BURDUR HALKINA; “ŞEKER FABRİKAMIZI GERİ ALACAĞIM”

SİYASET 22.05.2018 - 09:16, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4723+ kez okundu.
 

BURDUR HALKINA; “ŞEKER FABRİKAMIZI GERİ ALACAĞIM”

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Burdur’da gerçekleştireceği miting öncesi Burdurlulara mesaj gönderdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: yarın Cumhuriyet Meydanında yapacağı konuşma ve miting’in öncesinde Burdur’a mesaj gönderdi. Akşener mesajında önemli konulara değinerek adeta Burdur halkının sorunlarına parmak bastı. Burdur ülkenin Hollanda’sı diye meydanlarda nutuk çekerlere de Cumhuriyet’in kazandırdığı ve elden çıkartılan değerlerine de değineceği bir konuşma yapacağının sinyallerini verdi kırsal ve kent nüfusunun Ekonomisi’nin tarım ve hayvancılığa dayanan Burdur’da yakın zamanda satılan şeker ve elden çıkartılan diğer işletmelerinin hem işçilere hem de pancar üreticilerine büyük darbe vurduğunu söyledi Akşener, Burdurlulara söz verdi; “Şeker fabrikamızı yeniden devlete kazandıracağım.” YURTDIŞINA HAYVANI BİZ SATACAĞIZ  Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı Burdur’da hayvan ithalatı ve tarım politikaları yüzünden binlerce insanın sıkıntı yaşadığını söyleyen Akşener, “Halkın yarısından fazlasının tarım ve hayvancılıkla uğraştığı Burdur’da çiftçilerimizin yaşadığı zorlukları biliyorum. 16 yıl önce tarımda da hayvancılıkta da dünyanın sayılı ülkeleri arasında bulunan ülkemizi dışa bağımlı hale getirdiler. Burdurlu hemşerim yem fiyatlarıyla boğuşurken bunlar çareyi üreticiyi desteklemekte değil dışarıdan hayvan almakta buldular. Biz iktidara geldiğimizde yerli üreticiyi destekleyip, yurtdışına hayvan satacağız” dedi. BURDURLU KARDEŞLERİM HESAP SORACAK Yakın dönemde satışı yok fiyatına gerçekleştirilen Burdur Şeker Fabrikası’na da değinen Akşener, “Cumhuriyet tarihimizin en önemli kazanımlarını bir bir satıyorlar. Giderayak şeker fabrikalarını gözlerine kestirip yok pahasına sattılar. Bu satış sadece Burdurlu hemşerilerimi değil, fabrikaya pancar veren Afyon, Isparta ve Antalyalı hemşerilerimi de üzdü. Ekonomiye bölgesel zarar veren bu iktidara, Burdurlu kardeşlerimin hesap soracağına, onlara sandıkta cevap vereceğine inanıyorum. Sizlere söz veriyorum, satılan şeker fabrikalarını yeniden devlete kazandıracağız” şeklinde konuştu.  
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Burdur’da gerçekleştireceği miting öncesi Burdurlulara mesaj gönderdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: yarın Cumhuriyet Meydanında yapacağı konuşma ve miting’in öncesinde Burdur’a mesaj gönderdi. Akşener mesajında önemli konulara değinerek adeta Burdur halkının sorunlarına parmak bastı. Burdur ülkenin Hollanda’sı diye meydanlarda nutuk çekerlere de Cumhuriyet’in kazandırdığı ve elden çıkartılan değerlerine de değineceği bir konuşma yapacağının sinyallerini verdi kırsal ve kent nüfusunun Ekonomisi’nin tarım ve hayvancılığa dayanan Burdur’da yakın zamanda satılan şeker ve elden çıkartılan diğer işletmelerinin hem işçilere hem de pancar üreticilerine büyük darbe vurduğunu söyledi Akşener, Burdurlulara söz verdi; “Şeker fabrikamızı yeniden devlete kazandıracağım.”

YURTDIŞINA HAYVANI BİZ SATACAĞIZ

 Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı Burdur’da hayvan ithalatı ve tarım politikaları yüzünden binlerce insanın sıkıntı yaşadığını söyleyen Akşener, “Halkın yarısından fazlasının tarım ve hayvancılıkla uğraştığı Burdur’da çiftçilerimizin yaşadığı zorlukları biliyorum. 16 yıl önce tarımda da hayvancılıkta da dünyanın sayılı ülkeleri arasında bulunan ülkemizi dışa bağımlı hale getirdiler. Burdurlu hemşerim yem fiyatlarıyla boğuşurken bunlar çareyi üreticiyi desteklemekte değil dışarıdan hayvan almakta buldular. Biz iktidara geldiğimizde yerli üreticiyi destekleyip, yurtdışına hayvan satacağız” dedi.

BURDURLU KARDEŞLERİM HESAP SORACAK

Yakın dönemde satışı yok fiyatına gerçekleştirilen Burdur Şeker Fabrikası’na da değinen Akşener, “Cumhuriyet tarihimizin en önemli kazanımlarını bir bir satıyorlar. Giderayak şeker fabrikalarını gözlerine kestirip yok pahasına sattılar. Bu satış sadece Burdurlu hemşerilerimi değil, fabrikaya pancar veren Afyon, Isparta ve Antalyalı hemşerilerimi de üzdü. Ekonomiye bölgesel zarar veren bu iktidara, Burdurlu kardeşlerimin hesap soracağına, onlara sandıkta cevap vereceğine inanıyorum. Sizlere söz veriyorum, satılan şeker fabrikalarını yeniden devlete kazandıracağız” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.