VETERİNER FAKÜLTESİ GEZECİ KLİNİK VE SAHA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

BİLİM 22.03.2016 - 16:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4311+ kez okundu.
 

VETERİNER FAKÜLTESİ GEZECİ KLİNİK VE SAHA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Gezici Klinik, Saha Eğitim Ve Uygulama Faaliyetlerini Başlattı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Avrupa Birliği Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) üyesi olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, birliğin temel kriterleri kapsamında kurum dışı, uygulamalı saha eğitim çalışmalarına 21 Mart 2016 tarihi itibarı ile başladı. Bu kapsamda yeni temin edilen gezici kinik aracı ile ilk kurum dışı ziyaret Kozluca’da bulunan, özel bir Tarım ve Hayvancılık çiftliğine yapılmıştır. Veteriner Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hakan ÖNER ve Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Afşin KÖKER’in refakatinde 11 adet intern öğrencimiz bu geziye katıldı. Günün erken saatlerinde işletmeye ulaşan ekibimiz, işletme yöneticisi Özgür AKSÖZ’den işletme hakkında genel bilgiler aldıktan sonra sürü sağlığı ile ilgili sorunlar ve beklentiler kapsamında görüşmeler yaptı. Daha sonra gebelikleri geciken 5 adet düve Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğetim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Afşin KÖKER tarafından muayene edildi. Uygulanan muayeneler kablosuz ultrasonografi cihazı aracılığı ile öğrenciler tarafından da takip edildi. Fakülte öğrencilerimizden ikisi de kişisel olarak bu düvelerden ikisinin muayenesini yaptı. Ayrıca işletme de bulunan iki adet buzağının yaşadığı rahatsızlıklar aynı şekilde öğrencilerimizin katılımıyla muayene edildi ve bu buzağıların Fakültemiz Hayvan Hastanesine sevk edilerek hospitalize edilmek suretiyle uzun süreli tedavi sürecine alınmaları uygun görüldü. Gebe kalmayan hayvanlara uygun tedavi ve senkronizasyon protokolleri yazılı öneri şeklinde işletme sorumlularına iletildi.  Veteriner Fakültesi Gezici klinik, saha eğitim ve uygulama faaliyetlerimiz bahar yarıyılı süresince haftada 4 gün olmak kaydıyla farklı sektörel kurum ve kuruluşlar bünyesinde yapılacaktır. Bu sayede Fakültemiz Burdur ili ve çevresinde bulunan hayvancılık sektörünün farklı bileşenleri ile daha etkin bir iletişim kurarak sektörün sorunlarına yönelik çözümler üretirken, aynı zamanda öğrencilerimizin mezuniyetleri öncesinde saha koşullarını tanımaları ve mezuniyet sonrası Veteriner Hekimlik sürecinde daha deneyimli olmaları sağlanacaktır.  
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Gezici Klinik, Saha Eğitim Ve Uygulama Faaliyetlerini Başlattı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Avrupa Birliği Veteriner Hekimlik Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) üyesi olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Veteriner Fakültesi, birliğin temel kriterleri kapsamında kurum dışı, uygulamalı saha eğitim çalışmalarına 21 Mart 2016 tarihi itibarı ile başladı. Bu kapsamda yeni temin edilen gezici kinik aracı ile ilk kurum dışı ziyaret Kozluca’da bulunan, özel bir Tarım ve Hayvancılık çiftliğine yapılmıştır.

Veteriner Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hakan ÖNER ve Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Afşin KÖKER’in refakatinde 11 adet intern öğrencimiz bu geziye katıldı. Günün erken saatlerinde işletmeye ulaşan ekibimiz, işletme yöneticisi Özgür AKSÖZ’den işletme hakkında genel bilgiler aldıktan sonra sürü sağlığı ile ilgili sorunlar ve beklentiler kapsamında görüşmeler yaptı.

Daha sonra gebelikleri geciken 5 adet düve Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü, Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğetim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Afşin KÖKER tarafından muayene edildi.

Uygulanan muayeneler kablosuz ultrasonografi cihazı aracılığı ile öğrenciler tarafından da takip edildi.

Fakülte öğrencilerimizden ikisi de kişisel olarak bu düvelerden ikisinin muayenesini yaptı. Ayrıca işletme de bulunan iki adet buzağının yaşadığı rahatsızlıklar aynı şekilde öğrencilerimizin katılımıyla muayene edildi ve bu buzağıların Fakültemiz Hayvan Hastanesine sevk edilerek hospitalize edilmek suretiyle uzun süreli tedavi sürecine alınmaları uygun görüldü.

Gebe kalmayan hayvanlara uygun tedavi ve senkronizasyon protokolleri yazılı öneri şeklinde işletme sorumlularına iletildi. 

Veteriner Fakültesi Gezici klinik, saha eğitim ve uygulama faaliyetlerimiz bahar yarıyılı süresince haftada 4 gün olmak kaydıyla farklı sektörel kurum ve kuruluşlar bünyesinde yapılacaktır. Bu sayede Fakültemiz Burdur ili ve çevresinde bulunan hayvancılık sektörünün farklı bileşenleri ile daha etkin bir iletişim kurarak sektörün sorunlarına yönelik çözümler üretirken, aynı zamanda öğrencilerimizin mezuniyetleri öncesinde saha koşullarını tanımaları ve mezuniyet sonrası Veteriner Hekimlik sürecinde daha deneyimli olmaları sağlanacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.