VEDEK KURULUŞU; VETERİNER FAKÜLTESİNİ AKREDİTE ETTİ

EĞİTİM 30.12.2018 - 13:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2133+ kez okundu.
 

VEDEK KURULUŞU; VETERİNER FAKÜLTESİNİ AKREDİTE ETTİ

Eğitim kalitesinin ulusal düzeyde karşılandığını tescil ettiren Veteriner Fakültesi, uluslararası düzeyde de müracaat ettiği VEDEK tarafından tescil için çalışmalarını sürdürüyor.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Akreditasyon Derneği (VEDEK)’nin 28.12.2018 tarihli toplantısında alınan kararla 2 yıl süreyle ulusal akredite fakültelerden biri oldu. Eğitim kalitesinin ulusal düzeyde karşılandığını tescil ettiren Veteriner Fakültesi, uluslararası düzeyde de tescil için çalışmalarını sürdürüyor. Uluslararası Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE)'ne de akreditasyon için başvuru yapan MAKÜ Veteriner Fakültesi, 07-11 Ekim 2019 tarihlerinde uluslararası değerlendirme sürecinden geçecek. Fakültenin veteriner hekimlik eğitimini ulusal ve uluslararası standartlarda verdiğinin dış bağımsız kuruluşlar tarafından tescil edilmesinin önemli olduğunu söyleyen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan ÖNER, standartlara ulaşmanın kolay olmadığını, Veteriner Fakültesinin ulaştığı bu standartlardan uzaklaşmadan eğitim faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğini, bu sayede 5 yıllık veteriner hekimlik eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerin mesleki bilgi ve beceriye sahip, donanımlı bir şekilde mezun olacağını ve akreditasyon belgesi ile bu eğitimin güvence altına alındığını söyledi. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ da yaptığı açıklamada; “Veteriner Fakültemizin Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından akredite edilmesi hem Burdur’umuz, hem de üniversitemiz açısından büyük önem taşıyor. MAKÜ’de her fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında olduğu gibi Veteriner Fakültesinde de etkili eğitim-öğretimin bütünleyicisi olarak gördüğü uygulamalı eğitimlere büyük önem verilmektedir. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması programı kapsamında pilot üniversite seçilmemizin ardından hayvancılık sektöründe başlattığımız projelerin birçoğu Veteriner Fakültesince yürütülmektedir. Bu öğrencilerimiz için büyük bir şans. Yine bölgenin en büyük Hayvan Hastanesine sahip olan MAKÜ, tüm bölgeye hizmet vermektedir. Alınan bu akreditasyon ile ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim veren Veteriner Fakültemiz emin adımlarla büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. Bu süreçte başta Dekan Prof. Dr. Hakan ÖNER olmak üzere sürece katkı veren bütün herkese teşekkür ederim” dedi.      
Eğitim kalitesinin ulusal düzeyde karşılandığını tescil ettiren Veteriner Fakültesi, uluslararası düzeyde de müracaat ettiği VEDEK tarafından tescil için çalışmalarını sürdürüyor.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Akreditasyon Derneği (VEDEK)’nin 28.12.2018 tarihli toplantısında alınan kararla 2 yıl süreyle ulusal akredite fakültelerden biri oldu. Eğitim kalitesinin ulusal düzeyde karşılandığını tescil ettiren Veteriner Fakültesi, uluslararası düzeyde de tescil için çalışmalarını sürdürüyor.

Uluslararası Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE)'ne de akreditasyon için başvuru yapan MAKÜ Veteriner Fakültesi, 07-11 Ekim 2019 tarihlerinde uluslararası değerlendirme sürecinden geçecek. Fakültenin veteriner hekimlik eğitimini ulusal ve uluslararası standartlarda verdiğinin dış bağımsız kuruluşlar tarafından tescil edilmesinin önemli olduğunu söyleyen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan ÖNER, standartlara ulaşmanın kolay olmadığını, Veteriner Fakültesinin ulaştığı bu standartlardan uzaklaşmadan eğitim faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğini, bu sayede 5 yıllık veteriner hekimlik eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerin mesleki bilgi ve beceriye sahip, donanımlı bir şekilde mezun olacağını ve akreditasyon belgesi ile bu eğitimin güvence altına alındığını söyledi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ da yaptığı açıklamada; “Veteriner Fakültemizin Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından akredite edilmesi hem Burdur’umuz, hem de üniversitemiz açısından büyük önem taşıyor. MAKÜ’de her fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında olduğu gibi Veteriner Fakültesinde de etkili eğitim-öğretimin bütünleyicisi olarak gördüğü uygulamalı eğitimlere büyük önem verilmektedir. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması programı kapsamında pilot üniversite seçilmemizin ardından hayvancılık sektöründe başlattığımız projelerin birçoğu Veteriner Fakültesince yürütülmektedir. Bu öğrencilerimiz için büyük bir şans. Yine bölgenin en büyük Hayvan Hastanesine sahip olan MAKÜ, tüm bölgeye hizmet vermektedir. Alınan bu akreditasyon ile ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim veren Veteriner Fakültemiz emin adımlarla büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir. Bu süreçte başta Dekan Prof. Dr. Hakan ÖNER olmak üzere sürece katkı veren bütün herkese teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.