NAİL OLPAK’A MAKÜ’DEN FAHRİ DOKTORA!

YAŞAM 13.10.2016 - 11:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2284+ kez okundu.
 

NAİL OLPAK’A MAKÜ’DEN FAHRİ DOKTORA!

Türkiye’nin ekonomiye yön veren en büyük sivil toplum kuruluşlarından MÜSİAD’ın Genel Başkanı Nail Olpak, bu güne kadar gösterdiği başarılar ve ülke ekonomisine sunduğu katkılarından dolayı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından Fahri Doktora Payesi aldı. MAKÜ’de gerçekleşen törenle payesini MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın elinden alan Olpak, konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin aslını ve Türkiye ekonomisin güçlü olduğunu dünyaya anlatmak için MÜSİAD olarak çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
12 Ekim Çarşamba günü MAKÜ sergi ve konferans salonunda gerçekleşen törende, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın takdimiyle Fahri Doktora Payesini alan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, payeyi MÜSİAD ailesi adına aldığını belirterek Türkiye’nin son yıllarda edindiği kazanımları korumak için çalışacaklarını kaydetti. Olpak, tüm tehdit ve risklere rağmen ayakta kalmayı başaran ekonominin daha da güçlenmesi için çalışmalarını hızlandırarak sürdüreceklerini söyledi.   “Silaha dönüştürülen ekonomi anlayışını kabul etmeyeceğiz” İktisatta ekonominin sosyal boyutunun, ahlaki tarafından ayrılarak, sadece matematik kurallara indirgenmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Olpak, Türkiye’nin vakıf medeniyeti olduğunu ve ekonomik büyüme, toplumsal kalkınma, teknolojik ilerleme gibi meselelere, kendi kimliği ve üslubu doğrultusunda bir istikamet çizme vaktinin geldiğini ifade etti. Olpak; “Biz MÜSİAD olarak bugüne kadar, sadece matematikle modellemelerle tanımlanıp bir silaha dönüştürülen ekonomi anlayışını kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Tarihimizin ve kimliğimizin gerektirdiği uygulamaları yeniden dolaşıma sokabilmek için çaba harcamaya devam edeceğiz” dedi.   “Türkiye güçlü bir ekonomiye sahip” 15 sene öncesine kıyasla bugün, sağlam bir iradeyle ekonomik ve askeri darbelere dayanıklı bir Türkiye’yi var olduğunu söyleyen MÜSİAD Başkanı Olpak, “Yaşanan bütün sorunlara rağmen, Türkiye hem Batı’yla hem de Doğu’yla ticari ilişkilerini geliştiren dengeli bir iktisadi siyaset izleyerek, mecburiyet zincirlerinden kurtulup, ekonomik özgürlüğünü kazandı. Yaşadığımız hain 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında dahi döviz kurlarının olağan seyrinde devam etmesi bile tek başına geldiğimiz yeri yeterince anlatıyor” dedi.   Dünyaya işin aslını anlatmaya devam edeceğiz 15 Temmuz’da Türkiye’nin önünü kesme girişimlerinin en kanlısını yaşandığını ancak küresel sistemin FETÖ’yle yaptığı Truva atı denemesinin; milletin cesareti, feraseti ve basiretiyle önlendiğinin altını çizen Olpak, “İş dünyası olarak, dünyaya işin aslını astarını anlatan yazılar göndererek, yatırımcılara Türkiye’de neler olup bittiğini aktararak, Ekonomi Bakanlığımız ve 3 partinin milletvekilleriyle ülke ülke gezerek, hakikati anlatıyoruz. Bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.  
Türkiye’nin ekonomiye yön veren en büyük sivil toplum kuruluşlarından MÜSİAD’ın Genel Başkanı Nail Olpak, bu güne kadar gösterdiği başarılar ve ülke ekonomisine sunduğu katkılarından dolayı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından Fahri Doktora Payesi aldı. MAKÜ’de gerçekleşen törenle payesini MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın elinden alan Olpak, konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin aslını ve Türkiye ekonomisin güçlü olduğunu dünyaya anlatmak için MÜSİAD olarak çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

12 Ekim Çarşamba günü MAKÜ sergi ve konferans salonunda gerçekleşen törende, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın takdimiyle Fahri Doktora Payesini alan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, payeyi MÜSİAD ailesi adına aldığını belirterek Türkiye’nin son yıllarda edindiği kazanımları korumak için çalışacaklarını kaydetti. Olpak, tüm tehdit ve risklere rağmen ayakta kalmayı başaran ekonominin daha da güçlenmesi için çalışmalarını hızlandırarak sürdüreceklerini söyledi.

 

“Silaha dönüştürülen ekonomi anlayışını kabul etmeyeceğiz”

İktisatta ekonominin sosyal boyutunun, ahlaki tarafından ayrılarak, sadece matematik kurallara indirgenmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Olpak, Türkiye’nin vakıf medeniyeti olduğunu ve ekonomik büyüme, toplumsal kalkınma, teknolojik ilerleme gibi meselelere, kendi kimliği ve üslubu doğrultusunda bir istikamet çizme vaktinin geldiğini ifade etti. Olpak; “Biz MÜSİAD olarak bugüne kadar, sadece matematikle modellemelerle tanımlanıp bir silaha dönüştürülen ekonomi anlayışını kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Tarihimizin ve kimliğimizin gerektirdiği uygulamaları yeniden dolaşıma sokabilmek için çaba harcamaya devam edeceğiz” dedi.

 

“Türkiye güçlü bir ekonomiye sahip”

15 sene öncesine kıyasla bugün, sağlam bir iradeyle ekonomik ve askeri darbelere dayanıklı bir Türkiye’yi var olduğunu söyleyen MÜSİAD Başkanı Olpak, “Yaşanan bütün sorunlara rağmen, Türkiye hem Batı’yla hem de Doğu’yla ticari ilişkilerini geliştiren dengeli bir iktisadi siyaset izleyerek, mecburiyet zincirlerinden kurtulup, ekonomik özgürlüğünü kazandı. Yaşadığımız hain 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında dahi döviz kurlarının olağan seyrinde devam etmesi bile tek başına geldiğimiz yeri yeterince anlatıyor” dedi.

 

Dünyaya işin aslını anlatmaya devam edeceğiz

15 Temmuz’da Türkiye’nin önünü kesme girişimlerinin en kanlısını yaşandığını ancak küresel sistemin FETÖ’yle yaptığı Truva atı denemesinin; milletin cesareti, feraseti ve basiretiyle önlendiğinin altını çizen Olpak, “İş dünyası olarak, dünyaya işin aslını astarını anlatan yazılar göndererek, yatırımcılara Türkiye’de neler olup bittiğini aktararak, Ekonomi Bakanlığımız ve 3 partinin milletvekilleriyle ülke ülke gezerek, hakikati anlatıyoruz. Bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.