ÜNİVERSİTE UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA DERS YAPMA KARARI ALDI

EĞİTİM 20.03.2020 - 14:48, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3622+ kez okundu.
 

ÜNİVERSİTE UZAKTAN EĞİTİM YOLUYLA DERS YAPMA KARARI ALDI

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Senatosu uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemiştir.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Koronavirüs salgını dolayısıyla eğitim-öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan yürütülebilmesi noktasında aldığı kararlar doğrultusunda, üniversitemiz hızlı bir şekilde senato toplantısı gerçekleştirerek gerekli çalışmaları yapmış ve derslerin Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemiştir. Bu kapsamda senatomuzca alınan kararları bilginize sunuyorum. 1. Üniversitemizin tüm akademik birimlerinde gerekli hazırlıklar yapılarak ön lisans, lisans ve lisans üstü düzeyde dersler 30.03.2020 tarihinden itibaren üniversitemiz uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. 2. Dersler akademik birimlerce ilan edilen program çerçevesinde senkron (eş zamanlı) olarak yapılacak ve sisteme kayıt edilecektir. Öğrenciler ilan edilen programda belirtilen ders saatinde bulundukları yerden sisteme girerek, derse canlı olarak katılabileceklerdir. 3. İnternet olanakları, teknik yetersizlikler vb. nedenlerle senkron derslere katılamayan öğrenciler ise daha sonraki bir zamanda ilgili derslere asenkron olarak katılım sağlayarak kayıtlı dersi izleyebilecekler ve derse devam etmiş sayılacaklardır. 4. Öğrencilerimizin uzaktan eğitim sistemi üzerinden derslere nasıl katılacağı ile ilgili bir bilgilendirme ve tanıtım sunumu yakın zamanda kendileri ile paylaşılacaktır. 5. Laboratuvar, işyeri uygulaması, staj gibi uygulamalı olarak yapılma zorunluluğu olan dersler belirlenen ileriki bir tarihte yoğunlaştırılmış olarak yapılacaktır. 6. Derslerin vize ve final sınavları, üniversitemizin belirleyeceği yöntemle ileri bir tarihte yapılacak olup, gelişmelere göre konu ile ilgili detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Tüm öğrencilerimizin; üniversitemizde bazı derslerin 4 yıldır zaten uzaktan eğitim sistemi üzerinden verildiğini, sadece sistemin teknik kapasitesinin geliştirilmesi ile derslerin sağlıklı bir şekilde rahatlıkla yürütülebileceğini ve bu noktada tüm imkanların seferber edildiğini bilmelerini isterim. Ayrıca sürece ilişkin yeni gelişme ve düzenlemeler ile ilgili her türlü bilgilendirme üniversitemiz web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacak olup, bu süreçte sükûnetle hareket edilmesini ve üniversitemizce paylaşılmayan hiçbir bilgiye itibar edilmemesini rica ederim  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Senatosu uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Koronavirüs salgını dolayısıyla eğitim-öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan yürütülebilmesi noktasında aldığı kararlar doğrultusunda, üniversitemiz hızlı bir şekilde senato toplantısı gerçekleştirerek gerekli çalışmaları yapmış ve derslerin Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden yürütülmesi ile ilgili esasları belirlemiştir. Bu kapsamda senatomuzca alınan kararları bilginize sunuyorum.

1. Üniversitemizin tüm akademik birimlerinde gerekli hazırlıklar yapılarak ön lisans, lisans ve lisans üstü düzeyde dersler 30.03.2020 tarihinden itibaren üniversitemiz uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

2. Dersler akademik birimlerce ilan edilen program çerçevesinde senkron (eş zamanlı) olarak yapılacak ve sisteme kayıt edilecektir. Öğrenciler ilan edilen programda belirtilen ders saatinde bulundukları yerden sisteme girerek, derse canlı olarak katılabileceklerdir.

3. İnternet olanakları, teknik yetersizlikler vb. nedenlerle senkron derslere katılamayan öğrenciler ise daha sonraki bir zamanda ilgili derslere asenkron olarak katılım sağlayarak kayıtlı dersi izleyebilecekler ve derse devam etmiş sayılacaklardır.

4. Öğrencilerimizin uzaktan eğitim sistemi üzerinden derslere nasıl katılacağı ile ilgili bir bilgilendirme ve tanıtım sunumu yakın zamanda kendileri ile paylaşılacaktır.

5. Laboratuvar, işyeri uygulaması, staj gibi uygulamalı olarak yapılma zorunluluğu olan dersler belirlenen ileriki bir tarihte yoğunlaştırılmış olarak yapılacaktır.

6. Derslerin vize ve final sınavları, üniversitemizin belirleyeceği yöntemle ileri bir tarihte yapılacak olup, gelişmelere göre konu ile ilgili detaylı bilgilendirme yapılacaktır.

Tüm öğrencilerimizin; üniversitemizde bazı derslerin 4 yıldır zaten uzaktan eğitim sistemi üzerinden verildiğini, sadece sistemin teknik kapasitesinin geliştirilmesi ile derslerin sağlıklı bir şekilde rahatlıkla yürütülebileceğini ve bu noktada tüm imkanların seferber edildiğini bilmelerini isterim.

Ayrıca sürece ilişkin yeni gelişme ve düzenlemeler ile ilgili her türlü bilgilendirme üniversitemiz web sayfasından ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacak olup, bu süreçte sükûnetle hareket edilmesini ve üniversitemizce paylaşılmayan hiçbir bilgiye itibar edilmemesini rica ederim

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.