YAŞ MEYVE SEBZE SEKTÖRÜ VİTESİ BÜYÜTÜYOR

EKONOMİ 17.06.2022 - 12:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3455+ kez okundu.
 

YAŞ MEYVE SEBZE SEKTÖRÜ VİTESİ BÜYÜTÜYOR

Başta Avrupa ve Rusya olmak üzere Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinde pazar payını artırmayı hedefleyen yaş meyve sebze ihracat sektörü, vitesi büyütüyor.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Türkiye’nin sektöründe tek Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj, Lojistik, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Fuarı ve Konferansları (İnterfresh Eurasia) 20-22 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek. Fuara Avrupa, Afrika, Rusya, Ortadoğu, Uzakdoğu ülkelerinden alım heyetleri katılacak. Özellikle Almanya, Hollanda ve Belçika ve AB ülkelerindeki zincir market yöneticileri de katılarak Türk yaş meyve sebze satıcılarıyla bir araya gelecek. Interfresh Eurasia Genel Koordinatörü Murat Özer, fuar ile ülke ekonomisine, ihracata ve üretime yararlı olmak istediklerini söyledi. Pandemi ve sonrası ile Rusya ve Ukrayna krizi nedeniyle Türk yaş meyve sebze sektörü ve Interfresh Eurasia olarak vites büyüttüklerini belirten Özer, ‘’Hedefimiz ülkemizin bulunduğu coğrafyada Interfresh Eurasia’yı sektörün buluşma platformu yapmaktır’’ dedi. -Danışma kurulu oluşturuldu Fuarın yaş meyve sebze sektöründeki tüm paydaşlara daha fazla yarar sağlamak amacıyla, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB), Bat Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB) ve Ege İhracatçılar Birliği (EİB) ile birlikte fuar danışma kurulu oluşturduklarını ifade eden Murat Özer, şunları kaydetti. ‘’Türkiye yaş meyve sebze ihracatını artırmak için ihracatçılarımızla birlikte sahada birebir çalışmalar yapıyoruz. Ticaret Bakanlığımızın destekleri ve yurt dışında faaliyet gösteren sektörün önemli acenteleri ile birlikte Yurt Dışı Alım Heyeti programlarına başladık. İhracatçımızın beklediği alıcıları Interfresh Eurasia Fuarına getireceğiz. Hedef ülkelerdeki, büyük toptancıları, zincir market mağazaları alıcılarını, hedef pazarlardaki toptancı lallerde faaliyet gösteren halcileri ve uluslararası ticaret firmalarının temsilcilerini 20-22 Ekim tarihinde Antalya’da İnterfresh Eurasia Fuarında ağırlayacağız.’’ -Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Ana temasının ‘Sürdürülebilirlik’ olacağını belirten Özer, fuar boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerde ‘Sürdürülebilir Enerji’, ‘Sürdürülebilir Hareketlilik’, ‘Sıfır Atık Yönetimi’, ‘ Kalıntısız Tarım’, ’Tarladan Sofraya’, ‘Su kaynaklarının Korunması’, ‘Yeşil Dönüşüm’, ‘Yeşil Alt Yapı’ ve ‘Karbon Ayak İzi’ konularının tartışılacağını bildirdi. İklim değişikliğinin dünyada kendini çok hızlı şekilde hissettirme başladığını ifade eden Murat Özer, şunları kaydetti. ‘’İklim değişikliği ile beraber özelikle Avrupa, Amerika, İngiltere ve Kanada gibi gelişmiş pazarlarda önümüzdeki dönemde uygulamalarını ve kısıtlamalarını göreceğimiz ‘Yeşil Dönüşüm’ ve ‘Karbon Ayak İzi’ uygulamalarının alt bileşenleri ihracatçılarımızı direkt olarak etkileyecek. Gerek fuar alanı içinde yer alacak olan Yeşil Alan özel bölümü ile gerek ise konferans ve analler ile farkındalığı arttırmayı hedefledik.’’  
Başta Avrupa ve Rusya olmak üzere Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinde pazar payını artırmayı hedefleyen yaş meyve sebze ihracat sektörü, vitesi büyütüyor.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Türkiye’nin sektöründe tek Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj, Lojistik, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Fuarı ve Konferansları (İnterfresh Eurasia) 20-22 Ekim 2022 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek.

Fuara Avrupa, Afrika, Rusya, Ortadoğu, Uzakdoğu ülkelerinden alım heyetleri katılacak. Özellikle Almanya, Hollanda ve Belçika ve AB ülkelerindeki zincir market yöneticileri de katılarak Türk yaş meyve sebze satıcılarıyla bir araya gelecek.

Interfresh Eurasia Genel Koordinatörü Murat Özer, fuar ile ülke ekonomisine, ihracata ve üretime yararlı olmak istediklerini söyledi. Pandemi ve sonrası ile Rusya ve Ukrayna krizi nedeniyle Türk yaş meyve sebze sektörü ve Interfresh Eurasia olarak vites büyüttüklerini belirten Özer, ‘’Hedefimiz ülkemizin bulunduğu coğrafyada Interfresh Eurasia’yı sektörün buluşma platformu yapmaktır’’ dedi.

-Danışma kurulu oluşturuldu

Fuarın yaş meyve sebze sektöründeki tüm paydaşlara daha fazla yarar sağlamak amacıyla, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB), Bat Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB) ve Ege İhracatçılar Birliği (EİB) ile birlikte fuar danışma kurulu oluşturduklarını ifade eden Murat Özer, şunları kaydetti.

‘’Türkiye yaş meyve sebze ihracatını artırmak için ihracatçılarımızla birlikte sahada birebir çalışmalar yapıyoruz. Ticaret Bakanlığımızın destekleri ve yurt dışında faaliyet gösteren sektörün önemli acenteleri ile birlikte Yurt Dışı Alım Heyeti programlarına başladık. İhracatçımızın beklediği alıcıları Interfresh Eurasia Fuarına getireceğiz. Hedef ülkelerdeki, büyük toptancıları, zincir market mağazaları alıcılarını, hedef pazarlardaki toptancı lallerde faaliyet gösteren halcileri ve uluslararası ticaret firmalarının temsilcilerini 20-22 Ekim tarihinde Antalya’da İnterfresh Eurasia Fuarında ağırlayacağız.’’

-Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği

Ana temasının ‘Sürdürülebilirlik’ olacağını belirten Özer, fuar boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerde ‘Sürdürülebilir Enerji’, ‘Sürdürülebilir

Hareketlilik’, ‘Sıfır Atık Yönetimi’, ‘ Kalıntısız Tarım’, ’Tarladan Sofraya’, ‘Su kaynaklarının Korunması’, ‘Yeşil Dönüşüm’, ‘Yeşil Alt Yapı’ ve ‘Karbon Ayak İzi’ konularının tartışılacağını bildirdi.

İklim değişikliğinin dünyada kendini çok hızlı şekilde hissettirme başladığını ifade eden Murat Özer, şunları kaydetti.

‘’İklim değişikliği ile beraber özelikle Avrupa, Amerika, İngiltere ve Kanada gibi gelişmiş pazarlarda önümüzdeki dönemde uygulamalarını ve kısıtlamalarını göreceğimiz ‘Yeşil Dönüşüm’ ve ‘Karbon Ayak İzi’ uygulamalarının alt bileşenleri ihracatçılarımızı direkt olarak etkileyecek. Gerek fuar alanı içinde yer alacak olan Yeşil Alan özel bölümü ile gerek ise konferans ve analler ile farkındalığı arttırmayı hedefledik.’’

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.