VALİ ARSLANTAŞ, “DEVLET OLARAK VATANDAŞIMIZIN YARALARINI SARACAĞIZ”

GÜNDEM 05.06.2022 - 11:08, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3915+ kez okundu.
 

VALİ ARSLANTAŞ, “DEVLET OLARAK VATANDAŞIMIZIN YARALARINI SARACAĞIZ”

Burdur Valisi Ali Arslantaş başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu olağanüstü 112 Çağrı Merkezinde toplandı.
 Burdur Valisi Ali Arslantaş, Başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Üyeleri ile gerçekleşen toplantıda sel ve taşkınlar sonrası genel değerlendirme yapıldı. Vali Arslantaş hasar tespit ve iyileştirme çalışmaları için ilgili kurumlara talimat verdi. Olağanüstü toplanan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali Ali Arslantaş ve İl  Afat koordinasyon ve Acil Durum Kurulu üyeleri daha sonra sel ve taşkınlardan zarar gören alanlarda nceleme yaptı. Vali Arslantaş yaptığı açıklamada, “Akşam saatlerinde saat 19 gibi gök gürültülü bir sağanak yağış başladı. Akabinde ihbarlar gelmeye başladı. Öncelikle Burdur-Karamanlı yolumuzdaki Çendik mevkiinde su baskını ve heyelan nedeniyle toparlanan bir husubat tek taraflı yolu kapattı ve trafiği tek yönden verdik. Şu anda temizlik aşamaları bitmek üzere. İlimiz merkezinde de 30 ev bir düğün salonundan su baskını ihbarı aldık. Maalesef bir vatandaşımız vefat etti. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 3 vatandaşımız yaralandı. Tedavileri tamamlandı. Çok şükür hastaneden taburcu olmaları da sağlandı. Metrekareye 25 litre gibi bir yağış düştü. Bu da İlimize yıllık düşen yağışın yüzde 10’una tekabül ediyor. Yarında devam edeceği görülüyor. Yarın öğleden sonra aynı şekilde meteorolojik veriler yağışın devam edeceğini gösteriyor. Şuanda 25 araç ve 77 personelimiz ihbar gelen noktalarda çalışmaya devam ediyor. AFAD, Belediye, İl Özel İdaresi, Akdeniz Elektirik işletmesi, Emniyet, Jandarma, Sağlık ekiplerimiz olmak üzere herkes görevinin başında. Vatandaşlarımızdan bu gece su baskını dolayısıyla evinde kalamayacak olanların barınacakları yerleri arkadaşlarımız hazırladılar. Onlarla irtibat halindeyiz. Kimseyi sokakta bırakmayacağız. Hasar tespitlerine de acilen başlıyoruz. Vatandaşımızın bir yumurtası da kırılmış olsa bile onu yerine koyacak bir hasar tespiti çalışmasını kapsamlı olarak sürdürüyoruz. İlçe merkezlerimizde durum sakin görünüyor. Tek Karamanlı Bademli Köyünde 3 ev, 6 ahırı su bastığı görünüyor” dedi.  
Burdur Valisi Ali Arslantaş başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu olağanüstü 112 Çağrı Merkezinde toplandı.

 Burdur Valisi Ali Arslantaş, Başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Üyeleri ile gerçekleşen toplantıda sel ve taşkınlar sonrası genel değerlendirme yapıldı. Vali Arslantaş hasar tespit ve iyileştirme çalışmaları için ilgili kurumlara talimat verdi.

Olağanüstü toplanan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu. Vali Ali Arslantaş ve İl  Afat koordinasyon ve Acil Durum Kurulu üyeleri daha sonra sel ve taşkınlardan zarar gören alanlarda nceleme yaptı.

Vali Arslantaş yaptığı açıklamada, “Akşam saatlerinde saat 19 gibi gök gürültülü bir sağanak yağış başladı. Akabinde ihbarlar gelmeye başladı. Öncelikle Burdur-Karamanlı yolumuzdaki Çendik mevkiinde su baskını ve heyelan nedeniyle toparlanan bir husubat tek taraflı yolu kapattı ve trafiği tek yönden verdik. Şu anda temizlik aşamaları bitmek üzere.

İlimiz merkezinde de 30 ev bir düğün salonundan su baskını ihbarı aldık. Maalesef bir vatandaşımız vefat etti. Kendisine Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 3 vatandaşımız yaralandı. Tedavileri tamamlandı. Çok şükür hastaneden taburcu olmaları da sağlandı.

Metrekareye 25 litre gibi bir yağış düştü. Bu da İlimize yıllık düşen yağışın yüzde 10’una tekabül ediyor. Yarında devam edeceği görülüyor. Yarın öğleden sonra aynı şekilde meteorolojik veriler yağışın devam edeceğini gösteriyor.

Şuanda 25 araç ve 77 personelimiz ihbar gelen noktalarda çalışmaya devam ediyor. AFAD, Belediye, İl Özel İdaresi, Akdeniz Elektirik işletmesi, Emniyet, Jandarma, Sağlık ekiplerimiz olmak üzere herkes görevinin başında.

Vatandaşlarımızdan bu gece su baskını dolayısıyla evinde kalamayacak olanların barınacakları yerleri arkadaşlarımız hazırladılar. Onlarla irtibat halindeyiz. Kimseyi sokakta bırakmayacağız. Hasar tespitlerine de acilen başlıyoruz. Vatandaşımızın bir yumurtası da kırılmış olsa bile onu yerine koyacak bir hasar tespiti çalışmasını kapsamlı olarak sürdürüyoruz.

İlçe merkezlerimizde durum sakin görünüyor. Tek Karamanlı Bademli Köyünde 3 ev, 6 ahırı su bastığı görünüyor” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.