Faiz Artırdı, 100 Bin TL'nin Faiz Getirisi Rekor Seviyeye Yükseldi

DÜNYA 22.03.2024 - 21:27, Güncelleme: 22.03.2024 - 21:27 1455+ kez okundu.
 

Faiz Artırdı, 100 Bin TL'nin Faiz Getirisi Rekor Seviyeye Yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmesinin ardından, bankaların TL mevduat faizleri tarihi seviyelere yükseldi.
Birikimlerini Türk lirası olarak değerlendirmeyi düşünen vatandaşlar, faiz oranlarını araştırırken, 100 bin liranın getirisi son yılların zirvesine çıktı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), KKM hesaplarından çıkan paranın yeniden döviz tevdiat hesaplarına yönelmemesi için geçtiğimiz aylarda bankalara verdiği talimat ile "TL mevduatlarını artırın" demişti. Geçtiğimiz aylarda özel bankaların mevduat faizlerini rekor seviyeye yükseltmesinin ardından, bugün yapılan 500 baz puanlık artışla birlikte TCMB, faiz musluklarını yeniden sonuna kadar açtı. MEVDUAT FAİZLERİNDE REKOR YÜKSELİŞ Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KKM'deki tasfiye için mevduat faizlerinin önemli bir silah olabileceğine yönelik açıklamalarda bulunurken, Türkiye'de son 22 yılın en yüksek faizleri, 32-90 günlük vadede dahi yüzde 56'ya varan faiz oranlarının görülmesine neden oldu.Varlık sahipleri ve elinde TL bulunduran yatırımcılar birikimlerini hangi tarafa yönlendireceği konusunda tereddüte düşerken, 100 bin liralık TL mevduatının 3 aylık faiz getirisi, en düşük emekli maaşını geride bıraktı. İşte banka banka 100 bin liranın 32 günlük vade getirisi: BANKA               FAİZ ORANI    AYLIK GETİRİSİ ODEABANK        %55                      13.133,88 TL AKBANK               %53                  11.217,65 TL ANADOLUBANK %53                     11.217,65 TL TEB                      %55                    13.133,88 TL Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmesinin ardından, bankaların TL mevduat faizleri tarihi seviyelere yükseldi.

Birikimlerini Türk lirası olarak değerlendirmeyi düşünen vatandaşlar, faiz oranlarını araştırırken, 100 bin liranın getirisi son yılların zirvesine çıktı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), KKM hesaplarından çıkan paranın yeniden döviz tevdiat hesaplarına yönelmemesi için geçtiğimiz aylarda bankalara verdiği talimat ile "TL mevduatlarını artırın" demişti.

Geçtiğimiz aylarda özel bankaların mevduat faizlerini rekor seviyeye yükseltmesinin ardından, bugün yapılan 500 baz puanlık artışla birlikte TCMB, faiz musluklarını yeniden sonuna kadar açtı.

MEVDUAT FAİZLERİNDE REKOR YÜKSELİŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KKM'deki tasfiye için mevduat faizlerinin önemli bir silah olabileceğine yönelik açıklamalarda bulunurken, Türkiye'de son 22 yılın en yüksek faizleri, 32-90 günlük vadede dahi yüzde 56'ya varan faiz oranlarının görülmesine neden oldu.Varlık sahipleri ve elinde TL bulunduran yatırımcılar birikimlerini hangi tarafa yönlendireceği konusunda tereddüte düşerken, 100 bin liralık TL mevduatının 3 aylık faiz getirisi, en düşük emekli maaşını geride bıraktı.

İşte banka banka 100 bin liranın 32 günlük vade getirisi:

BANKA               FAİZ ORANI    AYLIK GETİRİSİ

ODEABANK        %55                      13.133,88 TL

AKBANK               %53                  11.217,65 TL

ANADOLUBANK %53                     11.217,65 TL

TEB                      %55                    13.133,88 TL

Kaynak: Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve burdurilkadim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.