CHP 81 İL’DE İSRAİL SALDIRISINI TEŞKİLATLARI İLE KINADI

SİYASET 16.05.2018 - 16:13, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4104+ kez okundu.
 

CHP 81 İL’DE İSRAİL SALDIRISINI TEŞKİLATLARI İLE KINADI

Filistin de yaşananlar büyük bir katliam, bir insanlık dramıdır. Binlerce masum Filistin’linin yaralandığı 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz.
Bu dramın en önemli sebebi çözümsüz Filistin sorunudur, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. İşte Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek çözmek yerine masum insanları öldürmeyi tercin ediyor. ABD Büyükelçilik binasının İsrail devletinin yetmişinci kuruluş yıldönümünde Kudüs’te açılmış olması ise büyük bir provokasyondur. ABD’yi bu yanlış politikasını terk etmeye; İsrail’i ise masum sivillerle yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz. CHP olarak Filistin sorununun çözüm zemininin başkenti doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarına göre kurulmuş egemen Filistin devleti ile İsrail’in güvenlikli sınırlar içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz.        ABD. ve İsrail’in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadan yükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmamaktadır. Filistin halkının yaşadığı insani dram devam ediyor. AKP’nin yıllardır uyguladığı yanlış  politikaların İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkisi olmamaktadır. Ayrıca iktidar bir yandan ABD’nin Ortadoğu  politikalarını kınarken diğer yandan Suriye’nin ABD tarafından bombalanmasına alkış tutmaktadır. CHP Tarihi misyonu gereği her dönem Filistin halkının yanında durmuştur. Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Türkiye Temsilciliği CHP İktidarında açılmış Bülent Ecevit ve tüm CHP Genel Başkanları dost Filistin halkının davasının sadık destekçisi olmuştur. Bu günde CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır. Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur. Bu gün Türkiye olarak Filistin dayanışmamızı en güçlü şekilde hayata geçirmeliyiz. Bugün de İsrail katliamcı politikalarını  sürdürdüğü ve Filistin topraklarında yasadışı yerleşimleri genişlettiği müddetçe uluslar arası planda tecrit edilmelidir. Bir kere daha ABD ve İsrail’i bir kere daha kınıyor. Hayatını İsrail kurşunlarıyla kaybeden Filistin halkına Allah’dan rahmet diliyoruz.
Filistin de yaşananlar büyük bir katliam, bir insanlık dramıdır. Binlerce masum Filistin’linin yaralandığı 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz.

Bu dramın en önemli sebebi çözümsüz Filistin sorunudur, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. İşte Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek çözmek yerine masum insanları öldürmeyi tercin ediyor. ABD Büyükelçilik binasının İsrail devletinin yetmişinci kuruluş yıldönümünde Kudüs’te açılmış olması ise büyük bir provokasyondur. ABD’yi bu yanlış politikasını terk etmeye; İsrail’i ise masum sivillerle yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz. CHP olarak Filistin sorununun çözüm zemininin başkenti doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarına göre kurulmuş egemen Filistin devleti ile İsrail’in güvenlikli sınırlar içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz.

       ABD. ve İsrail’in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadan yükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmamaktadır. Filistin halkının yaşadığı insani dram devam ediyor. AKP’nin yıllardır uyguladığı yanlış  politikaların İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkisi olmamaktadır. Ayrıca iktidar bir yandan ABD’nin Ortadoğu  politikalarını kınarken diğer yandan Suriye’nin ABD tarafından bombalanmasına alkış tutmaktadır.

CHP Tarihi misyonu gereği her dönem Filistin halkının yanında durmuştur. Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Türkiye Temsilciliği CHP İktidarında açılmış Bülent Ecevit ve tüm CHP Genel Başkanları dost Filistin halkının davasının sadık destekçisi olmuştur. Bu günde CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır. Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur.

Bu gün Türkiye olarak Filistin dayanışmamızı en güçlü şekilde hayata geçirmeliyiz. Bugün de İsrail katliamcı politikalarını  sürdürdüğü ve Filistin topraklarında yasadışı yerleşimleri genişlettiği müddetçe uluslar arası planda tecrit edilmelidir. Bir kere daha ABD ve İsrail’i bir kere daha kınıyor. Hayatını İsrail kurşunlarıyla kaybeden Filistin halkına Allah’dan rahmet diliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.