ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ TÖRENLE ANILDI

GÜNDEM 18.03.2018 - 11:43, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4567+ kez okundu.
 

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ TÖRENLE ANILDI

Çanakkale savaşının 103. Yılı anma töreni protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerin katılımı ile şehitlikte düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.
Çanakkale Savaşının 103’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene şehitlikte bulunan anıt’a Valilik, Garnizon, Belediye ve Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin konulmasının ardından, saygı duruşu ve bir manga asker tarafından (ihtiram atışı) yapıldı.  İstiklal Marşının okunmasının ardından, Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yüzbaşı Ömer Oğuzhan Özbek yaptı. . Yüzbaşı Özbek yaptığı konuşmada; Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, kurtuluş savaşımızın ilk meşalelerinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur. Birinci dünya savaşını galip bitirmek isteyen ve gemileriyle Çanakkale boğazını geçip İstanbul’u almak isteyen devletlere karşı kahraman ordumuz İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazında aylar süren bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. 300.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlar sonucunda düşman donanmaları ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale savaşının deniz savaşları 18 Mart 1915 tarihinde düşman gemilerinin geri çekilmeleri ile sonuçlanmıştır. Burdur valisi Şerif Yılmaz, Şehitlik şeref defterine yazdığı yazı da ise; 18 Mart 1915 Tarihinde milletimizi esaret altına almak ve vatanımızı bölüp parçalamak isteyen hainlere karşı bütün imkansızlıklara ve zorluklara karşı verilen mücadele ile kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” demişlerdir. Bu günde aynı amellerle düşmanlarımız, içimizdeki hainlerle birlikte vatanımızı parçalamak isteseler de, aziz milletimiz ve bu vatanın gerçek, vatansever güvenlik güçleri gözlerini kırpmadan şehit düşmüşler gazi olmuşlardır. Tören şehit mezarlarına törene katılan protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler tarafından çiçek bırakıldı. Tören’in ikinci bölümü ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve sergi salonunda devam edildi: Burdur valisi Şerif Yılmaz tarafından ise şehit aileleri ve gazilere yemek verildi.
Çanakkale savaşının 103. Yılı anma töreni protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilerin katılımı ile şehitlikte düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

Çanakkale Savaşının 103’üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene şehitlikte bulunan anıt’a Valilik, Garnizon, Belediye ve Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin konulmasının ardından, saygı duruşu ve bir manga asker tarafından (ihtiram atışı) yapıldı.  İstiklal Marşının okunmasının ardından, Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yüzbaşı Ömer Oğuzhan Özbek yaptı. .

Yüzbaşı Özbek yaptığı konuşmada; Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, kurtuluş savaşımızın ilk meşalelerinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur.

Birinci dünya savaşını galip bitirmek isteyen ve gemileriyle Çanakkale boğazını geçip İstanbul’u almak isteyen devletlere karşı kahraman ordumuz İngiliz ve Fransız donanmalarına karşı Çanakkale Boğazında aylar süren bir dizi deniz ve kara savaşı yapmıştır. 300.000 askerimizin şehit olduğu bu savaşlar sonucunda düşman donanmaları ağır kayıplar vererek geri çekilmişlerdir. Çanakkale savaşının deniz savaşları 18 Mart 1915 tarihinde düşman gemilerinin geri çekilmeleri ile sonuçlanmıştır.

Burdur valisi Şerif Yılmaz, Şehitlik şeref defterine yazdığı yazı da ise; 18 Mart 1915 Tarihinde milletimizi esaret altına almak ve vatanımızı bölüp parçalamak isteyen hainlere karşı bütün imkansızlıklara ve zorluklara karşı verilen mücadele ile kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” demişlerdir. Bu günde aynı amellerle düşmanlarımız, içimizdeki hainlerle birlikte vatanımızı parçalamak isteseler de, aziz milletimiz ve bu vatanın gerçek, vatansever güvenlik güçleri gözlerini kırpmadan şehit düşmüşler gazi olmuşlardır.

Tören şehit mezarlarına törene katılan protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler tarafından çiçek bırakıldı. Tören’in ikinci bölümü ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve sergi salonunda devam edildi: Burdur valisi Şerif Yılmaz tarafından ise şehit aileleri ve gazilere yemek verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.