VALİ HASAN ŞILDAK “ İLÇE GEZİLERİ DEVAM EDİYOR “

TURİZM 27.02.2020 - 15:40, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3421+ kez okundu.
 

VALİ HASAN ŞILDAK “ İLÇE GEZİLERİ DEVAM EDİYOR “

Burdur Vali’si Hasan Şıldak, İlçe programları ve incelemede bulunmak, toplantılar yapmak üzere Gölhisar İlçesine ziyarette bulundu.
                          GÖLHİSAR İLÇESİNDE YATIRIMLARI İNCELEDİ Gölhisar Fen Lisesini ve İlçeye bağlı Uylupınar Köyü’nde vatandaşlarla buluşan Vali Şıldak, köy sakinlerinin taleplerini dinledi. yatırımları yerinde inceleyen Vali Şıldak, Mesleki ve Teknik Lise, İmam Hatip Ortaokulu ve Aile Sağlığı Merkezi binalarında incelemelerde bulundu. İnşaatı bitmek üzere olan Kibyra Antik Kenti Karşılama Merkezindeki inşaatı inceleyerek, Kibyra Kazı Başkanı Şükrü Özüdoğru ve diğer yetkililerden çalışmaların son durumu ile ilgili bilgi aldı.  Burdur’un ikinci büyük İlçesi olan Gölhisar bilinen yönüyle bir tarım kenti olmasına rağmen, eğitim ve turizm alanlarında da öne çıkmaktadır. İlimiz genelinde yürüttüğümüz çalışmalarla başta köylerimizin altyapıları olmak üzere bir çok alanda yürütülen çalışmalar gelecek açısından önem taşımaktadır. Tüm bu çalışmaları bütçe imkânlarımız ile yapılmaktadır. Birçok hizmeti ihale etmeksizin, bizzat kendi özel idaremiz eliyle yapıyoruz. Bunu da maliyeti düşürerek, daha fazla yere hizmet etmek için yapmaktayız. İlçeler arasında da adil bir dağılım sağlamak için bir plan dahilinde hareket ediyoruz. .                      KİBYRA TURİZM AÇISINDAN ÖNEM TAŞIMAKTADIR. Vali Şıldak; “Kibyra Antik gerek bölge gerekse Gölhisar İlçesi açısından Kibyra antik Kenti karşılama ve tanıtım alanı projesinin tamamlanmasıyla beraber Gölhisar ilçesi turizminin gelişmesine katkılarını göreceğiz. Ayrıca kazı çalışmalarımızın 12 aya çıkarılması Antik Kentimiz içinde ortaya daha çok alan yerli yabancı turizm meraklılarının keşfedilmesini hızlandıracaktır. Bunun için Gölhisar İlçemizin tüm değerleriyle birlikte turizm için organize etmemiz gerekmektedir. Özellikle yurt içi ve yurt dışı ziyaret edenlerimize alternatif özelliği olan İbecik bezi üretiminin iç ve dış Pazar açısından önemini en üst bir seviyede yaygınlaştırarak, pazarlamasını da gerçekleştireceğiz. Ayrıca ilçemizde bir kadın kooperatifi kurarak, ilçemizi ziyaret eden turistler için hediyelik eşyalar üretilmesini sağlayacağız” dedi.    
Burdur Vali’si Hasan Şıldak, İlçe programları ve incelemede bulunmak, toplantılar yapmak üzere Gölhisar İlçesine ziyarette bulundu.

                          GÖLHİSAR İLÇESİNDE YATIRIMLARI İNCELEDİ

Gölhisar Fen Lisesini ve İlçeye bağlı Uylupınar Köyü’nde vatandaşlarla buluşan Vali Şıldak, köy sakinlerinin taleplerini dinledi. yatırımları yerinde inceleyen Vali Şıldak, Mesleki ve Teknik Lise, İmam Hatip Ortaokulu ve Aile Sağlığı Merkezi binalarında incelemelerde bulundu. İnşaatı bitmek üzere olan Kibyra Antik Kenti Karşılama Merkezindeki inşaatı inceleyerek, Kibyra Kazı Başkanı Şükrü Özüdoğru ve diğer yetkililerden çalışmaların son durumu ile ilgili bilgi aldı.
 Burdur’un ikinci büyük İlçesi olan Gölhisar bilinen yönüyle bir tarım kenti olmasına rağmen, eğitim ve turizm alanlarında da öne çıkmaktadır.
İlimiz genelinde yürüttüğümüz çalışmalarla başta köylerimizin altyapıları olmak üzere bir çok alanda yürütülen çalışmalar gelecek açısından önem taşımaktadır. Tüm bu çalışmaları bütçe imkânlarımız ile yapılmaktadır. Birçok hizmeti ihale etmeksizin, bizzat kendi özel idaremiz eliyle yapıyoruz. Bunu da maliyeti düşürerek, daha fazla yere hizmet etmek için yapmaktayız. İlçeler arasında da adil bir dağılım sağlamak için bir plan dahilinde hareket ediyoruz. .
                     KİBYRA TURİZM AÇISINDAN ÖNEM TAŞIMAKTADIR.

Vali Şıldak; “Kibyra Antik gerek bölge gerekse Gölhisar İlçesi açısından Kibyra antik Kenti karşılama ve tanıtım alanı projesinin tamamlanmasıyla beraber Gölhisar ilçesi turizminin gelişmesine katkılarını göreceğiz. Ayrıca kazı çalışmalarımızın 12 aya çıkarılması Antik Kentimiz içinde ortaya daha çok alan yerli yabancı turizm meraklılarının keşfedilmesini hızlandıracaktır. Bunun için Gölhisar İlçemizin tüm değerleriyle birlikte turizm için organize etmemiz gerekmektedir. Özellikle yurt içi ve yurt dışı ziyaret edenlerimize alternatif özelliği olan İbecik bezi üretiminin iç ve dış Pazar açısından önemini en üst bir seviyede yaygınlaştırarak, pazarlamasını da gerçekleştireceğiz. Ayrıca ilçemizde bir kadın kooperatifi kurarak, ilçemizi ziyaret eden turistler için hediyelik eşyalar üretilmesini sağlayacağız” dedi.
 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.