BURDUR’DAN İZMİR DEPREMİNE YARDIM

YAŞAM 03.11.2020 - 10:17, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3120+ kez okundu.
 

BURDUR’DAN İZMİR DEPREMİNE YARDIM

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz. İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye destek için harekete geçti.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası depremzedelerin yanında olmak için bölgeye gitti. İlk olarak Bornova’da arama kurtarma ekiplerine katılan Burdur AFAD ekibimi ile bir araya gelen Başkan Ercengiz, deprem yardım alanlarını ziyaret ederek bilgi aldı. Yaşanan deprem sonrası İzmirli vatandaşların yanında bulunan Başkan Ercengiz, depremden etkilenen vatandaşlar hakkında bilgi alarak hazırlanan ihtiyaç listesi doğrultusunda destek ve yardım için görüşmeler gerçekleştirdi. Hızla hazırlanan liste de bulunan Battaniye, Çocuk bezi, su, kişisel temizlik malzemeleri, gıda kolisi, maske ve dezenfektan gibi öncelik verilen ihtiyaçları temin eden Başkan Ercengiz, Burdur’dan yola çıkan yardım aracını İzmir’de karşıladı. Gece geç saatlerde İzmir’e ulaşan yardım aracını bizzat kendisi karşılayan Başkan Ercengiz, “Burdur Belediyemizin araç ve personeli; yapılan araştırmalar da ortaya çıkan eksiklikler için İzmir’e yola çıkmışlardı. Depremzedeler için personelin kendi imkanlarımız ile hazırladığımız yardım malzemelerini bir an önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın gayreti içindeyiz. Meydana gelen deprem sonrasında İzmir de ilçe bazında yaralılarımız var, hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Deprem nedeni ile birçok ev yıkıldı, birçok insanımız şu anda dışarıda bulunuyor İzmir de halen artçı diye ifade edilen depremler devam ediyor. Bu nedenle Burdur belediyesi olarak İzmir de depremden etkilenen halkımızın temel ihtiyaçlarının bir kısmını ihtiyaç sahibi çok insanımıza dağıtımını buradaki kurumlarımız ile birlikte ihtiyaç sahibi insanımıza dağıtımını sağlayacağız. İzmirli hemşerilerimizin, İzmirli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek için buradaki ihtiyaç sahiplerine belirlenen ihtiyaç listesine göre öncelikli yardım malzemelerini yine personelimiz dağıtımına gayret ediyor. Yaşanılan felaket, sonrasında birlik ve beraberlikle İzmirli vatandaşların yaralarını saracağız. Burdur Belediyesi ve Burdur halkı olarak tüm gücümüzle son yıllardaki en büyük felaket ile karşılaşan Ulusal tarihimiz de yer alan adından söz ettiren bu şirin kentimiz İzmir’imizin yanındayız. Yaraları birlikte saracağız.” İfadelerini kullandı.  
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz. İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgeye destek için harekete geçti.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası depremzedelerin yanında olmak için bölgeye gitti. İlk olarak Bornova’da arama kurtarma ekiplerine katılan Burdur AFAD ekibimi ile bir araya gelen Başkan Ercengiz, deprem yardım alanlarını ziyaret ederek bilgi aldı. Yaşanan deprem sonrası İzmirli vatandaşların yanında bulunan Başkan Ercengiz, depremden etkilenen vatandaşlar hakkında bilgi alarak hazırlanan ihtiyaç listesi doğrultusunda destek ve yardım için görüşmeler gerçekleştirdi. Hızla hazırlanan liste de bulunan Battaniye, Çocuk bezi, su, kişisel temizlik malzemeleri, gıda kolisi, maske ve dezenfektan gibi öncelik verilen ihtiyaçları temin eden Başkan Ercengiz, Burdur’dan yola çıkan yardım aracını İzmir’de karşıladı.

Gece geç saatlerde İzmir’e ulaşan yardım aracını bizzat kendisi karşılayan Başkan Ercengiz, “Burdur Belediyemizin araç ve personeli; yapılan araştırmalar da ortaya çıkan eksiklikler için İzmir’e yola çıkmışlardı. Depremzedeler için personelin kendi imkanlarımız ile hazırladığımız yardım malzemelerini bir an önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın gayreti içindeyiz. Meydana gelen deprem sonrasında İzmir de ilçe bazında yaralılarımız var, hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Deprem nedeni ile birçok ev yıkıldı, birçok insanımız şu anda dışarıda bulunuyor İzmir de halen artçı diye ifade edilen depremler devam ediyor. Bu nedenle Burdur belediyesi olarak İzmir de depremden etkilenen halkımızın temel ihtiyaçlarının bir kısmını ihtiyaç sahibi çok insanımıza dağıtımını buradaki kurumlarımız ile birlikte ihtiyaç sahibi insanımıza dağıtımını sağlayacağız.

İzmirli hemşerilerimizin, İzmirli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek için buradaki ihtiyaç sahiplerine belirlenen ihtiyaç listesine göre öncelikli yardım malzemelerini yine personelimiz dağıtımına gayret ediyor. Yaşanılan felaket, sonrasında birlik ve beraberlikle İzmirli vatandaşların yaralarını saracağız. Burdur Belediyesi ve Burdur halkı olarak tüm gücümüzle son yıllardaki en büyük felaket ile karşılaşan Ulusal tarihimiz de yer alan adından söz ettiren bu şirin kentimiz İzmir’imizin yanındayız. Yaraları birlikte saracağız.” İfadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.