YAZ SPOR OKULLARI GENÇLERİMİZE KAPILARINI AÇTILAR

SPOR 30.06.2019 - 12:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4644+ kez okundu.
 

YAZ SPOR OKULLARI GENÇLERİMİZE KAPILARINI AÇTILAR

Burdur da öğrencilere boş zamanlarını değerlendirecek yaz spor okulları üç ay devam ederek 1 Eylül 2019 tarihinde sona erecek,
Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki tesislerde öğrencilerin boş zamanlarında vakit geçirmek ve spor alışkanlığı edindirmek amacıyla çeşitli spor dallarında 18 ayrı branşta 4.200 kız ve erkek öğrenci kayıtlarını yaptırdı. Yaz spor okullarının açılışı nedeniyle Gazi Atatürk Stadındaki açılış törenlerinde Vali Hasan Şıldak ve Gençlik Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya birer konuşma yaptı. Burdur Valisi Hasan Şıldak Yaz okullarının açılışı nedeniyle yaptığı konuşmada  “İl Spor Merkezleri yerine bir başka isim de Yaz Spor Okullarının hayırlı olmasını ve çocuklarımıza, gençlerimize, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Gerçekten spor hepimizin, yetişkinlerin, büyüklerin de yapması gereken sürekli içinde bulunmamız gereken bir süreç. Ama ne yazık ki günlük hayatın telaşı içinde bizler bunu unutuyoruz.Biliyorsunuz çağımızın en büyük hastalığı aslında hareketsizlik.Hareket etmeyen toplum, hareket etmeyen birey sağlıksız bireydir. Bunun sonucu olarak çağımızın sinsi hastalığı olarak Obezite yine en büyük sağlık sorunlarından biri. İşte bu çocuklarımız daha bu yaşlarda spor ile tanışarak, yaz ve tatil dönemini en verimli şekilde, en sağlıklı şekilde inşallah geçirecekler. Gerek İl Spor Müdürlüğümüzün, gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tesislerinde, salonlarında 18 branşta açılan spor faaliyetlerine katılacaklar.4.200 gibi bir sayıda katılım sağlandı ve bu ilimiz için fevkalade memnuniyet verici bir rakamdır. İlimiz ölçeğinde bir vilayette ve ilçelerinde 4.200 gencimizin ve çocuğumuzun spor ile buluşması bizleri sevindiriyor Burdur da il merkezimiz ilçeler olmak üzere toplanda rakamın yaklaşık 1600’ü il merkezinde, bulunmaktadır. Bu gün dünyada kabul edilen ve uzmanlarımız tarafından yapılan açıklamalarda Spor varsa dostluk vardır, kardeşlik vardır. Spor varsa sağlık, hareket ve başarı vardır. Onun içinde kurumsal manada bizlerde Bütün yaşlarda sporu destekliyoruz” diye konuştu.  
Burdur da öğrencilere boş zamanlarını değerlendirecek yaz spor okulları üç ay devam ederek 1 Eylül 2019 tarihinde sona erecek,

Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki tesislerde öğrencilerin boş zamanlarında vakit geçirmek ve spor alışkanlığı edindirmek amacıyla çeşitli spor dallarında 18 ayrı branşta 4.200 kız ve erkek öğrenci kayıtlarını yaptırdı. Yaz spor okullarının açılışı nedeniyle Gazi Atatürk Stadındaki açılış törenlerinde Vali Hasan Şıldak ve Gençlik Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya birer konuşma yaptı.

Burdur Valisi Hasan Şıldak Yaz okullarının açılışı nedeniyle yaptığı konuşmada  “İl Spor Merkezleri yerine bir başka isim de Yaz Spor Okullarının hayırlı olmasını ve çocuklarımıza, gençlerimize, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

Gerçekten spor hepimizin, yetişkinlerin, büyüklerin de yapması gereken sürekli içinde bulunmamız gereken bir süreç. Ama ne yazık ki günlük hayatın telaşı içinde bizler bunu unutuyoruz.Biliyorsunuz çağımızın en büyük hastalığı aslında hareketsizlik.Hareket etmeyen toplum, hareket etmeyen birey sağlıksız bireydir. Bunun sonucu olarak çağımızın sinsi hastalığı olarak Obezite yine en büyük sağlık sorunlarından biri. İşte bu çocuklarımız daha bu yaşlarda spor ile tanışarak, yaz ve tatil dönemini en verimli şekilde, en sağlıklı şekilde inşallah geçirecekler.

Gerek İl Spor Müdürlüğümüzün, gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tesislerinde, salonlarında 18 branşta açılan spor faaliyetlerine katılacaklar.4.200 gibi bir sayıda katılım sağlandı ve bu ilimiz için fevkalade memnuniyet verici bir rakamdır. İlimiz ölçeğinde bir vilayette ve ilçelerinde 4.200 gencimizin ve çocuğumuzun spor ile buluşması bizleri sevindiriyor Burdur da il merkezimiz ilçeler olmak üzere toplanda rakamın yaklaşık 1600’ü il merkezinde, bulunmaktadır.

Bu gün dünyada kabul edilen ve uzmanlarımız tarafından yapılan açıklamalarda Spor varsa dostluk vardır, kardeşlik vardır. Spor varsa sağlık, hareket ve başarı vardır. Onun içinde kurumsal manada bizlerde Bütün yaşlarda sporu destekliyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.