Uzmanlar ‘Gençlik iksiri’ dedi kadınlar hamsi tezgahına koştu

DÜNYA 05.02.2024 - 18:29, Güncelleme: 05.02.2024 - 18:29 2222+ kez okundu.
 

Uzmanlar ‘Gençlik iksiri’ dedi kadınlar hamsi tezgahına koştu

Uzmanların hamsinin derisindeki jelatinin kolajen içerdiğini ve bunun cildi gençleştirdiğini açıklamasının ardından Burdur’da da kadınların hamsiye olan ilgisi arttı.
Karadeniz’in incisi hamsi, şu sıralarda lezzetinin yanı sıra sağlığa ve güzelliğe sağladığı katkılarla revaçta. Bilim insanlarının hamsinin derisindeki jelatinde gençlik iksiri olarak adlandırılan kolajen maddesinin bulunduğunu açıklaması ile özellikle kadınlar başta olmak üzere balığa olan ilgi arttı. Burdur’da yıllardır balık satışı yapan Serkan Kardeş Balıkçılık sahibi İsmet Özsoy da önceden evleri koktuğu için hamsi aldırmayan kadınların artık kocalarına hamsi siparişi verdiğini söyledi. Hamsinin insan cildini güzelleştirdiğinin uzmanlar tarafından açıklandığını söyleyen İsmet Özsoy, “Balığın insan sağlığına birçok olumlu etkisini biliyoruz. Bolca balık tüketmeliyiz. Şu andaki fiyatlar her bütçeye göre var. Ekonomiye göre bence balık fiyatları oldukça ucuz. Her balık türünün vücudun farklı organlarına yararlı olduğunu duymuştum ama hamsinin de cilde yararlı olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor” dedi. Kolajenin faydalarının açıklanmasının ardından hamsiye olan ilginin arttığına değinen balık satıcısı Özsoy, “Balık az da olsa tezgahlarda yer alıyor. Hamsi 2 haftadır 100 TL’den satılıyor. Hamside kolajen olduğunu ben de yeni öğrendim. Hamsinin derisindeki jelatinde kolajen olduğu profesörler tarafından açıklandı. Kolajen, güzellik ve gençlik iksiri olarak adlandırılıyor. Hamsi, cildi güzelleştirmenin yanı sıra kılçığı da kemik erimesine faydalıymış. Yağlı bir balık olan hamsinin çocuklar için de faydalı olduğu söyleniyor. Bu kolajen meselesi çıkmadan önce kadınlar evlerinde hamsi pişirilmesine izin vermiyordu. Eşlerine hamsi yerine daha az kokan mezgit aldırıyorlardı. Şimdi ise kadınlar eşlerine hamsi aldırmak için üsteliyorlar. O nedenle hamsi satışlarımız da eskiye oranla artmış oldu. İsteyen müşteriler için biz burada da pişirip öyle veriyoruz” diye konuştu. Balık türlerinin insan sağlığı açısından faydalı olduğunu vurgulayan diğer vatandaşlar da Burdur’da herkesin bütçesine uygun balığın tüketilebileceğine değindiler.
Uzmanların hamsinin derisindeki jelatinin kolajen içerdiğini ve bunun cildi gençleştirdiğini açıklamasının ardından Burdur’da da kadınların hamsiye olan ilgisi arttı.

Karadeniz’in incisi hamsi, şu sıralarda lezzetinin yanı sıra sağlığa ve güzelliğe sağladığı katkılarla revaçta. Bilim insanlarının hamsinin derisindeki jelatinde gençlik iksiri olarak adlandırılan kolajen maddesinin bulunduğunu açıklaması ile özellikle kadınlar başta olmak üzere balığa olan ilgi arttı. Burdur’da yıllardır balık satışı yapan Serkan Kardeş Balıkçılık sahibi İsmet Özsoy da önceden evleri koktuğu için hamsi aldırmayan kadınların artık kocalarına hamsi siparişi verdiğini söyledi.

Hamsinin insan cildini güzelleştirdiğinin uzmanlar tarafından açıklandığını söyleyen İsmet Özsoy, “Balığın insan sağlığına birçok olumlu etkisini biliyoruz. Bolca balık tüketmeliyiz. Şu andaki fiyatlar her bütçeye göre var. Ekonomiye göre bence balık fiyatları oldukça ucuz. Her balık türünün vücudun farklı organlarına yararlı olduğunu duymuştum ama hamsinin de cilde yararlı olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor” dedi.

Kolajenin faydalarının açıklanmasının ardından hamsiye olan ilginin arttığına değinen balık satıcısı Özsoy, “Balık az da olsa tezgahlarda yer alıyor. Hamsi 2 haftadır 100 TL’den satılıyor. Hamside kolajen olduğunu ben de yeni öğrendim. Hamsinin derisindeki jelatinde kolajen olduğu profesörler tarafından açıklandı. Kolajen, güzellik ve gençlik iksiri olarak adlandırılıyor. Hamsi, cildi güzelleştirmenin yanı sıra kılçığı da kemik erimesine faydalıymış. Yağlı bir balık olan hamsinin çocuklar için de faydalı olduğu söyleniyor. Bu kolajen meselesi çıkmadan önce kadınlar evlerinde hamsi pişirilmesine izin vermiyordu. Eşlerine hamsi yerine daha az kokan mezgit aldırıyorlardı. Şimdi ise kadınlar eşlerine hamsi aldırmak için üsteliyorlar. O nedenle hamsi satışlarımız da eskiye oranla artmış oldu. İsteyen müşteriler için biz burada da pişirip öyle veriyoruz” diye konuştu.

Balık türlerinin insan sağlığı açısından faydalı olduğunu vurgulayan diğer vatandaşlar da Burdur’da herkesin bütçesine uygun balığın tüketilebileceğine değindiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.