BURDUR, ISPARTA HIZLI TREN HATTI ORTAK OLARAK SÖYLEDİK

SİYASET 02.12.2017 - 13:44, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3063+ kez okundu.
 

BURDUR, ISPARTA HIZLI TREN HATTI ORTAK OLARAK SÖYLEDİK

Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, bölge illerinden geçerek Antalya’ya kadar inecek hızlı tren hattını biz devamlı olarak Burdur Isparta il sınırlarından geçeceğini söyledik
Burdur AK Parti Milletvekili ve Meclis Divan Kurulu Üyesi Bayram Özçelik, Biz hızlı tren ile ilgili  olarak Burdur ve Isparta illerinin sınırları içinden ortak bir noktadan geçeceğini söyledik. Ama            şu anda dahi bu konuda nihai olarak belirlenmiş bir konu yok. Eskişehir- Afyonkarahisar, Burdur- Isparta Bucak-Antalya olarak bahsedilirken daha sonra Eskişehir; Kütahya sınırlarından geçtikten sonra Afyonkarahisar Burdur, Isparta ortak il sınırlarından geçtikten sonra Antalya olarak bunun planlaması yapılmaktadır. Biz konuşmalarımızda yapılacak demiryolu güzergahını ortak olacağını zikrettik. Yoksa Burdur’a gelecek tren sonra Isparta’ya gidecek şeklinde değildir. Bölge illerinden geçecek olan demiryolu ile ilgili olarak bunun tersini de söylemedik, yapılacağı söylenen demiryolu hattı ve bölge illerinden geçerek Antalya’ya gidecek olan hızlı tren Burdur  ile Isparta’nın ortak hızlı treni idi yapılacak demiryolu 473 kilometrelik çift hat sinyalizasyon hat boyutu olan bir demiryolu tesisi olacaktır. 250 kilometre saat hızı ile ulaşım yapacak bir hızlı tren hattı olarak planlanmaktadır. Afyon-İzmir arasında planlanan hızlı tren hattı 2018 yılı sonu itibarı ile bitirilecektir. Bu hattın bitmesi ile birlikte Afyonkarahisar ile Antalya arasındaki hızlı tren hattı yapıldıktan sonra biz İzmir’e de hızlı tren ile gidebilme imkanına sahip olacağız. Burdur halkının konuyu iyi bilmemesinden kaynaklanan yorumlarda, Burdur merkeze hızlı trenin hattı yapılacak buradan da Antalya’ya gidecek. Başından beri böyle bir konu yok Burdur ili sınırı içinden geçeceği şeklinde açıklanmaktadır. Yapılacak olan hızlı tren ile ilgili çalışmalarda örneğin Isparta İl Sınırlarında (Gümüşgün) Baladız istasyonu var ve bu istasyona gelecek olan hızlı trene Burdur ve Isparta’dan gelecek olan yolcular Antalya’ya seyahat etme imkanı bulacaklardır. Veya Isparta Gölbaşı köyünün Burdur’a yıkın kısmını takiben Eskiyere Köyü üzerinden Lengüme ovası üzerinden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yakınından Kartalpınar Köyü altından Çeltikçi İlçesine inecek güzergahı kendilerine tarif ettim. Hızlı tren konusundaki yeni çalışmalarımız devam etmektedir. Bakanlık bu konuda “Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, mühendisleri yeni çalışmalar yapılacaktır. Biz Burdur kamuoyunu iktidarı ile muhalefeti ile valisi belediye başkanı ile sivil toplum kuruluşları ile Burdur il sınırları içinden geçecek şekilde olmadığı için çaba göstereceğiz. Ortak bir çaba haline dönüştüreceğiz, senin yüzünden olmadı sen iyi bir muhalefet olamadın sen iktidar olarak yeterli çabayı Ankara da gösteremedin gibi gerekçelere sığınmamamız gerekmektedir. Ortaya çıkan sonuç ise Burdur halkının yararına olmayacaktır dedi. Bu güzergah Burdur’a gelecekti gelmedi şeklinde soruna yaklaşmak doğru değildir dedi.  
Burdur AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, bölge illerinden geçerek Antalya’ya kadar inecek hızlı tren hattını biz devamlı olarak Burdur Isparta il sınırlarından geçeceğini söyledik

Burdur AK Parti Milletvekili ve Meclis Divan Kurulu Üyesi Bayram Özçelik, Biz hızlı tren ile ilgili  olarak Burdur ve Isparta illerinin sınırları içinden ortak bir noktadan geçeceğini söyledik. Ama            şu anda dahi bu konuda nihai olarak belirlenmiş bir konu yok. Eskişehir- Afyonkarahisar, Burdur- Isparta Bucak-Antalya olarak bahsedilirken daha sonra Eskişehir; Kütahya sınırlarından geçtikten sonra Afyonkarahisar Burdur, Isparta ortak il sınırlarından geçtikten sonra Antalya olarak bunun planlaması yapılmaktadır. Biz konuşmalarımızda yapılacak demiryolu güzergahını ortak olacağını zikrettik. Yoksa Burdur’a gelecek tren sonra Isparta’ya gidecek şeklinde değildir.

Bölge illerinden geçecek olan demiryolu ile ilgili olarak bunun tersini de söylemedik, yapılacağı söylenen demiryolu hattı ve bölge illerinden geçerek Antalya’ya gidecek olan hızlı tren Burdur  ile Isparta’nın ortak hızlı treni idi yapılacak demiryolu 473 kilometrelik çift hat sinyalizasyon hat boyutu olan bir demiryolu tesisi olacaktır. 250 kilometre saat hızı ile ulaşım yapacak bir hızlı tren hattı olarak planlanmaktadır. Afyon-İzmir arasında planlanan hızlı tren hattı 2018 yılı sonu itibarı ile bitirilecektir. Bu hattın bitmesi ile birlikte Afyonkarahisar ile Antalya arasındaki hızlı tren hattı yapıldıktan sonra biz İzmir’e de hızlı tren ile gidebilme imkanına sahip olacağız.

Burdur halkının konuyu iyi bilmemesinden kaynaklanan yorumlarda, Burdur merkeze hızlı trenin hattı yapılacak buradan da Antalya’ya gidecek. Başından beri böyle bir konu yok Burdur ili sınırı içinden geçeceği şeklinde açıklanmaktadır. Yapılacak olan hızlı tren ile ilgili çalışmalarda örneğin Isparta İl Sınırlarında (Gümüşgün) Baladız istasyonu var ve bu istasyona gelecek olan hızlı trene Burdur ve Isparta’dan gelecek olan yolcular Antalya’ya seyahat etme imkanı bulacaklardır. Veya Isparta Gölbaşı köyünün Burdur’a yıkın kısmını takiben Eskiyere Köyü üzerinden Lengüme ovası üzerinden Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yakınından Kartalpınar Köyü altından Çeltikçi İlçesine inecek güzergahı kendilerine tarif ettim.

Hızlı tren konusundaki yeni çalışmalarımız devam etmektedir. Bakanlık bu konuda “Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü, mühendisleri yeni çalışmalar yapılacaktır. Biz Burdur kamuoyunu iktidarı ile muhalefeti ile valisi belediye başkanı ile sivil toplum kuruluşları ile Burdur il sınırları içinden geçecek şekilde olmadığı için çaba göstereceğiz. Ortak bir çaba haline dönüştüreceğiz, senin yüzünden olmadı sen iyi bir muhalefet olamadın sen iktidar olarak yeterli çabayı Ankara da gösteremedin gibi gerekçelere sığınmamamız gerekmektedir. Ortaya çıkan sonuç ise Burdur halkının yararına olmayacaktır dedi. Bu güzergah Burdur’a gelecekti gelmedi şeklinde soruna yaklaşmak doğru değildir dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.