BORSA BAŞKANI BAŞAR KURUM OLARAK BURDUR’UN ARKASINDAYIZ

EKONOMİ 20.02.2018 - 14:00, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3414+ kez okundu.
 

BORSA BAŞKANI BAŞAR KURUM OLARAK BURDUR’UN ARKASINDAYIZ

Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay ve yönetim kurulu üyeleri, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Yılmaz Başar’ı ziyaret etti
Satış listesinde olan Burdur Şeker Fabrikası, Nisan ayında ihaleye çıkarılarak özelleştirilmesi planlanan Burdur Şeker Fabrikasıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Özelleştirmenin çıkmaz bir yola girdiğini aktaran Başar, “Potansiyeli yüksek bir İl’de yaşıyoruz. Sen-ben kavgasını kenara bırakıp, ileriye bir adım atarak, diğerlerinin de arkasından gitmesidir. Biz Borsa olarak Burdur için ne yapılabiliyorsa onun arkasındayız” dedi.  ŞARTNAMELER HAZIRLANIYOR Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay ve yönetim kurulu üyeleri, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar’ı ziyaret ederek, özelleştirilmesi kesin gözüyle bakılan Burdur Şeker Fabrikasıyla ilgili fikir paylaşımında bulundular. Şuanda devletin elinde 25 şeker fabrikası bulunduğunu ve bu şeker fabrikalarının içerisinde 14 şeker fabrikasının, 20 Şubat 2018 tarihinde ihale şartnameleri hazırlanmaya başlandığını aktaran Onay,  1 Nisan 2018 tarihinde ise ihaleye çıkarılarak,  2018 Haziran ayı içerisinde devir işlemlerinin gerçekleşeceğini söyledi.  14 FABRİKANIN İÇERİSİNDE BURDUR VAR İlk etapta 14 şeker fabrikası içerisinde Burdur’un da yer almasının büyük bir üzüntüyle karşılandığını aktaran Onay, “Diğer geri kalan 11 fabrikanın neden bu 14 fabrika haricinde tutulduğu sorusunu öncelikle TBMM’de, ardından ise sivil toplum örgütü ziyaretlerimizde bu sorunun cevabını bulmaya çalıştık. Sanki 11 fabrikanın arazilerinin çok değerli olduğu ve işletme bedelinin arsa bedelinden daha düşük olduğu söz konusu gündeme geldi” dedi.  TATLANDIRICI KULLANIMI ARTACAK Burdur şeker Fabrikasının hem arsası hem kurulu olduğu alanın, kendilerine göre tam şehrin göbeğinde kalmış, çok değerli bir arazi, özelleştirme gerçekleştiği takdirde arsa rantiyecileri tarafından ihaleye girilip, bu fabrikaların alınacağı şüpheler arasında yer aldığını vurgulayan Onay, “Geçtiğimiz günlerde Şeker Kurulu’nun kapatılarak Sağlık ve Tarım Bakanlığına devredilmesi, sanki şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin yavaş yavaş sonuna gelindiğini gösterir bir kapatma stratejisi olduğunu tahmin ediyoruz. ABD’de bir firmanın tatlandırıcı şeker, tatlandırıcı üretiminde başrolleri oynayıp, Türkiye’de bu tatlandırıcıların giderek arttırma planlarının olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  ABD’NİN RAPORU BU SONUCU DOĞURDU ABD’nin şeker fabrikaları ile ilgili raporunda, şeker fabrikalarının devlete bir katkısı olmadığı, bu fabrikalarının ciddi şekilde maliyetli fabrikalar olduğunu  raporlarına yansıttıklarını aktaran Onay, “Bu rapordan sonra şeker fabrikalarının özelleştirilmesi söz konusu olmuştur. Biz Şeker-İş Sendikası olarak şunu düşünüyoruz, kesinlikle çalışanlarımız ön planda olmayarak, yani bugüne kadar sendikaların çıkışlarında devlet düzenini yıkan,  
Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay ve yönetim kurulu üyeleri, Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Yılmaz Başar’ı ziyaret etti

Satış listesinde olan Burdur Şeker Fabrikası, Nisan ayında ihaleye çıkarılarak özelleştirilmesi planlanan Burdur Şeker Fabrikasıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Özelleştirmenin çıkmaz bir yola girdiğini aktaran Başar, “Potansiyeli yüksek bir İl’de yaşıyoruz. Sen-ben kavgasını kenara bırakıp, ileriye bir adım atarak, diğerlerinin de arkasından gitmesidir. Biz Borsa olarak Burdur için ne yapılabiliyorsa onun arkasındayız” dedi. 

ŞARTNAMELER HAZIRLANIYOR

Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay ve yönetim kurulu üyeleri, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar’ı ziyaret ederek, özelleştirilmesi kesin gözüyle bakılan Burdur Şeker Fabrikasıyla ilgili fikir paylaşımında bulundular. Şuanda devletin elinde 25 şeker fabrikası bulunduğunu ve bu şeker fabrikalarının içerisinde 14 şeker fabrikasının, 20 Şubat 2018 tarihinde ihale şartnameleri hazırlanmaya başlandığını aktaran Onay,  1 Nisan 2018 tarihinde ise ihaleye çıkarılarak,  2018 Haziran ayı içerisinde devir işlemlerinin gerçekleşeceğini söyledi. 

14 FABRİKANIN İÇERİSİNDE BURDUR VAR

İlk etapta 14 şeker fabrikası içerisinde Burdur’un da yer almasının büyük bir üzüntüyle karşılandığını aktaran Onay, “Diğer geri kalan 11 fabrikanın neden bu 14 fabrika haricinde tutulduğu sorusunu öncelikle TBMM’de, ardından ise sivil toplum örgütü ziyaretlerimizde bu sorunun cevabını bulmaya çalıştık. Sanki 11 fabrikanın arazilerinin çok değerli olduğu ve işletme bedelinin arsa bedelinden daha düşük olduğu söz konusu gündeme geldi” dedi. 

TATLANDIRICI KULLANIMI ARTACAK

Burdur şeker Fabrikasının hem arsası hem kurulu olduğu alanın, kendilerine göre tam şehrin göbeğinde kalmış, çok değerli bir arazi, özelleştirme gerçekleştiği takdirde arsa rantiyecileri tarafından ihaleye girilip, bu fabrikaların alınacağı şüpheler arasında yer aldığını vurgulayan Onay, “Geçtiğimiz günlerde Şeker Kurulu’nun kapatılarak Sağlık ve Tarım Bakanlığına devredilmesi, sanki şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin yavaş yavaş sonuna gelindiğini gösterir bir kapatma stratejisi olduğunu tahmin ediyoruz. ABD’de bir firmanın tatlandırıcı şeker, tatlandırıcı üretiminde başrolleri oynayıp, Türkiye’de bu tatlandırıcıların giderek arttırma planlarının olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

ABD’NİN RAPORU BU SONUCU DOĞURDU

ABD’nin şeker fabrikaları ile ilgili raporunda, şeker fabrikalarının devlete bir katkısı olmadığı, bu fabrikalarının ciddi şekilde maliyetli fabrikalar olduğunu  raporlarına yansıttıklarını aktaran Onay, “Bu rapordan sonra şeker fabrikalarının özelleştirilmesi söz konusu olmuştur. Biz Şeker-İş Sendikası olarak şunu düşünüyoruz, kesinlikle çalışanlarımız ön planda olmayarak, yani bugüne kadar sendikaların çıkışlarında devlet düzenini yıkan,

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.