KORU: GÜLEN'İN YANINA MİT MÜSTEŞARI GİTTİ

YAŞAM 30.03.2017 - 10:37, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3383+ kez okundu.
 

KORU: GÜLEN'İN YANINA MİT MÜSTEŞARI GİTTİ

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden FETö davasında tanık olarak dinlenen gazeteci Fehmi Koru, "MİT Müsteşarının da Pensilvanya'ya iki kez gittiğini biliyorum" dedi.
GÜLEN İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI İfadesinde, 17 Aralık operasyonunun ardından dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Ankara'ya çağrıldığını söyleyen Koru, şunları söyledi:  "GÜL BİLİYORDU" "18 Aralık akşamı görüştük. 17 Aralık sürecine çok şaşırmıştı. Bana 'bunların bir parmağı var mı?' şeklinde sorular sordu. Ben de bilemediğimi söyledim. 'Bunlar ne yapıyor, nereye gitmeye çalışıyorlar? Devletin memuru olanlar farklı çalışmaya başladılar' dedi. Ben, Gülen ile görüşme işine soyununca Sayın Cumhurbaşkanı GÜL'e 'Alaeddin Kaya ile gitmek istiyorum' dedim.  "ERDOĞAN'IN DA HABERİ VARDI" Ertesi gün dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kısıklı'daki evinde görüştüm. Ona da durumu arz ettim. Böylece ikimiz beraber yola çıktık ve Gülen ile görüştük. Gülen, polisler, savcılar ve diğerlerinin hiçbir şekilde onlarla alakası olmadığını söyledi. Hatta daha da ileri gitti 'böyle bir şey varsa, amirlerini dinlemiyorlar, başkalarını dinliyorlarsa kulaklarından tutup atsınlar' dedi.  "GÜLEN'İN MEKTUBUNU CUMHURBAŞKANINA VERDİM" "24 Aralık'ta Ankara'ya geri döndüm. Hemen Çankaya Köşküne çıktım ve GÜLEN'in mektubunu Cumhurbaşkanımıza arz ettim. O mektubu okudu, ben de ilk defa orada okudum. Sevindi.  "17/25 ARALIK VAKASINI ERDOĞAN GÜLEN'E BAĞLADI" "Ertesi gün içinde Başbakan ile görüşmem vardı. O gün öğle saatlerinde Başbakanlık resmi konutunda bir araya geldiğimizde 25 Aralık olayı olmuştu. İzlenimlerimi anlattığımda Başbakanımız 'sen bunları söylüyorsun, bugün bunlar oldu' dedi. Ben de 'acaba bu işin içinde başka kişiler mi var?' diye kuşku duydum. Aynı kuşkuyu Başbakan taşımıyordu." "GİDENLER SADECE ORAYA DUASINI ALMAYA GİTMİYORDU" "Müşteki avukatlarından, Hüseyin Buzoğlu'nun bir sorusu üzerine Koru, "MİT Müsteşarının da Pensilvanya'ya iki kez gittiğini biliyorum. Yanında dosya götürüp götürmediğini bilmiyorum.  Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, bir çok siyasetçinin de oraya gittiğini biliyorum. Gidenler sadece duasını almak için oraya gitmiyordu diye düşünüyorum. Gülen'in bir güç olduğu kabul edildiği için oraya gidiliyordu" diye konuştu. MİT Müsteşarının Pensilvanya'ya iki kez gitti iddiası Kaynak: Yeniçağ
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden FETö davasında tanık olarak dinlenen gazeteci Fehmi Koru, "MİT Müsteşarının da Pensilvanya'ya iki kez gittiğini biliyorum" dedi.

GÜLEN İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI
İfadesinde, 17 Aralık operasyonunun ardından dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Ankara'ya çağrıldığını söyleyen Koru, şunları söyledi: 

"GÜL BİLİYORDU"
"18 Aralık akşamı görüştük. 17 Aralık sürecine çok şaşırmıştı. Bana 'bunların bir parmağı var mı?' şeklinde sorular sordu. Ben de bilemediğimi söyledim. 'Bunlar ne yapıyor, nereye gitmeye çalışıyorlar? Devletin memuru olanlar farklı çalışmaya başladılar' dedi. Ben, Gülen ile görüşme işine soyununca Sayın Cumhurbaşkanı GÜL'e 'Alaeddin Kaya ile gitmek istiyorum' dedim. 

"ERDOĞAN'IN DA HABERİ VARDI"
Ertesi gün dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kısıklı'daki evinde görüştüm. Ona da durumu arz ettim. Böylece ikimiz beraber yola çıktık ve Gülen ile görüştük. Gülen, polisler, savcılar ve diğerlerinin hiçbir şekilde onlarla alakası olmadığını söyledi. Hatta daha da ileri gitti 'böyle bir şey varsa, amirlerini dinlemiyorlar, başkalarını dinliyorlarsa kulaklarından tutup atsınlar' dedi. 

"GÜLEN'İN MEKTUBUNU CUMHURBAŞKANINA VERDİM"
"24 Aralık'ta Ankara'ya geri döndüm. Hemen Çankaya Köşküne çıktım ve GÜLEN'in mektubunu Cumhurbaşkanımıza arz ettim. O mektubu okudu, ben de ilk defa orada okudum. Sevindi. 

"17/25 ARALIK VAKASINI ERDOĞAN GÜLEN'E BAĞLADI"
"Ertesi gün içinde Başbakan ile görüşmem vardı. O gün öğle saatlerinde Başbakanlık resmi konutunda bir araya geldiğimizde 25 Aralık olayı olmuştu. İzlenimlerimi anlattığımda Başbakanımız 'sen bunları söylüyorsun, bugün bunlar oldu' dedi. Ben de 'acaba bu işin içinde başka kişiler mi var?' diye kuşku duydum. Aynı kuşkuyu Başbakan taşımıyordu."

"GİDENLER SADECE ORAYA DUASINI ALMAYA GİTMİYORDU"
"Müşteki avukatlarından, Hüseyin Buzoğlu'nun bir sorusu üzerine Koru, "MİT Müsteşarının da Pensilvanya'ya iki kez gittiğini biliyorum. Yanında dosya götürüp götürmediğini bilmiyorum. 

Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, bir çok siyasetçinin de oraya gittiğini biliyorum. Gidenler sadece duasını almak için oraya gitmiyordu diye düşünüyorum. Gülen'in bir güç olduğu kabul edildiği için oraya gidiliyordu" diye konuştu.
MİT Müsteşarının Pensilvanya'ya iki kez gitti iddiası
Kaynak: Yeniçağ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.