ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUKLARI ALARAK ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ

EKONOMİ 23.03.2020 - 18:20, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3441+ kez okundu.
 

ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUKLARI ALARAK ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı: Davut Çetin, üyelerden toplanan talepler sonrasında alınan sonuçları değerlendirdi.
Verilen destekler güncel tutulmalı ATSO ve tüm Türkiye’deki Oda ve Borsalardan gelen talepleri TOBB Yönetim Kurulu olarak gündeme alarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu vasıtasıyla hükümet yetkililerine ilettiklerini ifade eden Başkan Davut Çetin, istenen desteklerin tamamının olmasa da bir kısmının yerine getirilmesinin umut verici olduğunu ifade etti. Alınan tedbirlerin sürekli olarak güncel tutulması gerektiğini de ifade eden Başkan Davut Çetin, “COVİD 19’un ülkemize girmesinden bu yana TOBB Yönetim Kurulu olarak hükümetimize bugüne kadar ilettiğimiz taleplerimizin 19’u sonuçlanmıştır” şeklinde konuştu.  Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları biran önce yapılmalı Özellikle bugün (23.03.2020)  itibariyle hayata geçirilen Kısa Çalışma Ödeneği’nin COVİD 19 virüs pandemisinden olumsuz etkilenen tüm işletmeler için çok önemli bir destek olduğunu söyleyen Başkan Davut Çetin, bu destekten en kısa zamanda tüm firmaların yararlanmasını tavsiye etti. Bu desteğin kapsamından henüz çok fazla işletme sahibinin haberi olmadığını dile getiren Başkan Davut Çetin, tüm üyelerin böylesine zor bir dönemde verilen her türlü desteği yakından takip etmelerini istedi.  Önlemlere çok dikkat edilmeli COVİD 19’un yayılmasının ticari hayata çok büyük bir darbe vurduğunu da ifade eden Başkan Davut Çetin, tüm işletmeleri virüsün yayılmasını engellemek için önlem almaya davet etti. Özellikle üretim faaliyetinde bulunmayan ve iş hacminde azalma olan firmaların çalışmalarını bu dönemde evden yürütmelerine ya da geçici olarak ara vermelerine vurgu yapan Başkan Davut Çetin, “Bu dönemde Oda olarak her zaman üyelerimizin yanında olmaya büyük önem veriyoruz. Böyle dönemlerde alınacak desteklerin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu sebepten tüm üyelerimizi Odamızın hem sosyal medya hesaplarını hem de ATSO internet sitesinden takip etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.  19 talebimiz karşılık buldu TOBB Yönetim Kurulu’nun karşılık bulan talepleri hakkında da bilgiler veren Davut Çetin, “Oda ve Borsalar olarak bu zor günlerin atlatılmasında üzerimize düşen bütün sorumlulukları alarak üyelerimizi yalnız bırakmayacağız. Umarım hükümetimiz bu pandemi sırasında yeni destekleri de güncel olarak gerçekleştirecektir.                    
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı: Davut Çetin, üyelerden toplanan talepler sonrasında alınan sonuçları değerlendirdi.

Verilen destekler güncel tutulmalı

ATSO ve tüm Türkiye’deki Oda ve Borsalardan gelen talepleri TOBB Yönetim Kurulu olarak gündeme alarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu vasıtasıyla hükümet yetkililerine ilettiklerini ifade eden Başkan Davut Çetin, istenen desteklerin tamamının olmasa da bir kısmının yerine getirilmesinin umut verici olduğunu ifade etti. Alınan tedbirlerin sürekli olarak güncel tutulması gerektiğini de ifade eden Başkan Davut Çetin, “COVİD 19’un ülkemize girmesinden bu yana TOBB Yönetim Kurulu olarak hükümetimize bugüne kadar ilettiğimiz taleplerimizin 19’u sonuçlanmıştır” şeklinde konuştu. 

Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları biran önce yapılmalı

Özellikle bugün (23.03.2020)  itibariyle hayata geçirilen Kısa Çalışma Ödeneği’nin COVİD 19 virüs pandemisinden olumsuz etkilenen tüm işletmeler için çok önemli bir destek olduğunu söyleyen Başkan Davut Çetin, bu destekten en kısa zamanda tüm firmaların yararlanmasını tavsiye etti. Bu desteğin kapsamından henüz çok fazla işletme sahibinin haberi olmadığını dile getiren Başkan Davut Çetin, tüm üyelerin böylesine zor bir dönemde verilen her türlü desteği yakından takip etmelerini istedi. 

Önlemlere çok dikkat edilmeli

COVİD 19’un yayılmasının ticari hayata çok büyük bir darbe vurduğunu da ifade eden Başkan Davut Çetin, tüm işletmeleri virüsün yayılmasını engellemek için önlem almaya davet etti. Özellikle üretim faaliyetinde bulunmayan ve iş hacminde azalma olan firmaların çalışmalarını bu dönemde evden yürütmelerine ya da geçici olarak ara vermelerine vurgu yapan Başkan Davut Çetin, “Bu dönemde Oda olarak her zaman üyelerimizin yanında olmaya büyük önem veriyoruz. Böyle dönemlerde alınacak desteklerin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu sebepten tüm üyelerimizi Odamızın hem sosyal medya hesaplarını hem de ATSO internet sitesinden takip etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. 

19 talebimiz karşılık buldu

TOBB Yönetim Kurulu’nun karşılık bulan talepleri hakkında da bilgiler veren Davut Çetin, “Oda ve Borsalar olarak bu zor günlerin atlatılmasında üzerimize düşen bütün sorumlulukları alarak üyelerimizi yalnız bırakmayacağız. Umarım hükümetimiz bu pandemi sırasında yeni destekleri de güncel olarak gerçekleştirecektir.

 

 

               

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.