UYDU NAVİGASYON SİSTEMİ GALİLEO

TEKNOLOJİ 17.07.2019 - 15:58, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3413+ kez okundu.
 

UYDU NAVİGASYON SİSTEMİ GALİLEO

2005 yılının Aralık ayında havalanan Avrupa Navigasyon Sistemi Galileo’nun ilk uydusu olan bir GIOVE A Uydusu, sanatsal olarak tasvir ediliyor
Avrupa’nın Milyarlık Projesi: Uydu Navigasyon Sistemi Galileo Başarısız Oldu    Avrupa Uydu Navigasyon Sistemi Galileo, bir hata nedeniyle hafta sonu, kısmen başarısız oldu. Sorumlu AB Avrupa Global Navigasyon Uydu Sistemleri Ajansı (GSA)’nın Web Sitesi’nde Acil durumlarda insanların tespit edilebildiği arama kurtarma servisinin halen çalışıyor olduğunu belirtildi. Arızalı kısım, yeryüzündeki tesislerdir. Uzmanlar hatayı düzeltmek için çalışıyor. Milyar Dolarlık Prestij Projesi Galileo ile Avrupa Amerikan Küresel Yer Belirleme Sistemi ya da Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS)’inden bağımsız olmak istiyor. İlk Galileo Servisleri, Aralık 2016’dan bu yana bulunmaktadır. Dünyanın her yerine yerleştirmek zaten mümkün. Sistem’in, sonunda 30 uydu ile Navigasyon Hizmeti sunması gerekiyor. Pahalı Proje Halen yörüngede, 26 Galileo Uydusu bulunmakta ve 2020’nin sonuna kadar 4 tane daha fırlatılacak. Kontrol Merkezi Oberpfaffenhofen’de bulunmaktadır. Ancak Operatör, Prag’daki Avrupa Uydu Navigasyon Otoritesi Avrupa Global Navigasyon Uydu Sistemleri Ajansı (GSA)’dır. Galileo büyük bir gecikme ve planlanandan çok daha yüksek maliyetlerle başlamıştı. Başlangıçta, Galileo’nun 2008 yılında tam faaliyete geçmesi gerekiyordu. 1999 yılında AB, sistemin inşası için 2,2 ila 2,9 milyar Euro gider planladı. Şu anki mevcut bütçe: 2020 AB Bütçesi’nde inşa için 7,2 milyar, faaliyetler için de 3 milyar daha belirlendi.
2005 yılının Aralık ayında havalanan Avrupa Navigasyon Sistemi Galileo’nun ilk uydusu olan bir GIOVE A Uydusu, sanatsal olarak tasvir ediliyor

Avrupa’nın Milyarlık Projesi: Uydu Navigasyon Sistemi Galileo Başarısız Oldu  

 Avrupa Uydu Navigasyon Sistemi Galileo, bir hata nedeniyle hafta sonu, kısmen başarısız oldu. Sorumlu AB Avrupa Global Navigasyon Uydu Sistemleri Ajansı (GSA)’nın Web Sitesi’nde Acil durumlarda insanların tespit edilebildiği arama kurtarma servisinin halen çalışıyor olduğunu belirtildi. Arızalı kısım, yeryüzündeki tesislerdir. Uzmanlar hatayı düzeltmek için çalışıyor.

Milyar Dolarlık Prestij Projesi Galileo ile Avrupa Amerikan Küresel Yer Belirleme Sistemi ya da Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS)’inden bağımsız olmak istiyor. İlk Galileo Servisleri, Aralık 2016’dan bu yana bulunmaktadır. Dünyanın her yerine yerleştirmek zaten mümkün. Sistem’in, sonunda 30 uydu ile Navigasyon Hizmeti sunması gerekiyor.

Pahalı Proje

Halen yörüngede, 26 Galileo Uydusu bulunmakta ve 2020’nin sonuna kadar 4 tane daha fırlatılacak. Kontrol Merkezi Oberpfaffenhofen’de bulunmaktadır. Ancak Operatör, Prag’daki Avrupa Uydu Navigasyon Otoritesi Avrupa Global Navigasyon Uydu Sistemleri Ajansı (GSA)’dır.

Galileo büyük bir gecikme ve planlanandan çok daha yüksek maliyetlerle başlamıştı. Başlangıçta, Galileo’nun 2008 yılında tam faaliyete geçmesi gerekiyordu. 1999 yılında AB, sistemin inşası için 2,2 ila 2,9 milyar Euro gider planladı. Şu anki mevcut bütçe: 2020 AB Bütçesi’nde inşa için 7,2 milyar, faaliyetler için de 3 milyar daha belirlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.