YEŞİLOVA’LI HANIMLAR AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

KÜLTÜR 07.01.2020 - 12:54, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3337+ kez okundu.
 

YEŞİLOVA’LI HANIMLAR AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

Yeşilova İlçesinde 20 hanım tarafından kurulan kooperatif yöre ürünleri ile el emeği ürünlerini Salda kayak merkezinde oluşturdukları stantta satarak gelir elde ediyorlar.
Yeşilova İlçesi’nden 20 hanım bir araya gelerek Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’in de desteği ile aile ekonomilerine katkı sağlamak amacı ile kooperatif kurduklarını ifade ettiler. Yöre ürünleri olarak da Nohut, Fasulye; Tarhana, gibi ürünlerin yanında kendi el emeği olan birçok materyali Kaymakamlığın kendilerine sağladığı imkanlar ile Salda kayak merkezinde oluşturdukları stantta satışını yaptıklarını söylediler. Kooperatifimiz hizmete girdiğinden bu yana çiftçimizin ürünlerini değerlendirdiğimiz gibi 20 ev hanımı bir araya gelerek boş zamanlarımızda yükte hafif pahada ağır ürenler elde ediyoruz ve bu ürünlerimizin satışından kooperatifimizin sermayesinin artırılmasının yanında evimizin ekonomik olarak gelirine de katkı sunuyoruz.   Kooperatif üyesi hanımlarımızın şu anda ürettiği el emeği ürünler çok fazla değil ama bir yandan yöre kültürünü araştırıyoruz bir yandan gelecek yıllar için hem tarımsal ürünlerimizin miktarını artıracağız bir yandan da el emeği ürünlerimizi yörenin geleneklerini tanıtma etnoğrafik alandaki kendi ürünleri üzerinde araştırmalar yapmak istiyoruz. Bu konuda kurumlarımız ile de istişare yapıyoruz. Yeşilova da etnoğrafik olarak ellerinde ürün olanlardan da faydalanmak istiyoruz.                           KARAMANLI BELEDİYESİ KAYAK MERKEZİNE ARAÇ DESTEĞİ SAĞLAYACAK Geçtiğimiz hafta içinde Burdur valisi Hasan Şıldak ve protokol üyeleri tarafından sezon açılışı yapılan yörenin ihtiyacının dışında kış mevsimi boyunca kayak meraklılarının ihtiyacını karşılayacak sömestri tatilinde öğrencilerin akınına uğrayacağı tahmin edilen “Salda Kayak Merkezi’ne” bir destek de yakın ilçe Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu’ndan geldi. Karamanlı belediyesinin ilçe halkı için bu konuda sağlayacağı otobüs ile Cumartesi ve Pazar günlerin de 10’00 ile 15’00 saatleri arasında kayak merkezine gidecek Karamanlı ilçe halkını kayak merkezine bedelsiz götürüp, getireceğini bu konuda kış sezonu boyunca hizmet vereceğini sözlerine ekledi.
Yeşilova İlçesinde 20 hanım tarafından kurulan kooperatif yöre ürünleri ile el emeği ürünlerini Salda kayak merkezinde oluşturdukları stantta satarak gelir elde ediyorlar.

Yeşilova İlçesi’nden 20 hanım bir araya gelerek Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’in de desteği ile aile ekonomilerine katkı sağlamak amacı ile kooperatif kurduklarını ifade ettiler. Yöre ürünleri olarak da Nohut, Fasulye; Tarhana, gibi ürünlerin yanında kendi el emeği olan birçok materyali Kaymakamlığın kendilerine sağladığı imkanlar ile Salda kayak merkezinde oluşturdukları stantta satışını yaptıklarını söylediler. Kooperatifimiz hizmete girdiğinden bu yana çiftçimizin ürünlerini değerlendirdiğimiz gibi 20 ev hanımı bir araya gelerek boş zamanlarımızda yükte hafif pahada ağır ürenler elde ediyoruz ve bu ürünlerimizin satışından kooperatifimizin sermayesinin artırılmasının yanında evimizin ekonomik olarak gelirine de katkı sunuyoruz.

 

Kooperatif üyesi hanımlarımızın şu anda ürettiği el emeği ürünler çok fazla değil ama bir yandan yöre kültürünü araştırıyoruz bir yandan gelecek yıllar için hem tarımsal ürünlerimizin miktarını artıracağız bir yandan da el emeği ürünlerimizi yörenin geleneklerini tanıtma etnoğrafik alandaki kendi ürünleri üzerinde araştırmalar yapmak istiyoruz. Bu konuda kurumlarımız ile de istişare yapıyoruz. Yeşilova da etnoğrafik olarak ellerinde ürün olanlardan da faydalanmak istiyoruz.

 

                        KARAMANLI BELEDİYESİ KAYAK MERKEZİNE ARAÇ DESTEĞİ SAĞLAYACAK

Geçtiğimiz hafta içinde Burdur valisi Hasan Şıldak ve protokol üyeleri tarafından sezon açılışı yapılan yörenin ihtiyacının dışında kış mevsimi boyunca kayak meraklılarının ihtiyacını karşılayacak sömestri tatilinde öğrencilerin akınına uğrayacağı tahmin edilen “Salda Kayak Merkezi’ne” bir destek de yakın ilçe Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu’ndan geldi. Karamanlı belediyesinin ilçe halkı için bu konuda sağlayacağı otobüs ile Cumartesi ve Pazar günlerin de 10’00 ile 15’00 saatleri arasında kayak merkezine gidecek Karamanlı ilçe halkını kayak merkezine bedelsiz götürüp, getireceğini bu konuda kış sezonu boyunca hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.