GÖKER AĞLASUN’DA YAŞANAN DOLU AFETİNİ SORDU…

EKONOMİ 23.06.2021 - 11:28, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3179+ kez okundu.
 

GÖKER AĞLASUN’DA YAŞANAN DOLU AFETİNİ SORDU…

CHP Burdur Milletvekili Mehmet GÖKER Tarım ve Orman Bakanı pakdemirli’ye Ağlasun’da yaşanan dolu afeti hakkında yazılı soru önergesi verdi.
21 Haziran 2021 tarihinde Burdur’un Ağlasun ilçesinde yaşanan şiddetli dolu yağışı nedeniyle ilçede bulunan tarım arazileri ve sebze bahçelerinde bulunan ürünlerin büyük kısmının zarar gördüğünü belirten GÖKER, “Söz konusu dolu afetinin yarattığı zarar, Ziraat Bankası ve kooperatife olan borçlar nedeniyle şimdiden üreticilerimizi kara kara düşündürmeye başlamıştır. Ağlasun Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün hasar tespit çalışmalarını bir an önce tamamlaması ve Bakanlık tarafından üreticilerimizin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik bir çalışma başlatılması zorunlu hale gelmiştir” dedi. Zaten zor ve ağır ekonomik şartlar altında üretim yapmaya çalışan çiftçilerimizin çok büyük bir kısmının doğal afetlere karşı korunmasız olduğunu söyleyen CHP’li Vekil, “Afetleri engelleme şansımız olmadığına göre çiftçilerimizin tamamının TARSİM'e dâhil olmaları sağlanmalıdır. Bunun için de sigorta primlerinin üreticinin ödeyebileceği miktarlarda düzenlenerek, makul seviyeye çekilmesi sağlanmalıdır” diyerek bakanlığa birtakım sorular yöneltti. CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. Ağlasun Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün hasar tespit çalışmaları hangi aşamadadır? Burdur tarımı açısından önemli bir yere sahip olan Ağlasun’lu üreticilerimizin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik olarak Bakanlığınızca bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz? Dolu afetini yaşayan çiftçilerimizin bankalardan kullandıkları kredileri için borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadesi gelen borçların ertelenmesi konusunda Bakanlığınızca herhangi bir çalışma başlatılacak mıdır? Çiftçilerimiz sigorta primi çok yüksek olduğu için TARSİM sigortasından imtina etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Üretim yapan tüm çiftçilerimizin bütün ürünlerinin TARSİM’e dahil olmasının sağlanması ve tüm çiftçilerimizin sisteme dahil edilmesi konusunda bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?  
CHP Burdur Milletvekili Mehmet GÖKER Tarım ve Orman Bakanı pakdemirli’ye Ağlasun’da yaşanan dolu afeti hakkında yazılı soru önergesi verdi.

21 Haziran 2021 tarihinde Burdur’un Ağlasun ilçesinde yaşanan şiddetli dolu yağışı nedeniyle ilçede bulunan tarım arazileri ve sebze bahçelerinde bulunan ürünlerin büyük kısmının zarar gördüğünü belirten GÖKER, “Söz konusu dolu afetinin yarattığı zarar, Ziraat Bankası ve kooperatife olan borçlar nedeniyle şimdiden üreticilerimizi kara kara düşündürmeye başlamıştır. Ağlasun Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün hasar tespit çalışmalarını bir an önce tamamlaması ve Bakanlık tarafından üreticilerimizin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik bir çalışma başlatılması zorunlu hale gelmiştir” dedi.

Zaten zor ve ağır ekonomik şartlar altında üretim yapmaya çalışan çiftçilerimizin çok büyük bir kısmının doğal afetlere karşı korunmasız olduğunu söyleyen CHP’li Vekil, “Afetleri engelleme şansımız olmadığına göre çiftçilerimizin tamamının TARSİM'e dâhil olmaları sağlanmalıdır. Bunun için de sigorta primlerinin üreticinin ödeyebileceği miktarlarda düzenlenerek, makul seviyeye çekilmesi sağlanmalıdır” diyerek bakanlığa birtakım sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Ağlasun Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün hasar tespit çalışmaları hangi aşamadadır?

Burdur tarımı açısından önemli bir yere sahip olan Ağlasun’lu üreticilerimizin karşılaştıkları zararları gidermeye yönelik olarak Bakanlığınızca bir çalışma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Dolu afetini yaşayan çiftçilerimizin bankalardan kullandıkları kredileri için borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadesi gelen borçların ertelenmesi konusunda Bakanlığınızca herhangi bir çalışma başlatılacak mıdır?

Çiftçilerimiz sigorta primi çok yüksek olduğu için TARSİM sigortasından imtina etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Üretim yapan tüm çiftçilerimizin bütün ürünlerinin TARSİM’e dahil olmasının sağlanması ve tüm çiftçilerimizin sisteme dahil edilmesi konusunda bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.