22 İŞ İNSANI’NIN İŞ DESTEĞİ 32 HAYATI GERİ KAZANDIRDI

SAĞLIK 06.01.2020 - 16:50, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 4332+ kez okundu.
 

22 İŞ İNSANI’NIN İŞ DESTEĞİ 32 HAYATI GERİ KAZANDIRDI

Burdur valiliği tarafından “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum Projesine destek veren 22 iş insanı sayesinde 32 hayatı geri kazandırdı.
Burdur Valisi Hasan Şıldak, Son yıllarda giderek tırmanan ve gençlere hayatı yaşanmaz hale getiren “Uyuşturucu ile kararlı mücadeleye Burdur’dan sizlerin desteğiyle, bütün halkımızın desteği ile en güçlü şekilde cevap vermiş oluyoruz. Mücadelemiz sadece önleyici tedbirlerle değil, sokakta bunun satışını yapanla, kullanıcı ile mücadele boyutuyla da devam ettiriyoruz. Dünyanın da insan sağlığı açısından mücadele ettiği bataklığa düşmüş olan insanlarımızı da  herhangi bir şekilde bu hastalığa yakalanmış olanları iradeleri ile teşvik ederek destekleyerek bu hastalıktan kurtarıyoruz” dedi.              MADDE BAĞIMLILIĞINI YENEN 32 KİŞİYE İŞ İMKANI Proje Koordinatörü Dr. Sevinç Sütlü, Projenin tanıtımında “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” Projesinin Burdur merkez, ile Bucak, Gölhisar ve Yeşilova ilçelerinde Sağlık ekiplerinin desteği ile uygulandığını ifade ederek, kişilerin kendi irade ve istekleri doğrultusun da madde bağımlılığından kurtulmak isteyen 109 bağımlının başvuruda bulunduğunu aktardı. Halk Sağlığı Hizmetleri Birimince bazı kişiler ile uyuşturucu alışkanlığının devam etmesinden dolayı projeden çıkartıldığını proje kapsamındaki kişilerin ise takibinin yapılmasına devam ediliyor ifade etti. Bağımlıların Burdur Devlet Hastanesi Psikiyatristleri tarafından tedavi altına alındığını, kişilerin bağımlıları hal ve durumlarına göre ise ayakta yada AMATEM’e sevklerini sağlandığını belirtti. Projenin başarısını da paylaşan Daire Başkanı Dr. Sevinç Sütlü, tıbbi tedavide belli bir seviyeye gelip, madde kullanmayan 32 bağımlının İşkur üzerinde Toplum Yararına Çalışma Programından 6 ay süreyle yararlandırılarak, işe başladıklarını, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan işbirliği protokolü ile de 22 firmanın projeye destek vererek, 5 kişiyi özel sektörde işe aldığını, bu ay itibarıyla da toplamda 20 kişinin iş akdinin tamamlandığını ve özel sektörde işe başlayacağını müjdeledi.         ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ İÇİN DE AÇIK KAPI OLACAK   Burdur valisi Hasan Şıldak, projenin temelinde gençliğimizin uyuşturucu baronlarının ağına düşmemesi için “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” Projesinin yakın zamanda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde de uygulanacağını söyledi. 35 bin öğrencinin eğitiminin sağlandığı bir eğitim yuvasını tehdit ve tehlikelerden uzak tutmak için Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz, aynı şekilde kendisiyle proje fikrimizi paylaştık, ifade ettiği gibi 35 bin genç insanımızın bulunduğu bir eğitim kurumunun bünyesine bu projenin girmemesi mümkün değildir. Hem kendilerinden bu alandaki güçlü ekipleriyle başta Firdevs Hocamız olmak üzere desteklerini istedik ve o destek bir protokolle şekillendi, önümüzdeki günlerden itibaren inşallah üniversitemiz bünyesinde de uygulamaya geçiriyoruz. Bununla da sınırlı kalmayacağız, üniversitemizin bilimsel birikiminden, tecrübesinden de bu alanda istifade edeceğiz, kendilerine çok teşekkür ediyorum, bütün eğitim camiamıza ve sayın rektörümüze teşekkürlerimi bildiriyorum” şeklinde konuştu.   
Burdur valiliği tarafından “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum Projesine destek veren 22 iş insanı sayesinde 32 hayatı geri kazandırdı.

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Son yıllarda giderek tırmanan ve gençlere hayatı yaşanmaz hale getiren “Uyuşturucu ile kararlı mücadeleye Burdur’dan sizlerin desteğiyle, bütün halkımızın desteği ile en güçlü şekilde cevap vermiş oluyoruz. Mücadelemiz sadece önleyici tedbirlerle değil, sokakta bunun satışını yapanla, kullanıcı ile mücadele boyutuyla da devam ettiriyoruz. Dünyanın da insan sağlığı açısından mücadele ettiği bataklığa düşmüş olan insanlarımızı da  herhangi bir şekilde bu hastalığa yakalanmış olanları iradeleri ile teşvik ederek destekleyerek bu hastalıktan kurtarıyoruz” dedi.  

           MADDE BAĞIMLILIĞINI YENEN 32 KİŞİYE İŞ İMKANI

Proje Koordinatörü Dr. Sevinç Sütlü, Projenin tanıtımında “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” Projesinin Burdur merkez, ile Bucak, Gölhisar ve Yeşilova ilçelerinde Sağlık ekiplerinin desteği ile uygulandığını ifade ederek, kişilerin kendi irade ve istekleri doğrultusun da madde bağımlılığından kurtulmak isteyen 109 bağımlının başvuruda bulunduğunu aktardı. Halk Sağlığı Hizmetleri Birimince bazı kişiler ile uyuşturucu alışkanlığının devam etmesinden dolayı projeden çıkartıldığını proje kapsamındaki kişilerin ise takibinin yapılmasına devam ediliyor ifade etti. Bağımlıların Burdur Devlet Hastanesi Psikiyatristleri tarafından tedavi altına alındığını, kişilerin bağımlıları hal ve durumlarına göre ise ayakta yada AMATEM’e sevklerini sağlandığını belirtti. Projenin başarısını da paylaşan Daire Başkanı Dr. Sevinç Sütlü, tıbbi tedavide belli bir seviyeye gelip, madde kullanmayan 32 bağımlının İşkur üzerinde Toplum Yararına Çalışma Programından 6 ay süreyle yararlandırılarak, işe başladıklarını, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan işbirliği protokolü ile de 22 firmanın projeye destek vererek, 5 kişiyi özel sektörde işe aldığını, bu ay itibarıyla da toplamda 20 kişinin iş akdinin tamamlandığını ve özel sektörde işe başlayacağını müjdeledi. 

       ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ İÇİN DE AÇIK KAPI OLACAK  

Burdur valisi Hasan Şıldak, projenin temelinde gençliğimizin uyuşturucu baronlarının ağına düşmemesi için “Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum” Projesinin yakın zamanda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde de uygulanacağını söyledi. 35 bin öğrencinin eğitiminin sağlandığı bir eğitim yuvasını tehdit ve tehlikelerden uzak tutmak için Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz, aynı şekilde kendisiyle proje fikrimizi paylaştık, ifade ettiği gibi 35 bin genç insanımızın bulunduğu bir eğitim kurumunun bünyesine bu projenin girmemesi mümkün değildir. Hem kendilerinden bu alandaki güçlü ekipleriyle başta Firdevs Hocamız olmak üzere desteklerini istedik ve o destek bir protokolle şekillendi, önümüzdeki günlerden itibaren inşallah üniversitemiz bünyesinde de uygulamaya geçiriyoruz. Bununla da sınırlı kalmayacağız, üniversitemizin bilimsel birikiminden, tecrübesinden de bu alanda istifade edeceğiz, kendilerine çok teşekkür ediyorum, bütün eğitim camiamıza ve sayın rektörümüze teşekkürlerimi bildiriyorum” şeklinde konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.