşturacağız üniversitemizin teknik laboratuarında onaylı toplar haline getireceğiz. Elbette bütün bunlar UEFA onayının alınmasının ardından gerçekleşecek olan çalışmalardır. Burdur markası ile üniversitemizin markasını birlikte vurup ülkemizin ve Dünya’nın her yerine el dikimi top satar hale gelmek istiyoruz .  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.