BURDUR KARAMANLI SULAMASINA MODERN SİSTEM

EKONOMİ 27.02.2017 - 17:09, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3811+ kez okundu.
 

BURDUR KARAMANLI SULAMASINA MODERN SİSTEM

DSİ Genel Müdürlüğü suyun tarlaya ulaşımı ve çiftçilerin daha fazla gelir elde etmesi için yenileme projelerine devam etmektedir.
‘’’Yenileme Projelerinin’’ geçmiş yıllarda inşa edilmiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış, klasik sulama sistemlerinin kapalı, borulu basınçlı sisteme dönüştürülmesi için yapılan projelerdir. DSİ Genel Müdürü Murat Acu yaptığı açıklamada;’’ Sulama şebekelerinin ekonomik ömrünü tamamlamış olması, su kaynağının yetersizliği, bakım ve onarım ihtiyaçlarının devralanlarca sağlıklı olarak belirlenmemesi gibi sebeplerle tesislerin bakım, onarım ve yenileme ihtiyacı artış göstermektedir. DSİ olarak yaptığımız çalışmalarda su kaynaklarının daha verimli ve kontrollü bir şekilde kullanılmasını sağlamaktayız. Bu şekilde toprakta tuzluluk ve sodyumluluk sorununun ortaya çıkmasına ve verimli toprağın taşınmasına sebep olan salma sulama sisteminin kaldırılması ve bununla bağlantılı olarak çölleşmenin de engellenmesi hedeflenmektedir. ’dedi. DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’ Bu kapsamda yörenin en büyük tarım yapılabilir arazilerinden birine sahip olan Karamanlı’nın ekonomisinin temelini tarıma dayanmakta olduğunu belirterek, yerleşim olarak Ardıçlıtepe eteklerinde ve Karamanlı ovasına hakim olan Karamanlıda uzun yıllardan beri kullanılan sulama sisteminin modernizasyon çalışmalarımız devam etmektedir. ‘’dedi. Genel Müdürü Acu;’’Karamanlı Sulaması Yenilemesi işi kapsamında 42.950 dekar zirai arazinin modern sistemle sulanması sağlanacaktır. % 53 fiziki gerçekleşeme sağlanan yenileme çalışmalarının Sağ sahilde bulunan 20.000 dekar zirai arazinin tamamlanarak 2017 yılı sulama sezonuna kapalı sistemle modern bir şekilde sulama yapılacaktır. Kalan 22 bin 950 dekar zirai alanında 2017 yılı sonuna kadar yapımının tamamlanarak toplam 42 bin 950 dekar zirai alan kapalı sistemle sulamaya açılacaktır. ‘’dedi. Genel Müdür Acu;’’ Projede 4.900 m CTP boru, sağ sahil 63.000 m HDPE döşenmiş çalışmaları devam eden işte 2017 yılı içerisinde sulama hattı sol sahil tamamlanacaktır. Projenin tamamlanması ile birlikte dekar başına 2016 yılı birim fiyatları ile 1.500,00 -TL gelir artışı, Ülke ekonomisin 2016 yılı birim fiyatları ile yıllık 65.000.000,00 katkı sağlanması hedeflenmektedir ‘’dedi. DSİ Genel Müdür Murat Acu; Son olarak; Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, çalışmalarda emeği geçen DSİ ve firma çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. ’dedi.  
DSİ Genel Müdürlüğü suyun tarlaya ulaşımı ve çiftçilerin daha fazla gelir elde etmesi için yenileme projelerine devam etmektedir.

‘’’Yenileme Projelerinin’’ geçmiş yıllarda inşa edilmiş ve ekonomik ömrünü tamamlamış, klasik sulama sistemlerinin kapalı, borulu basınçlı sisteme dönüştürülmesi için yapılan projelerdir.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu yaptığı açıklamada;’’ Sulama şebekelerinin ekonomik ömrünü tamamlamış olması, su kaynağının yetersizliği, bakım ve onarım ihtiyaçlarının devralanlarca sağlıklı olarak belirlenmemesi gibi sebeplerle tesislerin bakım, onarım ve yenileme ihtiyacı artış göstermektedir. DSİ olarak yaptığımız çalışmalarda su kaynaklarının daha verimli ve kontrollü bir şekilde kullanılmasını sağlamaktayız. Bu şekilde toprakta tuzluluk ve sodyumluluk sorununun ortaya çıkmasına ve verimli toprağın taşınmasına sebep olan salma sulama sisteminin kaldırılması ve bununla bağlantılı olarak çölleşmenin de engellenmesi hedeflenmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu;’’ Bu kapsamda yörenin en büyük tarım yapılabilir arazilerinden birine sahip olan Karamanlı’nın ekonomisinin temelini tarıma dayanmakta olduğunu belirterek, yerleşim olarak Ardıçlıtepe eteklerinde ve Karamanlı ovasına hakim olan Karamanlıda uzun yıllardan beri kullanılan sulama sisteminin modernizasyon çalışmalarımız devam etmektedir. ‘’dedi.

Genel Müdürü Acu;’’Karamanlı Sulaması Yenilemesi işi kapsamında 42.950 dekar zirai arazinin modern sistemle sulanması sağlanacaktır. % 53 fiziki gerçekleşeme sağlanan yenileme çalışmalarının Sağ sahilde bulunan 20.000 dekar zirai arazinin tamamlanarak 2017 yılı sulama sezonuna kapalı sistemle modern bir şekilde sulama yapılacaktır. Kalan 22 bin 950 dekar zirai alanında 2017 yılı sonuna kadar yapımının tamamlanarak toplam 42 bin 950 dekar zirai alan kapalı sistemle sulamaya açılacaktır. ‘’dedi.

Genel Müdür Acu;’’ Projede 4.900 m CTP boru, sağ sahil 63.000 m HDPE döşenmiş çalışmaları devam eden işte 2017 yılı içerisinde sulama hattı sol sahil tamamlanacaktır. Projenin tamamlanması ile birlikte dekar başına 2016 yılı birim fiyatları ile 1.500,00 -TL gelir artışı, Ülke ekonomisin 2016 yılı birim fiyatları ile yıllık 65.000.000,00 katkı sağlanması hedeflenmektedir ‘’dedi.

DSİ Genel Müdür Murat Acu;

Son olarak; Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, çalışmalarda emeği geçen DSİ ve firma çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. ’dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.