YARIŞMALAR BU UĞURDA HAYATINI KAYBEDEN İKİ YARIŞMACI İÇİN DÜZÜNLENDİ.

GÜNDEM 20.09.2019 - 16:55, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3981+ kez okundu.
 

YARIŞMALAR BU UĞURDA HAYATINI KAYBEDEN İKİ YARIŞMACI İÇİN DÜZÜNLENDİ.

Burdur Belediyesi Burdur Gölü Festivali kapsamında düzenlenen spor ve sanat etkinlikleri sürüyor. Burdur Halk Plajında Yamaç Paraşütü Yarışması düzenlendi.
Düzenlenen yarışmaya 60 sporcu iştirak etti. Afşar tepeden Burdur Gölü ile 400 metre yüksekliği bulunan ve 4 kilometrelik bir uçuşla yamaç paraşütçüleri bir kuğu gibi Burdur gölü kıyısındaki alana inerek gölün kurumasına dikkat çektiler. Türk Hava Kurumu görevlileri de Kurum çalışmaları ile ilgili bilgi vermek ve Yamaç paraşütçülerini gözlemlemek amacı ile geldiler. Yarışmalara katılan yamaç paraşütçülerinin nerede ise büyük bölümü THK tarafından eğitildiği görevliler tarafından ifade edildi. Yamaç Paraşütü Yarışmasına  Burdur Valisi Hasan Şıldak ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Burdur valisi Hasan Şıldak birlikte katılarak yarışmacılara başarılar dilediler. Burdur Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü Başkanı Muhammet Erşen’in uçuşu başlatmasıyla birlikte yarışmayı izledi. Yamaç Paraşütü pilotlarıyla yakından ilgilenen Vali Şıldak ve Başkan Ercengiz, hedeflerine inen yamaç paraşütçülerini tebrik etti. Burdur Gölü Festivali Yamaç Paraşütü Müsabakalarını bu sene hayatlarını kaybeden Yamaç Paraşütü Pilotları Serdar Yavuz ve Ali Es’in anısına düzenlediklerini aktaran Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burdur Gölü Festivalimize ikinci gün etkinliklerimizle devam ediyoruz. Yamaç Paraşütü Müsabakaları ile devam edeceğiz. Her yıl Burdur Gölünün kurumasına dikkat çekmek için Burdur Gölü Festivali adı altında bir takım sportif kültürel ve sanatsal etkinlikleri icra ediyoruz. Bu yıl sportif faaliyetlerimizin içine yamaç paraşütü yarışmasını da ilave ettik. Yamaç paraşütü, son dönemde Burdur Gölü havzasında yapılan düzenlemeler neticesinde kulüpte faaliyet gösteren sporcu arkadaşlarımızın oldukça ilgi gösterdiği ve Burdur’da da bu sporu icra ettiği birçok gencimiz, hatta milli sporcuların aramızdan yetişmeye başladığını sevinerek gördüğümüz bir spor dalı oldu. Bu anlamda da bu alanda faaliyet gösteren kulübümüze ve kulüp sporcularımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bu yıl onlar da destek verdiler. Müsabakaların içinde bizim daha öncesinde hemşerimiz olup, farklı illerde bu faaliyetleri yürüten arkadaşlarımızı davet etmiştik. Onlardan bir tanesi de sevgili Ali Es’ti, benim arkadaşımdı, çok az süre önce onu kaybettik. Yine bir atlayış sırasında talihsiz bir kaza sonucu kaybettik. Bu yıl başka bir sporcu arkadaşımızı da iki hafta önce müsabakalarda kaybettiğimiz Serdar Yavuz ve Ali Es anısına da bu müsabakaları düzenliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Biz sporun, sanatın, kültürün içinde bulunduğu ama asıl amacımızın bu gölün kurumaması gerektiğine dair yaptığımız bu festivalin bir farkındalık yaratmasını bekliyoruz, istiyoruz, arzuluyoruz ve neticesinde de Burdur Gölünün çığlığına kulak verilmesini ve Burdur Gölünün bir an evvel hak ettiği suya kavuşup, Burdur Gölünün eski günlerdeki seviyesine belki ulaşamasa bile mevcut seviyesini koruyarak, en azından bu doğal güzelliği kaybetmemek istiyor ve gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.  
Burdur Belediyesi Burdur Gölü Festivali kapsamında düzenlenen spor ve sanat etkinlikleri sürüyor. Burdur Halk Plajında Yamaç Paraşütü Yarışması düzenlendi.

Düzenlenen yarışmaya 60 sporcu iştirak etti. Afşar tepeden Burdur Gölü ile 400 metre yüksekliği bulunan ve 4 kilometrelik bir uçuşla yamaç paraşütçüleri bir kuğu gibi Burdur gölü kıyısındaki alana inerek gölün kurumasına dikkat çektiler. Türk Hava Kurumu görevlileri de Kurum çalışmaları ile ilgili bilgi vermek ve Yamaç paraşütçülerini gözlemlemek amacı ile geldiler. Yarışmalara katılan yamaç paraşütçülerinin nerede ise büyük bölümü THK tarafından eğitildiği görevliler tarafından ifade edildi. Yamaç Paraşütü Yarışmasına  Burdur Valisi Hasan Şıldak ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Burdur valisi Hasan Şıldak birlikte katılarak yarışmacılara başarılar dilediler. Burdur Yamaç Paraşütü ve Havacılık Kulübü Başkanı Muhammet Erşen’in uçuşu başlatmasıyla birlikte yarışmayı izledi. Yamaç Paraşütü pilotlarıyla yakından ilgilenen Vali Şıldak ve Başkan Ercengiz, hedeflerine inen yamaç paraşütçülerini tebrik etti.

Burdur Gölü Festivali Yamaç Paraşütü Müsabakalarını bu sene hayatlarını kaybeden Yamaç Paraşütü Pilotları Serdar Yavuz ve Ali Es’in anısına düzenlediklerini aktaran Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Burdur Gölü Festivalimize ikinci gün etkinliklerimizle devam ediyoruz. Yamaç Paraşütü Müsabakaları ile devam edeceğiz. Her yıl Burdur Gölünün kurumasına dikkat çekmek için Burdur Gölü Festivali adı altında bir takım sportif kültürel ve sanatsal etkinlikleri icra ediyoruz. Bu yıl sportif faaliyetlerimizin içine yamaç paraşütü yarışmasını da ilave ettik. Yamaç paraşütü, son dönemde Burdur Gölü havzasında yapılan düzenlemeler neticesinde kulüpte faaliyet gösteren sporcu arkadaşlarımızın oldukça ilgi gösterdiği ve Burdur’da da bu sporu icra ettiği birçok gencimiz, hatta milli sporcuların aramızdan yetişmeye başladığını sevinerek gördüğümüz bir spor dalı oldu. Bu anlamda da bu alanda faaliyet gösteren kulübümüze ve kulüp sporcularımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bu yıl onlar da destek verdiler. Müsabakaların içinde bizim daha öncesinde hemşerimiz olup, farklı illerde bu faaliyetleri yürüten arkadaşlarımızı davet etmiştik. Onlardan bir tanesi de sevgili Ali Es’ti, benim arkadaşımdı, çok az süre önce onu kaybettik. Yine bir atlayış sırasında talihsiz bir kaza sonucu kaybettik. Bu yıl başka bir sporcu arkadaşımızı da iki hafta önce müsabakalarda kaybettiğimiz Serdar Yavuz ve Ali Es anısına da bu müsabakaları düzenliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Biz sporun, sanatın, kültürün içinde bulunduğu ama asıl amacımızın bu gölün kurumaması gerektiğine dair yaptığımız bu festivalin bir farkındalık yaratmasını bekliyoruz, istiyoruz, arzuluyoruz ve neticesinde de Burdur Gölünün çığlığına kulak verilmesini ve Burdur Gölünün bir an evvel hak ettiği suya kavuşup, Burdur Gölünün eski günlerdeki seviyesine belki ulaşamasa bile mevcut seviyesini koruyarak, en azından bu doğal güzelliği kaybetmemek istiyor ve gelecek nesillere aktarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.