YEREL ÜRÜN USTALARI SERTİFİKALARINI ALDILAR

YAŞAM 07.09.2018 - 16:47, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3317+ kez okundu.
 

YEREL ÜRÜN USTALARI SERTİFİKALARINI ALDILAR

Burdur belediye başkanlığı tarafından yerel ürünlere standart getirilmesi için başlatılan kurslarda eğitim gören 27 kadın usta düzenlenen tören ile sertifikalarını aldılar.
Burdur belediye meclis salonunda yapılan, sertifika töreninde başkan Ali Orkun Ercengiz bu gün Burdur’umuzda  çeşitli yerel ürünlere marka tescili için bölgesel işaret alınan ürünlerimizin başında Burdur şiş gelmektedir. Buna karşılık halen ustalarımız çeşitli tat ve usullerde ürün yapmaktadır. Bu nedenle siz ev hanımlarının aile bütçesine katkı da bulunabilmesi için böyle bir girişimde bulunduk. Hasan Duygulu, Zabıta Müdürü Şaban Kırcı, Belediye personelinin katkılarıyla 27 ev hanımına yerel ürün standartları konusunda ürünler üzerinden kurs düzenledik.  YEREL ÜRÜN STANT PAZARIMIZ 30 AĞUSTOS’A YETİŞMEDİ   Biliyorsunuz Burdur Tefenni yolu üzerinde Atatürk mahallesinde yaptırdığımız yerel ürün pazarı binamızı 2018 yılı 30 Ağustos tarihine yetiştirmek istedik. Ancak elde olmayan nedenlerden dolayı henüz tamamlayamadık ama sizlere bu konuda standart açısından düzenlenen kurslar da gerek kalite gerek temizlik ve özellik açısından özellik ve yöre tatları açısından gereken kursları verdiğimizi umuyorum. Bunun içinde sizlere bu hazırlanan sertifikaları  vereceğiz. Bu verdiğimiz belgeler aynı zamanda ürünlerinizi satanken sizin için referans olacaktır.           SALI PAZARINDA GEÇİCİ OLARAK YER GÖSTERİLECEKTİR Başkan Ercengiz, hanımlardan gelen talep üzerine kurs döneminde ürettikleri ürünleri pazarlamak için Salı pazarı içinde yer alan bedesten çarşısının açık alanında yer gösterileceğini belirtti. Yerel ürün pazarının tamamlanmasını müteakip hanımlarımızın mevsimlere göre ürettikleri ürünleri gerek seyir halendeki araçlardaki müşterilerine gerek bu ürünlerden almak için gelen ziyaretçilerine pazarlanması sağlanacaktır. Bu gün Burdur’un birçok yerinde kışlık tarhana yapılmaktadır ancak farklı malzemelerin kullanılması özelliklerini de farklılaştırmaktır. İşte bizim üzerinde durmak istediğimiz şey ayrıcalıklar göstermeden Burdur’un ürünü olduğu bilinmelidir dedi.  
Burdur belediye başkanlığı tarafından yerel ürünlere standart getirilmesi için başlatılan kurslarda eğitim gören 27 kadın usta düzenlenen tören ile sertifikalarını aldılar.

Burdur belediye meclis salonunda yapılan, sertifika töreninde başkan Ali Orkun Ercengiz bu gün Burdur’umuzda  çeşitli yerel ürünlere marka tescili için bölgesel işaret alınan ürünlerimizin başında Burdur şiş gelmektedir. Buna karşılık halen ustalarımız çeşitli tat ve usullerde ürün yapmaktadır. Bu nedenle siz ev hanımlarının aile bütçesine katkı da bulunabilmesi için böyle bir girişimde bulunduk. Hasan Duygulu, Zabıta Müdürü Şaban Kırcı, Belediye personelinin katkılarıyla 27 ev hanımına yerel ürün standartları konusunda ürünler üzerinden kurs düzenledik. 

YEREL ÜRÜN STANT PAZARIMIZ 30 AĞUSTOS’A YETİŞMEDİ

  Biliyorsunuz Burdur Tefenni yolu üzerinde Atatürk mahallesinde yaptırdığımız yerel ürün pazarı binamızı 2018 yılı 30 Ağustos tarihine yetiştirmek istedik. Ancak elde olmayan nedenlerden dolayı henüz tamamlayamadık ama sizlere bu konuda standart açısından düzenlenen kurslar da gerek kalite gerek temizlik ve özellik açısından özellik ve yöre tatları açısından gereken kursları verdiğimizi umuyorum. Bunun içinde sizlere bu hazırlanan sertifikaları  vereceğiz. Bu verdiğimiz belgeler aynı zamanda ürünlerinizi satanken sizin için referans olacaktır.

          SALI PAZARINDA GEÇİCİ OLARAK YER GÖSTERİLECEKTİR

Başkan Ercengiz, hanımlardan gelen talep üzerine kurs döneminde ürettikleri ürünleri pazarlamak için Salı pazarı içinde yer alan bedesten çarşısının açık alanında yer gösterileceğini belirtti. Yerel ürün pazarının tamamlanmasını müteakip hanımlarımızın mevsimlere göre ürettikleri ürünleri gerek seyir halendeki araçlardaki müşterilerine gerek bu ürünlerden almak için gelen ziyaretçilerine pazarlanması sağlanacaktır. Bu gün Burdur’un birçok yerinde kışlık tarhana yapılmaktadır ancak farklı malzemelerin kullanılması özelliklerini de farklılaştırmaktır. İşte bizim üzerinde durmak istediğimiz şey ayrıcalıklar göstermeden Burdur’un ürünü olduğu bilinmelidir dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.