YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARINDAN FUAR İSTEĞİ

EKONOMİ 03.03.2022 - 11:36, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3394+ kez okundu.
 

YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATÇILARINDAN FUAR İSTEĞİ

AntExpo Fuarcılık Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Murat Özer, pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan 3. Interfresh Euroasia Fuarı’nın Ekim ayında yapılacağı bildirildi
 Dünyada toplam 61,8 milyar dolar ihracat hacmine ulaşan yaş meyve sebzede Türkiye’nin payının artırılmasına katkı yaratacak 3. Interfresh Euroasia Fuarı’nın, ihracatçıların yoğun talebi üzerine Ekim ayında yapılacağı bildirildi. AntExpo Fuarcılık Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Murat Özer, pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan daha önce düzenlenen etkinliklerle Türkiye’nin ihracatına katkı koyan Yaş Sebze & Meyve, Depolama, Ambalaj, Lojistik Fuarı Tarım Makinaları ve Teknolojileri Fuarının (Interfresh Euroasia) ihracatçıların yoğun talebi nedeniyle 20-22 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya ANFAŞ’da düzenleyeceklerini belirtti. Dünya yaş sebze ve meyve ihracatının 61,8 milyar dolara ulaştığını ifade eden Özer, ihracatçı ülkelerin başında İspanya’nın 7,4 milyar dolar, ABD 6,2 milyar dolar, Şili 4 milyar dolar, Hollanda 3,8 milyar dolar ve İtalya'nın da 3,3 milyar dolar ile ilk sıralarda yer aldığını bildirdi. Türkiye’nin birçok yaş sebze ve meyve ürünlerinde dünyada en büyük üretici konumunda bulunduğunu, yaş sebze ve meyve ihracatının da en önemli girdilerinden biri olduğuna dikkat çeken Murat Özer, şöyle devam etti. ‘’Yaş sebze ve meyve sektörünün doğrudan ilgili olduğu gıda ve tarım sektörü, küresel ve ulusal krizlerden en az etkilenen sektörlerden olması önemli bir avantaj sağlamaktadır. Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Akdeniz ve Ege coğrafyası, üretim hız kesmeden devam ediyor. Günün büyük bölümünü seralarında geçiren üreticiler, alın teriyle ürettikleri ürünlerini dünyanın dört bir köşesindeki sofralara ulaştırıyor. Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihtiyacının yüzde 51'i Antalya'dan karşılanıyor. Bu, Antalya’nın üretimdeki ve ihracattaki önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.’’ -İhracatçılardan yoğun talep Antalya’nın seracılıkta Dünya üçüncüsü, Türkiye’de de birinci sırada olduğunu dile getiren Özer, ‘’Örtü altı tarımda söz sahibi Antalya'da, pandemi nedeniyle ‘tam kapanma’ döneminde pazar yerlerinin kurularak sebze hallerinden komisyonculara, paketleme tesislerinden seralara kadar hareketliliğin yaşanmasını sağladı’’ dedi.  
AntExpo Fuarcılık Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Murat Özer, pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan 3. Interfresh Euroasia Fuarı’nın Ekim ayında yapılacağı bildirildi

 Dünyada toplam 61,8 milyar dolar ihracat hacmine ulaşan yaş meyve sebzede Türkiye’nin payının artırılmasına katkı yaratacak 3. Interfresh Euroasia Fuarı’nın, ihracatçıların yoğun talebi üzerine Ekim ayında yapılacağı bildirildi.

AntExpo Fuarcılık Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Murat Özer, pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan daha önce düzenlenen etkinliklerle Türkiye’nin ihracatına katkı koyan Yaş Sebze & Meyve, Depolama, Ambalaj, Lojistik Fuarı Tarım Makinaları ve Teknolojileri Fuarının (Interfresh Euroasia) ihracatçıların yoğun talebi nedeniyle 20-22 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya ANFAŞ’da düzenleyeceklerini belirtti.

Dünya yaş sebze ve meyve ihracatının 61,8 milyar dolara ulaştığını ifade eden Özer, ihracatçı ülkelerin başında İspanya’nın 7,4 milyar dolar, ABD 6,2 milyar dolar, Şili 4 milyar dolar, Hollanda 3,8 milyar dolar ve İtalya'nın da 3,3 milyar dolar ile ilk sıralarda yer aldığını bildirdi.

Türkiye’nin birçok yaş sebze ve meyve ürünlerinde dünyada en büyük üretici konumunda bulunduğunu, yaş sebze ve meyve ihracatının da en önemli girdilerinden biri olduğuna dikkat çeken Murat Özer, şöyle devam etti.

‘’Yaş sebze ve meyve sektörünün doğrudan ilgili olduğu gıda ve tarım sektörü, küresel ve ulusal krizlerden en az etkilenen sektörlerden olması önemli bir avantaj sağlamaktadır. Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Akdeniz ve Ege coğrafyası, üretim hız kesmeden devam ediyor. Günün büyük bölümünü seralarında geçiren üreticiler, alın teriyle ürettikleri ürünlerini dünyanın dört bir köşesindeki sofralara ulaştırıyor. Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihtiyacının yüzde 51'i Antalya'dan karşılanıyor. Bu, Antalya’nın üretimdeki ve ihracattaki önemi bir kez daha gözler önüne seriyor.’’

-İhracatçılardan yoğun talep

Antalya’nın seracılıkta Dünya üçüncüsü, Türkiye’de de birinci sırada olduğunu dile getiren Özer, ‘’Örtü altı tarımda söz sahibi Antalya'da, pandemi nedeniyle ‘tam kapanma’ döneminde pazar yerlerinin kurularak sebze hallerinden komisyonculara, paketleme tesislerinden seralara kadar hareketliliğin yaşanmasını sağladı’’ dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.