ÖZÇELİK: ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI İÇİN AÇIKLAMALAR YAPTI

11.04.2018 - 12:33, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4614+ kez okundu.
 

ÖZÇELİK: ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI İÇİN AÇIKLAMALAR YAPTI

AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Ortaöğretim Kurumları 2018 Merkezi sınav uygulamaları ile ilgili açıklamada bulundu.
Sınav takvimi ve sınav süreci ile ilgili bilgilendirmede bulunan Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ 2018 yılında EK-2’de listesi ve kontenjanları verilen “Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları”na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak. Merkezî Sınav başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacaktır. Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki bölüm hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır.  Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 60 dakika olacaktır. Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecektir. Merkezî Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecektir. Merkezî Sınav, 02 Haziran 2018 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci bölüm 09.30’da, ikinci bölüm 11.30’da başlayacaktır. Sınav Başvuru Tarihi: 11-18 Nisan 2018, Sınav Tarihi: 02 Haziran 2018 ve Sonuçların İlanı: 22 Haziran 2018’dir” dedi. Burdur İlinde sınavla öğrenci alacak okullar ve kontenjanlar ile ilgili de açıklamada bulunan Milletvekili Bayram Özçelik “ Burdur İlimizde sınavla öğrenci alacak okullarımız ve kontenjanlarımız Bucak Adem Tolunay Fen Lisesi 60, Gölhisar Fen Lisesi 90, Karamanlı Hakan Sevim Fen Lisesi 60, Burdur Anadolu İmam Hatip Lisesi 60, Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30, Burdur Merkez Ercan Akın Fen Lisesi 90, Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi 90, Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30’dur.” dedi.
AK Parti Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Ortaöğretim Kurumları 2018 Merkezi sınav uygulamaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Sınav takvimi ve sınav süreci ile ilgili bilgilendirmede bulunan Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ 2018 yılında EK-2’de listesi ve kontenjanları verilen “Merkezi Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları”na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak. Merkezî Sınav başvuruları isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacaktır.
Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki bölüm hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır.
 Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 60 dakika olacaktır.
Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden sorular yöneltilecektir. Merkezî Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecektir.
Merkezî Sınav, 02 Haziran 2018 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle birinci bölüm 09.30’da, ikinci bölüm 11.30’da başlayacaktır. Sınav Başvuru Tarihi: 11-18 Nisan 2018, Sınav Tarihi: 02 Haziran 2018 ve Sonuçların İlanı: 22 Haziran 2018’dir” dedi.

Burdur İlinde sınavla öğrenci alacak okullar ve kontenjanlar ile ilgili de açıklamada bulunan Milletvekili Bayram Özçelik “ Burdur İlimizde sınavla öğrenci alacak okullarımız ve kontenjanlarımız Bucak Adem Tolunay Fen Lisesi 60, Gölhisar Fen Lisesi 90, Karamanlı Hakan Sevim Fen Lisesi 60, Burdur Anadolu İmam Hatip Lisesi 60, Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30, Burdur Merkez Ercan Akın Fen Lisesi 90, Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi 90, Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30’dur.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.