BELEDİYE’DEN BİLGİ ALMA GEREĞİ BİLE DUYMADILAR

YAŞAM 22.09.2017 - 16:21, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4776+ kez okundu.
 

BELEDİYE’DEN BİLGİ ALMA GEREĞİ BİLE DUYMADILAR

Bazı yayın organlarında ve sosyal medya organlarında kütük ve kök sürgünü verme kabiliyetinde olan ağaçlar üzende yapılan fenni usuller ile yapılan çalışmalar yanlış aktarılmaktadır.
Konu ile ilgili Bucak İlçe Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; Bazı yayın organlarında ve sosyal medyada habere konu olan ağaçlar çınar ağacı halk dilinde dere kavağı olarak tabir edilen bir ağaçtır. Bu ağaçlar kütük ve kök sürgünü verme kabiliyetinde olan ağaçlardan olup söz konusu budama işlemi bu fenni bilgiler ışığında yapılmaktadır. Ağaçlar insanların faydalanması için dikilir ancak insanlara özellikle insan sağlığına zarar verecek olursa da fenni usuller çerçevesinde insanlar için fayda zarar ilişkisine göre değerlendirme yapılır. Bu kapsamda Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından esas itibariyle kaldırımlarda insanların yürümesine engel teşkil eden alt dalların alınması ve evlere dokunan dalların ise evlerde yaşayan insanların sağlığına ve yaşam kalitesine zarar verdiği için ara ara odunsu yapılardan budama yapılmıştır.  Bu budama ile ağaçlar hem bölümler halinde gençleştirilmiş oluyor ve bir anda ilçemizi ana caddesinde adeta çıplak hale getirilmiş bir odunsu ağaç gövdelerinin kötü görüntüsünü olmayacak şekilde kısımlar halinde adeta Selvi kültürel müdahale yapılarak gençleştirme ve vatandaş memnuniyetine yönelik çalışma yapılmıştır. Zaten bu haberi yapan ya da resmi çeken kişilerin niyetinin halis olmadığı belediye de ki yetkili personeli arama ya da bilgi alma çabası içerisinde olmadığın şeklinde yorumlanabilir ancak biz bunu haber sahibinin talihsizliği şeklinde yorumlamaktayız”  
Bazı yayın organlarında ve sosyal medya organlarında kütük ve kök sürgünü verme kabiliyetinde olan ağaçlar üzende yapılan fenni usuller ile yapılan çalışmalar yanlış aktarılmaktadır.

Konu ile ilgili Bucak İlçe Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; Bazı yayın organlarında ve sosyal medyada habere konu olan ağaçlar çınar ağacı halk dilinde dere kavağı olarak tabir edilen bir ağaçtır. Bu ağaçlar kütük ve kök sürgünü verme kabiliyetinde olan ağaçlardan olup söz konusu budama işlemi bu fenni bilgiler ışığında yapılmaktadır. Ağaçlar insanların faydalanması için dikilir ancak insanlara özellikle insan sağlığına zarar verecek olursa da fenni usuller çerçevesinde insanlar için fayda zarar ilişkisine göre değerlendirme yapılır. Bu kapsamda Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından esas itibariyle kaldırımlarda insanların yürümesine engel teşkil eden alt dalların alınması ve evlere dokunan dalların ise evlerde yaşayan insanların sağlığına ve yaşam kalitesine zarar verdiği için ara ara odunsu yapılardan budama yapılmıştır.

 Bu budama ile ağaçlar hem bölümler halinde gençleştirilmiş oluyor ve bir anda ilçemizi ana caddesinde adeta çıplak hale getirilmiş bir odunsu ağaç gövdelerinin kötü görüntüsünü olmayacak şekilde kısımlar halinde adeta Selvi kültürel müdahale yapılarak gençleştirme ve vatandaş memnuniyetine yönelik çalışma yapılmıştır. Zaten bu haberi yapan ya da resmi çeken kişilerin niyetinin halis olmadığı belediye de ki yetkili personeli arama ya da bilgi alma çabası içerisinde olmadığın şeklinde yorumlanabilir ancak biz bunu haber sahibinin talihsizliği şeklinde yorumlamaktayız”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.