19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

KÜLTÜR 19.05.2019 - 15:34, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3466+ kez okundu.
 

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

Burdur'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve Atatürk’ün Samsun da İlk iskeleye çıkışının 100 yılı etkinlikleri coşkuyla kutlandı
Burdur'da kutlamalar ülke genelinde olduğu gibi coşku içinde Cumhuriyet Meydanında yapılan törenle başladı, yapılan kutlamaların birinci bölümünde “Gençlik Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya Atatürk anıtına çelenk koydu  Burdur Valisi Hasan Şıldak, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ile Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu’nun alana gelmesi ve törene katılan halkın ve öğrencilerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlaması ile kutlama törenlerinin ikinci bölümüne devam edildi. Törene Resmi Daire amirleri ve gençler katıldı. Burdur halkı katıldı.     Burdur da kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, günün anlam ve önemi konusunda Burdur Gençlik ve Spor il Müdürü, Orhan Kemerkaya yaptı. Kemarkaya; bugün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının 100 yılı yıl dönemidir. Tarih boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti’nin dünya üzerindeki varlığını hür ve bağımsız olarak süreceğine inanan ve Atatürk’ün Türk Milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır “sözünde yediden yetmişe herkesi arkasına alarak milli mücadeleden; tüm yoksulluğa ve tüm yokluğa rağmen Türk Milleti başarıyla çıkmıştır dedi. Spor Lisesi öğrencilerinin jimnastik gösterileri ve 19 Mayıs kutlama etkinlikleri çerçevesinde ildeki okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon, "100'üncü yılda Ecdada mektup" yarışmalarında birinci olan öğrencilerin eserlerinin okumasının ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı okundu.öğrencilerin ve öğretmenlerinin hazırladığı müzik guruplarının hazırladığı eserler ilgi ile seyircilerden tam not aldı. Program Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halk Oyunları Ekiplerinin oynadığı yöresel halk dansları ile sona erdi.
Burdur'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ve Atatürk’ün Samsun da İlk iskeleye çıkışının 100 yılı etkinlikleri coşkuyla kutlandı

Burdur'da kutlamalar ülke genelinde olduğu gibi coşku içinde Cumhuriyet Meydanında yapılan törenle başladı, yapılan kutlamaların birinci bölümünde “Gençlik Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya Atatürk anıtına çelenk koydu

 Burdur Valisi Hasan Şıldak, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ile Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu’nun alana gelmesi ve törene katılan halkın ve öğrencilerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlaması ile kutlama törenlerinin ikinci bölümüne devam edildi. Törene Resmi Daire amirleri ve gençler katıldı. Burdur halkı katıldı.

    Burdur da kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, günün anlam ve önemi konusunda Burdur Gençlik ve Spor il Müdürü, Orhan Kemerkaya yaptı. Kemarkaya; bugün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu da elden ele gönülden gönüle dolaşmasının Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının 100 yılı yıl dönemidir.

Tarih boyunca bağımsız yaşamış olan Türk Milleti’nin dünya üzerindeki varlığını hür ve bağımsız olarak süreceğine inanan ve Atatürk’ün Türk Milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır “sözünde yediden yetmişe herkesi arkasına alarak milli mücadeleden; tüm yoksulluğa ve tüm yokluğa rağmen Türk Milleti başarıyla çıkmıştır dedi.

Spor Lisesi öğrencilerinin jimnastik gösterileri ve 19 Mayıs kutlama etkinlikleri çerçevesinde ildeki okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon, "100'üncü yılda Ecdada mektup" yarışmalarında birinci olan öğrencilerin eserlerinin okumasının ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı okundu.öğrencilerin ve öğretmenlerinin hazırladığı müzik guruplarının hazırladığı eserler ilgi ile seyircilerden tam not aldı. Program Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Halk Oyunları Ekiplerinin oynadığı yöresel halk dansları ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.