KENDİ MÜZİK ALETLERİNİ KENDİ YAPIYOR

KÜLTÜR 21.10.2021 - 16:52, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 2777+ kez okundu.
 

KENDİ MÜZİK ALETLERİNİ KENDİ YAPIYOR

Burdur Bilim Şenliği alanında stant açan müzik aletleri ustası ve sipsi icra sanatçısı Mehmet Bedel “ Z” kaşığı genç nesle çeşitli müzik aletlerini tanıttı.
Müzik icra sanatçısı ve müzik aletleri yapımcısı Mehmet Bedel yakın zamana kadar kamuda çalışıyordu. Zaman buldukça ustalarından sipsi konusunda dersler almasının yanında evinin altındaki küçük atölyesinde boş zamanlarında Sipsi, Kaval, Kemik Düdük, Ney gibi sazlarında yapımcısı ve ustası olarak faaleyetini  sürdürmektedir. Müzik Aletleri yapımcısı ve sipsi icra sanatçısı olan Mehmet Bedel’in izinden giden ve Antalya Akdeniz Üniversitesin de öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Mehmet Bedel sanatçı olarak da çeşitli saz guruplarında sanatçılara sipsi saz sanatçısı olarak yer aldığı gibi yurt için de ve yurt dışında girdiği birçok yarışmada ödül almıştır. Teke yöresinin sipsi ağırlıklı olarak icra edilen guruplarda enstürüman sanatçısı olanak halen bulunmaktadır.
Burdur Bilim Şenliği alanında stant açan müzik aletleri ustası ve sipsi icra sanatçısı Mehmet Bedel “ Z” kaşığı genç nesle çeşitli müzik aletlerini tanıttı.

Müzik icra sanatçısı ve müzik aletleri yapımcısı Mehmet Bedel yakın zamana kadar kamuda çalışıyordu. Zaman buldukça ustalarından sipsi konusunda dersler almasının yanında evinin altındaki küçük atölyesinde boş zamanlarında Sipsi, Kaval, Kemik Düdük, Ney gibi sazlarında yapımcısı ve ustası olarak faaleyetini  sürdürmektedir.

Müzik Aletleri yapımcısı ve sipsi icra sanatçısı olan Mehmet Bedel’in izinden giden ve Antalya Akdeniz Üniversitesin de öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Mehmet Bedel sanatçı olarak da çeşitli saz guruplarında sanatçılara sipsi saz sanatçısı olarak yer aldığı gibi yurt için de ve yurt dışında girdiği birçok yarışmada ödül almıştır. Teke yöresinin sipsi ağırlıklı olarak icra edilen guruplarda enstürüman sanatçısı olanak halen bulunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.