VALİ YILMAZ, HAKİM VE SAVCILARIN İFTARINA KATILDI

YAŞAM 21.06.2016 - 10:47, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4067+ kez okundu.
 

VALİ YILMAZ, HAKİM VE SAVCILARIN İFTARINA KATILDI

Vali Şerif Yılmaz, Yaz Kararnamesi ile Burdur Adliyesinden başka illere tayin olan Hakim ve Savcılar için düzenlenen iftar yemeğine katıldı.
Hakim ve Savcılar için düzenlenen iftar davetine, Vali Şerif Yılmaz, beraberinde Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Adalet Komisyonu Başkanı Suat Alaca, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcıları, Bahir Altunkaya, İsmail Kaya, Ali Nazım Balcıoğlu, Bülent Uygur, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, hakim, savcı ve avukatlar yer aldı.   Burdur Adliyesi tarafından organize edilen programın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, "2016 yılı adli yargı yaz kararnamesi ile adliyemizden başka illere atamaları yapılan meslektaşlarımıza veda edebilmek, 1. sınıfa ayrılan meslektaşlarımıza tebrik ederek Burdur'dan ayrılmadan önce son kez anılarımızı paylaşmak için bir araya geldik" dedi.   Bu yıl Burdur Adliyesinden 18 Hakim ve Savcının ayrıldığını aktaran Doğan, "Bu sayı bir kararname döneminde Burdur Adliye tarihinin en yüksek Hakim ve Savcı atamasıdır. Bunun sebebi de bildiğimiz gibi ülkemizde yargıyı hızlandıracağı ve etkinleştireceği düşünülen Bölge Adliye Mahkemelerinin kurulmuş olmasıdır. Birinci bölgelerden bu mahkemelere atananların yerini doldurmak için Burdur gibi 2. bölgelerdeki hakim ve savcılarımız bir üst bölgeye atanmışlardır" dedi.   Cumhuriyet Başsavcısı Doğan'ın konuşmasının ardından, tayin olan ve 1. sınıfa ayrılan Hakim ve Savcılara, Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeleri takdim edildi.  
Vali Şerif Yılmaz, Yaz Kararnamesi ile Burdur Adliyesinden başka illere tayin olan Hakim ve Savcılar için düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Hakim ve Savcılar için düzenlenen iftar davetine, Vali Şerif Yılmaz, beraberinde Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Adalet Komisyonu Başkanı Suat Alaca, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcıları, Bahir Altunkaya, İsmail Kaya, Ali Nazım Balcıoğlu, Bülent Uygur, İl Jandarma Komutanı J. Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, hakim, savcı ve avukatlar yer aldı.

 

Burdur Adliyesi tarafından organize edilen programın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, "2016 yılı adli yargı yaz kararnamesi ile adliyemizden başka illere atamaları yapılan meslektaşlarımıza veda edebilmek, 1. sınıfa ayrılan meslektaşlarımıza tebrik ederek Burdur'dan ayrılmadan önce son kez anılarımızı paylaşmak için bir araya geldik" dedi.

 

Bu yıl Burdur Adliyesinden 18 Hakim ve Savcının ayrıldığını aktaran Doğan, "Bu sayı bir kararname döneminde Burdur Adliye tarihinin en yüksek Hakim ve Savcı atamasıdır. Bunun sebebi de bildiğimiz gibi ülkemizde yargıyı hızlandıracağı ve etkinleştireceği düşünülen Bölge Adliye Mahkemelerinin kurulmuş olmasıdır. Birinci bölgelerden bu mahkemelere atananların yerini doldurmak için Burdur gibi 2. bölgelerdeki hakim ve savcılarımız bir üst bölgeye atanmışlardır" dedi.

 

Cumhuriyet Başsavcısı Doğan'ın konuşmasının ardından, tayin olan ve 1. sınıfa ayrılan Hakim ve Savcılara, Vali Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeleri takdim edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.