GÜL HASADINDA "AKILCI İLAÇ KULLANIMI"

SAĞLIK 02.06.2022 - 10:47, Güncelleme: 17.02.2023 - 08:17 3574+ kez okundu.
 

GÜL HASADINDA "AKILCI İLAÇ KULLANIMI"

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, "Güller ve Göller Diyarı” bölgesi içinde yer alan Burdur da mevsimsel olarak akılcı ilaç kullanımına dikkat çekti
Burdur da Sağlık Okuryazarlığı düzeylerinin artırılmasını hedefi doğrultusunda Müdürlüğümüz Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü "Güller ve Göller Diyarı" İlimizde , gül tarlalarında günün ilk ışıkları ile birlikte gül hasadı yapan vatandaşlarımıza Akılcı İlaç Kullanımı, Akılcı Antibiyotik Kullanımı ,İlaç Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlarda bilgilendirme ve farkındalık faaliyetlerinde bulunuldu.               “TÜRKİYE AKILCI İLAÇ KULLANIMI!” Romatizmal kalp hastalığı, 25 yaşın altındaki kişilerde en sık görülen kalp hastalığıdır. Bu hastalık, Grup A streptokokların neden olduğu boğaz enfeksiyonuna karşı otoimmün inflamatuvar reaksiyon sonucunda gelişen bir veya birkaç romatizmal ateş epizodunun kalp kapakçıklarında neden olduğu hasardan kaynaklanır. En sık çocukluk çağında ortaya çıkar ve ömür boyu sakatlığa ya da ölüme yol açabilir. Romatizmal kalp hastalığı, streptokok enfeksiyonlarını önleyerek veya antibiyotiklerle tedavi ederek önlenebilir. Kalp ve damar hastalıkları hakkında bilgi vermek, kalp sağlığı konusunda bilinçlendirmek, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırabilmek amacıyla “12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası” olarak belirlenmiştir. Bu konunun önemine dikkat çekmek amacıyla Türkiye Akılcı İlaç Kullanımı Bülteni’nin Nisan sayısında “Romatizmal Kalp Hastalığı” konusuna yer verilmiştir.  
Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, "Güller ve Göller Diyarı” bölgesi içinde yer alan Burdur da mevsimsel olarak akılcı ilaç kullanımına dikkat çekti

Burdur da Sağlık Okuryazarlığı düzeylerinin artırılmasını hedefi doğrultusunda Müdürlüğümüz Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü "Güller ve Göller Diyarı" İlimizde , gül tarlalarında günün ilk ışıkları ile birlikte gül hasadı yapan vatandaşlarımıza Akılcı İlaç Kullanımı, Akılcı Antibiyotik Kullanımı ,İlaç Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlarda bilgilendirme ve farkındalık faaliyetlerinde bulunuldu.

              “TÜRKİYE AKILCI İLAÇ KULLANIMI!

Romatizmal kalp hastalığı, 25 yaşın altındaki kişilerde en sık görülen kalp hastalığıdır. Bu hastalık, Grup A streptokokların neden olduğu boğaz enfeksiyonuna karşı otoimmün inflamatuvar reaksiyon sonucunda gelişen bir veya birkaç romatizmal ateş epizodunun kalp kapakçıklarında neden olduğu hasardan kaynaklanır. En sık çocukluk çağında ortaya çıkar ve ömür boyu sakatlığa ya da ölüme yol açabilir. Romatizmal kalp hastalığı, streptokok enfeksiyonlarını önleyerek veya antibiyotiklerle tedavi ederek önlenebilir. Kalp ve damar hastalıkları hakkında bilgi vermek, kalp sağlığı konusunda bilinçlendirmek, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırabilmek amacıyla “12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası” olarak belirlenmiştir. Bu konunun önemine dikkat çekmek amacıyla Türkiye Akılcı İlaç Kullanımı Bülteni’nin Nisan sayısında “Romatizmal Kalp Hastalığı” konusuna yer verilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.