BURDUR -ISPARTA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ İKİ ADAYLI SEÇİME GİDİYOR

GÜNDEM 21.06.2021 - 13:42, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3551+ kez okundu.
 

BURDUR -ISPARTA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ İKİ ADAYLI SEÇİME GİDİYOR

Burdur- Isparta S.S Pancar Ekicileri Kooperatifi önümüzdeki Pazar günü Nasuh Eroğuz ve Mehmet Yavaş ekibi olarak başkan seçimlerine aday olduklarını açıkladılar.
Burdur- Isparta S.S. Başkanı Nasuh Eroğuz resmi olarak aday olduğunu açıklamazken Kooperatif için Başkanlığa aday olduğunu basın toplantısı ile istasyon park tesislerinde ekibi ile birlikte kendisine bu konuda destek veren köy muhtarlarının da katıldığı bir toplantı basına açıklamalarda bulundu. Yavaş Pancar kooperatifinin 1953 yılında kurulduğunu belirterek Pancar ekicileri kooperatifinin seçimlerini bizler yıllardır yapıyoruz ama kimse bu seçimlerde niçin oy kullandığını sorgulamaz. Biz üreticiler için pancarın yeni ayrı Burdur için ise pancarın ekonomik yönü var çünkü aynı zamanda bizler hayvancılık yaptığımız için de buradan elde edilen küspe ve melaz hayvancılığımıza önemli bir destek sağlamaktadır. Burdur şeker fabrikası kurulurken insanımız bu işletmenin hayata geçmesinin sağlanması için kooperatifin öncülüğünde ortak olmuş, 1953. Yılında kooperatif kurulduğunda 63. Üyesi bulunduğunu belirtti. O yıllarda güç şartlarda insanlar elde ettiği gelir ile hem kooperatife hem şeker fabrikasına ortak olabilmiştir. Birçok vatandaşımızın 1994 yılına kadar birçok vatandaşımızın ise fabrikaya ortaklığı devam ettirilmiş 1953 yılından 1973 yılına gelindiğinde kooperatif isim değişikliği yaparak panko birlik arını almıştır. Bölgemizin ekonomisini bu günlere taşıyan pancar kooperatifimiz 63 kişi ile çıktığı yola bu gün 60 bin üye sayısına ulaşmıştır. Kooperatifçiliğin amacı sizlerin yani üyelerinin haklarını savunmaktır. 1992 de yaşanan ayrışmadan sonra şu anda kooperatifin yaptığı üyelerine uygun tarım girdileri ve ekipmanları sağlamaktır. Ben kimsenin şahsını burada yargılamak istemiyorum ama üretici nerede ise kooperatif adını duyduğu zaman etine iğne dürtülmüşçesine irkilmektedir. İnsanlar sadece mağduriyetinden söz etmektedir. Köyler ve üretici olmazsa ülkemizin kalkınması sadece sözde kalır  
Burdur- Isparta S.S Pancar Ekicileri Kooperatifi önümüzdeki Pazar günü Nasuh Eroğuz ve Mehmet Yavaş ekibi olarak başkan seçimlerine aday olduklarını açıkladılar.

Burdur- Isparta S.S. Başkanı Nasuh Eroğuz resmi olarak aday olduğunu açıklamazken Kooperatif için Başkanlığa aday olduğunu basın toplantısı ile istasyon park tesislerinde ekibi ile birlikte kendisine bu konuda destek veren köy muhtarlarının da katıldığı bir toplantı basına açıklamalarda bulundu. Yavaş Pancar kooperatifinin 1953 yılında kurulduğunu belirterek Pancar ekicileri kooperatifinin seçimlerini bizler yıllardır yapıyoruz ama kimse bu seçimlerde niçin oy kullandığını sorgulamaz.

Biz üreticiler için pancarın yeni ayrı Burdur için ise pancarın ekonomik yönü var çünkü aynı zamanda bizler hayvancılık yaptığımız için de buradan elde edilen küspe ve melaz hayvancılığımıza önemli bir destek sağlamaktadır. Burdur şeker fabrikası kurulurken insanımız bu işletmenin hayata geçmesinin sağlanması için kooperatifin öncülüğünde ortak olmuş, 1953. Yılında kooperatif kurulduğunda 63. Üyesi bulunduğunu belirtti. O yıllarda güç şartlarda insanlar elde ettiği gelir ile hem kooperatife hem şeker fabrikasına ortak olabilmiştir. Birçok vatandaşımızın 1994 yılına kadar birçok vatandaşımızın ise fabrikaya ortaklığı devam ettirilmiş 1953 yılından 1973 yılına gelindiğinde kooperatif isim değişikliği yaparak panko birlik arını almıştır.

Bölgemizin ekonomisini bu günlere taşıyan pancar kooperatifimiz 63 kişi ile çıktığı yola bu gün 60 bin üye sayısına ulaşmıştır. Kooperatifçiliğin amacı sizlerin yani üyelerinin haklarını savunmaktır. 1992 de yaşanan ayrışmadan sonra şu anda kooperatifin yaptığı üyelerine uygun tarım girdileri ve ekipmanları sağlamaktır. Ben kimsenin şahsını burada yargılamak istemiyorum ama üretici nerede ise kooperatif adını duyduğu zaman etine iğne dürtülmüşçesine irkilmektedir. İnsanlar sadece mağduriyetinden söz etmektedir. Köyler ve üretici olmazsa ülkemizin kalkınması sadece sözde kalır

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.