Burdurlu Uzman açıkladı: Doğalgaz faturanız kombiyi kısmadan düşecek!

DÜNYA 30.01.2024 - 20:48, Güncelleme: 30.01.2024 - 20:48 1974+ kez okundu.
 

Burdurlu Uzman açıkladı: Doğalgaz faturanız kombiyi kısmadan düşecek!

Doğalgaz faturasından tasarruf edebileceğiniz yöntemi sizlerde uygulayarak yüksek gelen faturalara ''dur'' diyebilirsiniz.
Kış aylarının gelmesi ve hava soğuklarının daha da artmasıyla birlikte doğalgaz faturaları oldukça kabarık gelmeye başladı. Son zamanlarda peş peşe gelen zamlarla birlikte faturalar vatandaşlar büyük bir maddi külfet olurken doğalgaz faturasından tasarruf etmek isteyen vatandaşlar için Burdur’da Yıldız Pen İşletmecisi Burak Yıldız, kombi ayarınızla oynamanıza gerek kalmadan düşürebileceğiniz doğalgaz faturanız ay sonu fatura ödeme noktasında yüzünüzü gülümsetecek önemli bilgiler verdi. Kış aylarında evini sıcak tutmak isteyen birçok kişinin kombi derecesini arttırmaya başladığını vurgulayan Burak Yıldız, “Ancak bu durum doğal gaz faturasının yüksek gelmesine neden oluyor. Pencere ayarı ile kombinin derecesini azaltarak doğal gaz faturasının düşük gelmesini sağlamak mümkün. Kombinin derecesini arttırmak, doğal gaz faturasının yüksek geleceği anlamına geliyor. Bu bağlamda birçok vatandaş, evin soğuk olmaması adına yeni yöntemler araştırmaya başladı. Doğal gaz faturasını düşürecek yöntemlerden biri de pencerelerdir. Pimapen pencerelerde yaz ve kış ayarı bulunmaktadır. Ayrıyeten bu ayar sayesinde mevsimine göre evin ısı dengesini ayarlayabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle kış aylarında evin daha iyi yalıtılması için pencerenin kış moduna alınması gerekiyor. Böylelikle kombi daha düşük ayarda kullanılacağı için doğal gaz faturasında düşük gelmiş olacak” dedi. Yaz-kış ayarının nasıl yapılacağını anlatan Yıldız, “Evde kendiniz pencere ayarını yaparak istediğiniz yaz veya kış konumuna getirebilirsiniz. Bunun için; İlk olarak pencereyi açın ve iç tarafta yer alan kilitleme mekanizmasını bulun. Bu mekanizma genelde yuvarlak veya oval bir pim şeklindedir. Gördüğünüz mekanizmanın pim kısmına evde bulunan tornavida ya da alyan anahtarı yardımıyla döndürün. İçinde yer alan silindir kilidi döndürün. Silindir kilidin üzerindeki çentik sola (içeri) dönük ise lastik daha fazla sıkılacağı için hava girişi az olacaktır ve bu ayar kış ayları için uygun olandır. Eğer silindir kilidin üzerindeki çentik ortada ise standart ayar geçerli olduğunu gösterir. Ayrıca bazı PVC pencereler standart ayarlı olarak gelir ve bu şekilde dört mevsim kullanılmasında bir sakınca yoktur. Silindir kilidin üzerindeki çentik sağa (dışarı) dönük ise bu durum yaz ayları için uygundur. Dışarıdan eve daha az hava girerek evinizin ısı dengesi korunur. Böylece sıcak hava muhafaza edildiği için önemli ölçüde doğalgazda tasarruf sağlanır” şeklinde konuştu.   Kadir Çelik
Doğalgaz faturasından tasarruf edebileceğiniz yöntemi sizlerde uygulayarak yüksek gelen faturalara ''dur'' diyebilirsiniz.

Kış aylarının gelmesi ve hava soğuklarının daha da artmasıyla birlikte doğalgaz faturaları oldukça kabarık gelmeye başladı. Son zamanlarda peş peşe gelen zamlarla birlikte faturalar vatandaşlar büyük bir maddi külfet olurken doğalgaz faturasından tasarruf etmek isteyen vatandaşlar için Burdur’da Yıldız Pen İşletmecisi Burak Yıldız, kombi ayarınızla oynamanıza gerek kalmadan düşürebileceğiniz doğalgaz faturanız ay sonu fatura ödeme noktasında yüzünüzü gülümsetecek önemli bilgiler verdi.

Kış aylarında evini sıcak tutmak isteyen birçok kişinin kombi derecesini arttırmaya başladığını vurgulayan Burak Yıldız, “Ancak bu durum doğal gaz faturasının yüksek gelmesine neden oluyor. Pencere ayarı ile kombinin derecesini azaltarak doğal gaz faturasının düşük gelmesini sağlamak mümkün. Kombinin derecesini arttırmak, doğal gaz faturasının yüksek geleceği anlamına geliyor. Bu bağlamda birçok vatandaş, evin soğuk olmaması adına yeni yöntemler araştırmaya başladı. Doğal gaz faturasını düşürecek yöntemlerden biri de pencerelerdir. Pimapen pencerelerde yaz ve kış ayarı bulunmaktadır. Ayrıyeten bu ayar sayesinde mevsimine göre evin ısı dengesini ayarlayabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle kış aylarında evin daha iyi yalıtılması için pencerenin kış moduna alınması gerekiyor. Böylelikle kombi daha düşük ayarda kullanılacağı için doğal gaz faturasında düşük gelmiş olacak” dedi.

Yaz-kış ayarının nasıl yapılacağını anlatan Yıldız, “Evde kendiniz pencere ayarını yaparak istediğiniz yaz veya kış konumuna getirebilirsiniz. Bunun için;

İlk olarak pencereyi açın ve iç tarafta yer alan kilitleme mekanizmasını bulun. Bu mekanizma genelde yuvarlak veya oval bir pim şeklindedir.

Gördüğünüz mekanizmanın pim kısmına evde bulunan tornavida ya da alyan anahtarı yardımıyla döndürün. İçinde yer alan silindir kilidi döndürün.

Silindir kilidin üzerindeki çentik sola (içeri) dönük ise lastik daha fazla sıkılacağı için hava girişi az olacaktır ve bu ayar kış ayları için uygun olandır.

Eğer silindir kilidin üzerindeki çentik ortada ise standart ayar geçerli olduğunu gösterir. Ayrıca bazı PVC pencereler standart ayarlı olarak gelir ve bu şekilde dört mevsim kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Silindir kilidin üzerindeki çentik sağa (dışarı) dönük ise bu durum yaz ayları için uygundur.

Dışarıdan eve daha az hava girerek evinizin ısı dengesi korunur. Böylece sıcak hava muhafaza edildiği için önemli ölçüde doğalgazda tasarruf sağlanır” şeklinde konuştu.

 

Kadir Çelik

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.