YAŞAYAN TARİH MISIRLILAR EVİ

KÜLTÜR 22.07.2019 - 22:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3438+ kez okundu.
 

YAŞAYAN TARİH MISIRLILAR EVİ

Konakları ile ünlü İlimizin, tarihi mimarisi ile en önemli yapılardan biri olan Mısırlılar Evi, Öğretmenevi İşletmesinde halkımıza hizmet vermeye devam ediyor.
Anadolu da çeşitli kentlerde emsallerine rastlana ve dönemin ustalarının süslemeleri ile bezeli bey konaklar arasında yer almaktadır. Serpme kahvaltı, gözleme çeşitleri, bazlama, köfte, piyaz, çorba, sarma, sıcak soğuk içecekler ve Gölhisar Kavurma gibi yöremize özgü tatların da yer aldığı zengin menüsü ile il içinden misafirlere hizmet verdiği gibi turizm amaçlı gelen grupları da ağırlamaktadır Mısırlılar Konukevi saat 09:00/21:00 saatleri arasında halkımıza hizmet veriyor. Toplantı, özel gün, organizasyonlar ve toplu yemekler için de rezervasyonların yapılabildiği Konukevi’nde açılış - kapanış saatleri talebe göre değişiklik gösterebiliyor 1890 yılında yapımına başlanarak, 1895 yılında tamamlanan 19. yüzyıl geç Osmanlı dönemi sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Mısırlılar Evi, günümüze kadar korunarak gelmiş en güzel sivil mimari örneklerinin başında geliyor. Aynı sokak içinde aynı döneme ait farklı konaklar bir arada bulunmaktadır. Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 1977 yılında almış olduğu kararla Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescili yapılmış olan bu tarihi konak Öğretmenevi A.Ş İşletmesinde konuklarını bekliyor.  
Konakları ile ünlü İlimizin, tarihi mimarisi ile en önemli yapılardan biri olan Mısırlılar Evi, Öğretmenevi İşletmesinde halkımıza hizmet vermeye devam ediyor.

Anadolu da çeşitli kentlerde emsallerine rastlana ve dönemin ustalarının süslemeleri ile bezeli bey konaklar arasında yer almaktadır. Serpme kahvaltı, gözleme çeşitleri, bazlama, köfte, piyaz, çorba, sarma, sıcak soğuk içecekler ve Gölhisar Kavurma gibi yöremize özgü tatların da yer aldığı zengin menüsü ile il içinden misafirlere hizmet verdiği gibi turizm amaçlı gelen grupları da ağırlamaktadır Mısırlılar Konukevi saat 09:00/21:00 saatleri arasında halkımıza hizmet veriyor.

Toplantı, özel gün, organizasyonlar ve toplu yemekler için de rezervasyonların yapılabildiği Konukevi’nde açılış - kapanış saatleri talebe göre değişiklik gösterebiliyor

1890 yılında yapımına başlanarak, 1895 yılında tamamlanan 19. yüzyıl geç Osmanlı dönemi sivil mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Mısırlılar Evi, günümüze kadar korunarak gelmiş en güzel sivil mimari örneklerinin başında geliyor. Aynı sokak içinde aynı döneme ait farklı konaklar bir arada bulunmaktadır.

Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 1977 yılında almış olduğu kararla Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescili yapılmış olan bu tarihi konak Öğretmenevi A.Ş İşletmesinde konuklarını bekliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.