VALİ, HASANPAŞA KÖYÜ YÜNÜM BÖĞET ŞENLİĞİNE KATILDI

KÜLTÜR 06.09.2021 - 09:19, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3553+ kez okundu.
 

VALİ, HASANPAŞA KÖYÜ YÜNÜM BÖĞET ŞENLİĞİNE KATILDI

Burdur Valisi, Ali Arslantaş, Tefenni İlçesi’ne bağlı Hasanpaşa Köyü Muhtarlığı tarafından bu yıl 22'incisi düzenlenen geleneksel "Yünüm, Böğet, Koyun Yıkama, Çoban Bayramı Kültür Şenlikleri'ne" katıldı.
Yörük Kültürünün yaşatıldığı İlimizde bunun en güzel örneklerinden biri olan, 750 yıldır devam eden yünüm böğet (koyun yıkama) geleneği bu yılda renkli görüntülere sahne olarak, izleyenlere görsel şölen sundu. Hasanpaşa’da Selçuklular döneminden bu yana düzenlenen ‘Yünüm Böget Şenlikleri’nin bu yıl 17’incisi 5-6 Eylül 2015’te gerçekleşiyor. Çoban Bayramı bugün totstos töreniyle start alıyor. Hasanpaşa’da tarihsel değeri olan Yünüm Böğet (koyun yıkama) geleneği, kökeni Orta Asya Türklerine dayanan Anadolu’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden günümüze kadar devam edegelen bir kültür mirası. 5 Eylül 2015’te koyunlar hazırlanıp, gece eğlencesinin ardından yarın sabah (6 Eylül) saat 5.30’da koyun yıkama faaliyetine geçilecek.  
Burdur Valisi, Ali Arslantaş, Tefenni İlçesi’ne bağlı Hasanpaşa Köyü Muhtarlığı tarafından bu yıl 22'incisi düzenlenen geleneksel "Yünüm, Böğet, Koyun Yıkama, Çoban Bayramı Kültür Şenlikleri'ne" katıldı.

Yörük Kültürünün yaşatıldığı İlimizde bunun en güzel örneklerinden biri olan, 750 yıldır devam eden yünüm böğet (koyun yıkama) geleneği bu yılda renkli görüntülere sahne olarak, izleyenlere görsel şölen sundu.

Hasanpaşa’da Selçuklular döneminden bu yana düzenlenen ‘Yünüm Böget Şenlikleri’nin bu yıl 17’incisi 5-6 Eylül 2015’te gerçekleşiyor. Çoban Bayramı bugün totstos töreniyle start alıyor. Hasanpaşa’da tarihsel değeri olan Yünüm Böğet (koyun yıkama) geleneği, kökeni Orta Asya Türklerine dayanan Anadolu’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden günümüze kadar devam edegelen bir kültür mirası. 5 Eylül 2015’te koyunlar hazırlanıp, gece eğlencesinin ardından yarın sabah (6 Eylül) saat 5.30’da koyun yıkama faaliyetine geçilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.