BUCAK MELLİ (KOCAALİLER) İNCİRİNİ MECLİSE TAŞIDILAR

YAŞAM 13.08.2016 - 10:38, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4927+ kez okundu.
 

BUCAK MELLİ (KOCAALİLER) İNCİRİNİ MECLİSE TAŞIDILAR

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Kocaaliler Belediye Başkanı İsmail Durmaz TBMM'de Genel Kurulunda Melli (Kocaaliler ) İncirinin tanıtımını yaptı.
Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik ve Kocaaliler (Melli) Belediye Başkanı İsmail Durmaz Burdur- Bucak Kocaaliler Belediye Başkanı İsmail Durmaz ile yöreye Ait aroması ve özelliği olan halk tarafından Kocaaliler (Melli) inciri olarak bilinen bu İnciri Ankara da Türkiye Büyük Millet Meclisinde Meclis Başkan Vekillerine, Meclis Başkanlık Divan Üyelerine, Ak Parti Grubuna ve Grup Başkanvekillerine, Meclis Genel Sekreterine Milletvekillerine ikramda bulundular. Kocaaliler Belediye Başkanı İsmail Durmaz beraberinde Milletvekili Bayram Özçelik, TBMM'de Milletvekillerine tek tek ikram ettiler. Milletvekilleri Kocaaliler (Melli)  incirini beğendiklerini ve böyle bir lezzetin Türkiye ve Dünya’ya tanıtılması için yöre kurum ve kuruluşları tarafından çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdiler. ''TOPRAĞIMIZIN MALI'' Mecliste Melli İncirinin Tanıtımını yaparak dağıtılmasında da öncü olan Milletvekili Özçelik,''Kocaaliler Beldemiz de yetişen bu ürünümüzün son derece lezzetli ve tatlı bir ürün. Burada çeşitli illerimizin milletvekili olan diğer vekillerimiz bunun önemine değindiler. Bizim kendi toprağımızın malı olan Melli incirini Aydın yöresinden sonra ikinci marka ürün olarak Allah'ın izniyle tüm Türkiye ve Dünya’ya  Tanıtacağız.'' Şeklinde Konuştu. ''HAYRAN KALDILAR'' Mecliste Melli incirinin tanıtımını yapan diğer bir isim Kocaailer Belediye Başkanı İsmail Durmaz'da Basına açıklamalarda bulundu. Başkan Durmaz basına yaptığı açıklamada,''Bizim yöremizde yetişen bu lezzetli ürünü tadan herkes hayran kalıyor. Nitekim buradaki vekillerimiz ile Meclis çalışanları yöre halkı tarafından kendi bölgesinde marka ürün olarak bilinen ve tüketimi yapılan Melli incirine hayran kaldılar.''Dedi. Durmaz,'' Türkiye Burdur Bucak İlçesi’ne ait salep'i nasıl tanıdıysa Melli incirimizi de öyle tanıtmalıyız. Ürünümüzün gerçekten ülkemiz pazarlarında tanıtılmasından sonra Dünya pazarlarında da Herkesin tadına bakmasını istiyoruz bunun için çaba harcıyoruz dedi.  
Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Kocaaliler Belediye Başkanı İsmail Durmaz TBMM'de Genel Kurulunda Melli (Kocaaliler ) İncirinin tanıtımını yaptı.

Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik ve Kocaaliler (Melli) Belediye Başkanı İsmail Durmaz Burdur- Bucak Kocaaliler Belediye Başkanı İsmail Durmaz ile yöreye Ait aroması ve özelliği olan halk tarafından Kocaaliler (Melli) inciri olarak bilinen bu İnciri Ankara da Türkiye Büyük Millet Meclisinde Meclis Başkan Vekillerine, Meclis Başkanlık Divan Üyelerine, Ak Parti Grubuna ve Grup Başkanvekillerine, Meclis Genel Sekreterine Milletvekillerine ikramda bulundular.

Kocaaliler Belediye Başkanı İsmail Durmaz beraberinde Milletvekili Bayram Özçelik, TBMM'de Milletvekillerine tek tek ikram ettiler. Milletvekilleri Kocaaliler (Melli)  incirini beğendiklerini ve böyle bir lezzetin Türkiye ve Dünya’ya tanıtılması için yöre kurum ve kuruluşları tarafından çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdiler.

''TOPRAĞIMIZIN MALI''

Mecliste Melli İncirinin Tanıtımını yaparak dağıtılmasında da öncü olan Milletvekili Özçelik,''Kocaaliler Beldemiz de yetişen bu ürünümüzün son derece lezzetli ve tatlı bir ürün. Burada çeşitli illerimizin milletvekili olan diğer vekillerimiz bunun önemine değindiler. Bizim kendi toprağımızın malı olan Melli incirini Aydın yöresinden sonra ikinci marka ürün olarak Allah'ın izniyle tüm Türkiye ve Dünya’ya  Tanıtacağız.'' Şeklinde Konuştu.

''HAYRAN KALDILAR''

Mecliste Melli incirinin tanıtımını yapan diğer bir isim Kocaailer Belediye Başkanı İsmail Durmaz'da Basına açıklamalarda bulundu.

Başkan Durmaz basına yaptığı açıklamada,''Bizim yöremizde yetişen bu lezzetli ürünü tadan herkes hayran kalıyor. Nitekim buradaki vekillerimiz ile Meclis çalışanları yöre halkı tarafından kendi bölgesinde marka ürün olarak bilinen ve tüketimi yapılan Melli incirine hayran kaldılar.''Dedi. Durmaz,'' Türkiye Burdur Bucak İlçesi’ne ait salep'i nasıl tanıdıysa Melli incirimizi de öyle tanıtmalıyız. Ürünümüzün gerçekten ülkemiz pazarlarında tanıtılmasından sonra Dünya pazarlarında da Herkesin tadına bakmasını istiyoruz bunun için çaba harcıyoruz dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.