TOKİ KONUTLARI HAKKINDA HALKA BİLGİ AKTARILDI

YAŞAM 26.01.2018 - 17:03, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4343+ kez okundu.
 

TOKİ KONUTLARI HAKKINDA HALKA BİLGİ AKTARILDI

Burdur mimarisi Burdur halkının gelenekleri ve hassasiyetlerini ön plana alarak yapılarımızı gerçekleştireceğiz.
 Burdur Bozkurt Mahallesi (Depremevleri) ile ilgili toplantı da konuşan Toplu Konut İdaresi görevlesi Birol Konyalıoğlu  TOKİ Tarafından yürütülecek kentsel dönüşüm konusunda Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda  bilgi aktardı. TOKİ tarafından proje uygulanacak alan içinde toplam 322 konut var, 410 hak sahibi var. Hak sahipleri için yapılacak konutlar en küçük 69 metrekare olarak planlanmıştır ancak hak sahipleri kendi haklarının üstünde konut istemeleri halinde istedikleri konutun büyüklüğüne göre minimum bir bedel ödedikleri gibi daha büyük bir konut almaları halinde ise 10 Bin TL gibi bir bedeli taksitlendirerek küçük paylar halinde ödeyecekler İmar planlarını göz önüne alarak kentsel tasarım hazırladık. Kamu menfaati es aza indirip hal sahiplerinin menfaatimi düşünerek, niteliğini kaybetmiş bir alanı daha nitelikli kullanılmasını sağlayacağız. 5 farklı mimari tip oluşturduk. 69 ile 116 m2 arasında 59 bloktan oluşacak 708 konut inşa etmeyi amaçlıyoruz. 42 dükkan yeşil alanı kültür merkezi sağlık olacağı ve Karakolla ihtiyaç alanlarını hazırlayacağız. Pazar alanını niteliğini yükselterek korumayı planlıyoruz. Daha önce hazineye ait olup belediyeye devredilen yerlerde belediyemiz TOKİ için yer verdi ve hak sahiplerine katkıda bulundu. TOKİ başkanımız ve hükümetimizin talimatlarıyla daha kaliteli daha refah konutlar yapmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşüm projelerinde ana hedefimiz inşa ettiğimiz konutu kendimiz oturacak gibi yapmak. Burdur mimarisi Burdur halkının gelenekleri ön plana alınarak, belediyemizin hassasiyetlerini ön plana alarak yapılarımızı gerçekleştireceğiz.  ​Bozkurt Mahallesi halkı ile Görüşme merkezi kurulacak.150 hak sahibi 69 metrekarelik yerlerden hiçbir bedel ödemeden sahip olacak. 168 hak sahibi ise yaklaşık 10 bin TL ödeyerek 69 metrekare yer alabilecek. 180 aya yayıyoruz. 33 kişi 5300-8000 arası borçlanacak, 49 vatandaşımız 3800-5600 lira borçlanacak 40 kişi 3100- 2200 45 vatandaş 250-1400 lira arası ödeyecek. Kira yardımı yapacağız, ödemeleri de konutlar bitince başlayacak.    
Burdur mimarisi Burdur halkının gelenekleri ve hassasiyetlerini ön plana alarak yapılarımızı gerçekleştireceğiz.

 Burdur Bozkurt Mahallesi (Depremevleri) ile ilgili toplantı da konuşan Toplu Konut İdaresi görevlesi Birol Konyalıoğlu  TOKİ Tarafından yürütülecek kentsel dönüşüm konusunda Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda  bilgi aktardı. TOKİ tarafından proje uygulanacak alan içinde toplam 322 konut var, 410 hak sahibi var. Hak sahipleri için yapılacak konutlar en küçük 69 metrekare olarak planlanmıştır ancak hak sahipleri kendi haklarının üstünde konut istemeleri halinde istedikleri konutun büyüklüğüne göre minimum bir bedel ödedikleri gibi daha büyük bir konut almaları halinde ise 10 Bin TL gibi bir bedeli taksitlendirerek küçük paylar halinde ödeyecekler

İmar planlarını göz önüne alarak kentsel tasarım hazırladık. Kamu menfaati es aza indirip hal sahiplerinin menfaatimi düşünerek, niteliğini kaybetmiş bir alanı daha nitelikli kullanılmasını sağlayacağız.

5 farklı mimari tip oluşturduk. 69 ile 116 m2 arasında 59 bloktan oluşacak 708 konut inşa etmeyi amaçlıyoruz. 42 dükkan yeşil alanı kültür merkezi sağlık olacağı ve Karakolla ihtiyaç alanlarını hazırlayacağız. Pazar alanını niteliğini yükselterek korumayı planlıyoruz.

Daha önce hazineye ait olup belediyeye devredilen yerlerde belediyemiz TOKİ için yer verdi ve hak sahiplerine katkıda bulundu.

TOKİ başkanımız ve hükümetimizin talimatlarıyla daha kaliteli daha refah konutlar yapmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşüm projelerinde ana hedefimiz inşa ettiğimiz konutu kendimiz oturacak gibi yapmak.

Burdur mimarisi Burdur halkının gelenekleri ön plana alınarak, belediyemizin hassasiyetlerini ön plana alarak yapılarımızı gerçekleştireceğiz.  ​Bozkurt Mahallesi halkı ile Görüşme merkezi kurulacak.150 hak sahibi 69 metrekarelik yerlerden hiçbir bedel ödemeden sahip olacak. 168 hak sahibi ise yaklaşık 10 bin TL ödeyerek 69 metrekare yer alabilecek. 180 aya yayıyoruz. 33 kişi 5300-8000 arası borçlanacak, 49 vatandaşımız 3800-5600 lira borçlanacak 40 kişi 3100- 2200 45 vatandaş 250-1400 lira arası ödeyecek.

Kira yardımı yapacağız, ödemeleri de konutlar bitince başlayacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.