VATANDAŞA TIBBİ MALZEME ÜCRETSİZ…..

SAĞLIK 30.03.2017 - 11:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4000+ kez okundu.
 

VATANDAŞA TIBBİ MALZEME ÜCRETSİZ…..

Vatandaş tıbbi malzemeye ödeme yapmayacak. Burdur da Kurumumuzla sözleşme yapmış 6 adet medikal satış merkezi bulunmaktadır.
Kurumumuzca; ayakta tedavide kullanılan hazır tıbbi malzemelere ilişkin ödemelerde esas alınan Sağlık Uygulama Tebliği, büyük yenilik ve değişikliklerle güncellenerek 25 Mart 2017 tarihinde, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. SGK, bu güncelleme ile Sağlık Uygulama Tebliğinde, geri ödeme kapsamında yer alan hasta alt bezi, sondalar, kolostami ürostomi ve ileostomi torbaları gibi, sarf malzemeler ile bunların yanında pek çok ortezin de bulunduğu malzemelerin, fiyatının yüzde 10 ile yüzde 400 arasında değişen oranlarda artırmıştır. Kurumumuz bu malzemelerin geri ödeme işlemelerinde; vatandaşlarımızın paralarını önce ödeyerek ve faturalarını İl Müdürlüklerine bizzat getirerek, daha sonra paralarını alma işlemine de son vermek amacıyla, tıbbı cihaz ve malzeme satmaya yetkili medikallerle ve eczanelerle sözleşme imzalama yoluna gitmiştir. Medikallerle sözleşme imzalama süreci 02.01.2017 tarihinde başlatılmış olup, 31.03.2017 tarihinde tamamlanacaktır. İlimizde kurumumuzla sözleşme yapmış 6 adet medikal satış merkezi bulunmaktadır. 01.04.2017 tarihi itibariyle, Kurumumuz sigortalıları ve bunların bakmakla yükümlü bulundukları kişiler için, sözleşmeli sağlık hizmet sunucularınca reçete edilen, hazır tıbbi malzemelerin bedelleri, Kurumumuza gelmeden sözleşmeli medikallerden ya da eczanelerden hiç ücret ödenmeksizin, ya da daha az fiyat farkı ile temin edilebilecektir.  
Vatandaş tıbbi malzemeye ödeme yapmayacak. Burdur da Kurumumuzla sözleşme yapmış 6 adet medikal satış merkezi bulunmaktadır.

Kurumumuzca; ayakta tedavide kullanılan hazır tıbbi malzemelere ilişkin ödemelerde esas alınan Sağlık Uygulama Tebliği, büyük yenilik ve değişikliklerle güncellenerek 25 Mart 2017 tarihinde, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

SGK, bu güncelleme ile Sağlık Uygulama Tebliğinde, geri ödeme kapsamında yer alan hasta alt bezi, sondalar, kolostami ürostomi ve ileostomi torbaları gibi, sarf malzemeler ile bunların yanında pek çok ortezin de bulunduğu malzemelerin, fiyatının yüzde 10 ile yüzde 400 arasında değişen oranlarda artırmıştır.

Kurumumuz bu malzemelerin geri ödeme işlemelerinde; vatandaşlarımızın paralarını önce ödeyerek ve faturalarını İl Müdürlüklerine bizzat getirerek, daha sonra paralarını alma işlemine de son vermek amacıyla, tıbbı cihaz ve malzeme satmaya yetkili medikallerle ve eczanelerle sözleşme imzalama yoluna gitmiştir.

Medikallerle sözleşme imzalama süreci 02.01.2017 tarihinde başlatılmış olup, 31.03.2017 tarihinde tamamlanacaktır. İlimizde kurumumuzla sözleşme yapmış 6 adet medikal satış merkezi bulunmaktadır.

01.04.2017 tarihi itibariyle, Kurumumuz sigortalıları ve bunların bakmakla yükümlü bulundukları kişiler için, sözleşmeli sağlık hizmet sunucularınca reçete edilen, hazır tıbbi malzemelerin bedelleri, Kurumumuza gelmeden sözleşmeli medikallerden ya da eczanelerden hiç ücret ödenmeksizin, ya da daha az fiyat farkı ile temin edilebilecektir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.